Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΤΟΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΓΟ...

ΛΑΡΙΣΑ:
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων διένειμε πάνω από 5.000 σακουλάκια που περιέχουν σπόρους στους κυνηγούς. Η προώθησή τους έγινε μέσω των Κυνηγετικών Συλλόγων κατά την έκδοση των αδειών και κατά τον έλεγχο των κυνηγών από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η βελτίωση των βιοτόπων του λαγού και της πέρδικας.

Το κάθε σακουλάκι περιέχει σπόρους από πέντε διαφορετικά είδη κατάλληλα για τις διατροφικές ανάγκες της πέρδικας και του λαγού, επίσης συνοδεύονται από έγγραφες συμβουλές οι οποίες κατευθύνουν τον κυνηγό με ποιον τρόπο να κάνει τη σπορά όταν θα πάει για κυνήγι.

Η αποδοχή των κυνηγών ήταν αρκετά μεγάλη γεγονός που θα μας οδηγήσει στην επανάληψη αυτής της προσπάθειας και την επόμενη χρονιά, ελπίζοντας ότι η συμμετοχή τους θα είναι ακόμη μεγαλύτερη εφόσον θα είναι οι ίδιοι οι κυνηγοί που θα «γευτούν» πρώτοι τους καρπούς αυτής της προσπάθεια

Οι Πρώιμες Μπεκάτσες...

Τα πουλιά ταξιδεύουν ένα – ένα ή σε κοπαδάκια των 5 – 6 πουλιών πάντα νύχτα. Καλός καιρός, καθαρός ουρανός και λίγο βοριαδάκι είναι οι ιδανικές συνθήκες για να ταξιδέψουν τα πουλιά. Με γλυκό καιρό μπορεί να βρείς ξαφνικά πολλές μπεκάτσες. Στο ίδιο μέρος που σήμερα δεν σήκωσες μπεκάτσα, αύριο μπορεί να σηκώσεις και πέντε και δέκα πουλιά. Γι’αυτό πρέπει ο μπεκατσοκυνηγός να μην απογοητεύεται.

Ακόμη, επειδή τα πουλιά πολλές φορές ταξιδεύουν τη νύχτα σε κοπαδάκια των πέντε – έξι και παραπάνω πουλιών, μπορεί να βρείς τα πουλιά μαζεμένα και σ’ένα κομμάτι του δάσους και να σηκώσεις ανά πενήντα ή εκατό μέτρα δύο και τρία πουλιά. Ένα άλλο χαρακτηριστικό στα μπασίματα και ειδικά στις πρώιμες μπεκάτσες είναι ότι μπορείς να σηκώσεις διπλά πουλιά.

Η μπεκάτσα ταξιδεύει τη νύχτα και είναι πιθανόν εκεί που επέλεξε μια μπεκάτσα να πέσει στις 4 το βράδυ, στις 6 στο ίδιο μέρος (γιατί οι μπεκάτσες έχουν το ίδιο σκεπτικό και κριτήρια) μπορεί να πέσει και η άλλη. Έτσι λοιπόν, όταν το σκυλί μας φερμάρει ξαφνικά σηκώνονται δύο πουλιά και πολλές φορές μας δίνεται η δυνατότητα για ένα καλό ντουμπλέ. Θέλει αυτοσυγκέντρωση, όχι βιασύνη και σίγουρες ντουφεκιές για να πάρουμε ένα τουλάχιστον πουλί δεδομένου ότι ποτέ σχεδόν οι μπεκάτσες που σηκώνονται μαζί δεν πάνε στην ίδια κατεύθυνση. Συνήθως πετάγονται σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Οι πρώιμες μπεκάτσες ταξιδεύουν νύχτα και πιάνουν ψηλά τουλάχιστον για μία – δύο μέρες στα αραιά πουρνάρια, στα γάβρα και μέσα στα έλατα, σε ύψος 900,1000,1.200 μέτρων. Στο δάσος τώρα δεν πάνε στα χειμωνιάτικα κουτούπια, στα ντούσκα και τις πυκνούρες. Προτιμάνε τα καθαρά, τις γωνίτσες στο δάσος, τα μονοπάτια, τα αραιά δέντρα, τα παρτέρια, τις λάκκες, τα αμπέλια, τα βουνά με ασφάκα.

Πολύ σημαντική είναι η επιλογή της τοποθεσίας που θα κυνηγήσουμε.

Οι πρώιμες μπεκάτσες συνήθως είναι νευρικά πουλιά, ανύσηχα και με την παραμικρή ενόχληση πετάγονται και τραβάνε αρκετά μακριά, ώστε δύσκολα τα ξαναβρίσκεις. Είναι αδύνατα πουλιά και τα νεαρά άπειρα μπεκατσόσκυλα δεν την αντιλαμβάνονται μερικές φορές. Κοταρίζουν, συνήθως κάνουν κάποια λίγα μέτρα και πετάγονται τις περισσότερες φορές αθόρυβα.

Αγώνας Μπεκάτσας 21-11-09...

Στις 21-11-09 διεξήχθη ο αγώνας κυνηγετικών ικανοτήτων Ηπειρωτικών φυλών σε θήραμα μπεκάτσα στην Σπερχειάδα Φθιώτιδος από τον όμιλο Επανιέλ μπρετόν Ελλάδος και τον όμιλο κούρτσχααρ Ελλάδος. Από τις 29 συμμετοχές δύο σκυλιά μπήκαν στην βαθμολογία και αυτά ήταν επανιέλ μπρετόν.

Αν και ο καιρός δεν ήταν ιδανικός για να είναι σύμμαχος στην εύρεση της πολυπόθητης μπεκάτσας, η οργάνωση του αγώνα ήταν σωστή και οι παρέες και τα άτομα που παρευρέθησαν δημιούργησαν ένα κλίμα πολύ κυνοφυλικό.

Τα τερέν ήταν τρία και οι κριτές ήταν ο κ.Καλφόπουλος, ο κ. Νιανιός και ο κ. Ντούλος.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Επιλογή Εθνικών Ομάδων για το Πανευρωπαϊκό Pointer - Setter Μπεκάτσας στην Ισπανία ...

Η επιλογή των εθνικών ομάδων Pointer και Setter, που θα μας εκπροσωπήσουν στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με θήραμα μπεκάτσα στην Ισπανία, έγινε στον Γαύρο Σπερχειάδας. Τα σκυλιά που επιλέχθηκαν είναι:


Εθνική Ελλάδας Pointer:

1) Rebecca Tou Giappou, Ιδ. Σταμέλος, Κυναγ. Γιάππος
2) Hellenik Serbia, Ιδ. Κατσαρός, Κυναγ. Κατσαρός
3) Glenda Tou Giappou, Ιδ. Γιάππος, Κυναγ. Γιάππος
4) Kerlon De La Anthoussa, Ιδ. Σπηλιόπουλος, Κυναγ. Ραπακούλιας
5) Frida, Ιδ. Σβεστονώφ, Κυναγ. Σβεστονώφ

Ρεζέρβες:
1) Fox, Ιδ. Σβεστονώφ, Κυναγ. Σβεστονώφ
2) Hellenik Bill, Ιδ. Κατσαρός, Κυναγ. Κατσαρός
3) Rif Del Sargiadae, Ιδ. Ζάγκλας, Κυναγ. Ζάγκλας


Εθνική Ελλάδας Setter:

1) Alex Afidnai Cally, Ιδ. Δέδες, Κυναγ. Δέδες
2) Rapakoulias Genesis Orpheas, Ιδ. Ραπακούλιας, Κυναγ. Ραπακούλιας
3) Rania, Ιδ. Κύρτσογλου, Κυναγ. Κύρτσογλου
4) Dona, Ιδ. Φελώνης, Κυναγ. Φελώνης
5) Gaia, Ιδ. Παρδάλης, Κυναγ. Λιάσκος

Ρεζέρβες:
1) Leonardo Tou Anemou, Ιδ. Ρουφάνης, Κυναγ. Λιάσκος
2) Alex Afidnai Astra, Ιδ. Δέδες, Κυναγ. Δέδες

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί το"ΕΘΝΟΣ ΚΥΝΗΓΙ '...

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ Ολο το παρασκήνιο για τα σχέδια περιστολής του κυνηγίου

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΞΕΝΗ ΓΗ Ο Δ. Στριλάκος... «τολμάει» να κυνηγήσει για πρώτη φορά εκτός συνόρων και μεταφέρει τις εμπειρίες του.

ΜΠΕΚΑΤΣΟΣΚΥΛΑ... ΣΤΟΝ ΑΔΕΙΟ ΓΑΥΡΟ Ρεπορτάζ από τους αγώνες των πόιντερ - σέττερ στον Γαύρο της Σπερχειάδας.

Η «ΠΑΡΑΚΜΗ» ΤΟΥ ΠΟΪΝΤΕΡ Μια ματιά στα προβλήματα της φυλής...

ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ Χρηστικές συμβουλές για την επιλογή χρηστικού μαχαιριού.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ Περιπέτειες διέλευσης των αγκαθωτών φραχτών στον κυνηγότοπο.

Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΤΗΣΗΣ Εκτιμήσεις για την μπεκάτσα από τα άοπλα «καρτέρια».

ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ Τρόποι μεταφοράς των φυσιγγίων στο κυνήγι, με φυσιγγιοθήκη και χωρίς...

ΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ Καινοτομίες και φιλοσοφία μιας επαναληπτικής καραμπίνας.

ΤΑ LAMBRO... ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Τα γνωστά ελληνικά φυσίγγια με σφραγίδα πλέον της C.I.P.

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Αναβολή του ΑΚΙ ομίλου Drahthaar...

Λόγω φορτωμένου προγραμματος των κριτών (Κυπελλο ΚΟΕ κλπ) ο προγραματισμένος ΑΚΙ μπεκάτσας του Ομίλου drahthaar για αυτή την Κυριακή (29/11) αναβάλεται και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 6/12 στον ίδιο τόπο (Μακρακώμη Λαμίας) με κριτή τον κ. ΝΤΟΥΛΟ.

Σκυλοζωγραφιές αξίας 1.140 ευρώ...

Ο Σαμ που ζει μαζί με την ιδιοκτήτριά του, Mary Stadelbacher, στην πόλη Eastern Shore του Maryland στις ΗΠΑ, δεν είναι ένας συνηθισμένος σκύλος. Εκφράζει τις καλλιτεχνικές του «ανησυχίες» ζωγραφίζοντας, και μάλιστα το κάνει αρκετά καλά, ώστε οι πίνακές του να πωλούνται ακόμα και για 1.140 ευρώ ο ένας!

Μέχρι στιγμής έχει κάνει 22 πίνακες συνολικά, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο που κρατάει με τα δόντια του.

Ο Σαμ ζει μαζί με την ιδιοκτήτριά του, Mary Stadelbacher, στην πόλη Eastern Shore του Maryland στις ΗΠΑ.

Αποτελέσματα Α.Κ.Ι. Γαύρος Σπερχειάδας 21-22/11/2009

Τα αποτελέσματα του Α.Κ.Ι. πρακτικού κυνηγίου, με θήραμα μπεκάτσα, ο οποίος διεξήχθη στο καταφύγιο Γαύρος Σπερχειάδας, στις 21 και 22 Νοεμβρίου είχαν ως εξής:
Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

1ο Τερέν (Κριτές: Μαγουλάς, Πονηρέας)

1η Εξαίρετη (ECC), Rania, Ιδ. Κύρτσογλου Γ., Κυναγ. Κύρτσογλου Γ.

2ο Τερέν (Κριτές: Χήνος, Πλιάτσικας)

Χωρίς βαθμολογία.


Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

1ο Τερέν (Κριτές: Μαγουλάς, Πονηρέας)

1ος Εξαίρετος (ECC), Gaia, Ιδ. Παρδάλης Χ., Κυναγ. Παρδάλης Χ.

2ο Τερέν (Κριτές: Χήνος, Πλιάτσικας)

1ος Εξαίρετος (ECC), Rapakoulias Genesis Orpheas, Ιδ. Ραπακούλιας Χ., Κυναγ. Ραπακούλιας Χ.

2ος Μ.Β., Jaguar Ni Kontogonis, Ιδ. Κοντογώνης Ν., Κυναγ. Κοντογώνης Ν.

Σκότωσαν αρκουδάκι και πήραν "λάφυρο " τα πόδια του…

Πυροβόλησαν στο κεφάλι νεαρό αρσενικό αρκουδάκι στην οροσειρά της Ροδόπης και πήραν ως λάφυρα τα δύο μπροστινά πόδια του νεκρού ζώου για να αποδείξουν σε κάποιους το κατόρθωμά τους.
Η αποκρουστική πράξη, που μόνο θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί, σημειώθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου σε πυκνό δάσος οξιάς στη Λειβαδίτη της Ξάνθης, σε υψόμετρο 1.375 μέτρων.
Περιπατητές που βρίσκονταν στο δάσος άκουσαν τους πυροβολισμούς και έψαξαν να δουν τι είχε συμβεί.
Η ευρύτερη περιοχή της οροσειράς Ροδόπης αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο βιότοπο αρκούδας στην Ελλάδα μετά απ’ αυτόν της Πίνδου, με ελάχιστο πληθυσμό περίπου 20-30 άτομα.
Σύμφωνα με τον «Αρκτούρο», το γεγονός επαναφέρει με δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα την ανεπαρκή φύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος. Η δασική υπηρεσία και η θεσμοθετημένη θηροφυλακή πρέπει άμεσα να ενισχυθούν, καθώς η λαθροθηρία αποτελεί μία από τις κύριες απειλές των σπάνιων ειδών της ελληνικής πανίδας.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Πόιντερ de la Palmoza…

Ο Άγγελος Γονιδάκης εκτρέφει πόιντερ με την επωνυμία de la Palmoza
εδώ και 20 χρόνια και πολλά από τα σκυλιά του διαπρέπουν σε αγώνες και κυνηγοτόπια. Αυτή την εποχή ο Άγγελος διαθέτει κάποια καλά μπεκατσόσκυλα για τα οποία εγγυάται την κυνηγητική τους αξία. Το τηλέφωνο για άμεση επικοινωνία είναι το 6932-617130

Απίστευτο και όμως αληθινό…

Δύο Πατρινοί κυνηγοί έδωσαν τα σκυλιά τους σε κάποιον <<εκπαιδευτή>>
για εκπαίδευση και περίμεναν πότε θα πάρουν τα μαθητούδια που θα είχαν γίνει ξεφτέρια. Ο καιρός πέρναγε και ο εκπαιδευτής δεν έδινε σημεία ζωής. Επειδή άρχισαν να ανησυχούν, πήγαν στο χωριό του εκπαιδευτή για επιτόπια ενημέρωση. Αυτός άρχισε να τους τα μασάει και με μισόλογα τους είπε ότι τα σκυλιά ξεμάκρυναν και χάθηκαν. Οι πελάτες όταν κατάλαβαν ότι τους κορόιδευε τον έκαναν μαύρο το ξύλο. Όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Τον ξεγύμνωσαν και τον οδήγησαν στην πλατεία του χωρίου και τον παράτησαν εκεί. Απίστευτο και όμως αληθινό!!

Επιτέλους μια νίκη…

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την Κοινή Υπουργική Απόφαση(Σουφλίας κλπ.) σύμφωνα με την οποία είχε απαγορευτεί το κυνήγι σε μεγάλες εκτάσεις του Έβρου.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Κυνήγι με Κυνηγόσκυλα…

Κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος του περιοδικού Κυνηγόσκυλα με 130 σελίδες και πολλά δώρα, όπως είναι οι δύο γκραβούρες του Andrea Mazzoli και τέσσερεις κυνηγετικές ταινίες. Περιέχει συνέντευξη του Ιταλού L.Zagnis,ρεπορτάζ από τα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα των Πόιντερ και Σέττερ. Άρθρα για την τσίχλα, μπεκάτσα, λαγό και υδρόβια καθώς και κλήρωση για μια Beretta Urika 2 και 500 φυσίγγια της ίδιας εταιρίας.

Σύλληψη λαθροθήρα με κρυψώνα εκκλησία…

Συνελήφθηκε κτηνοτρόφος στο Νιοχώρι της Αρκαδίας, που για χρόνια δηλητηρίαζε κυνηγόσκυλα ώστε να αποτρέπει την δραστηριοποίηση κυνηγών στην περιοχή την οποία είχε μετατρέψει σε προσωπικό άντρο λαθροθηρίας. Μακέλευε τα αγριογούρουνα και στην συνέχεια τα εμπορευόταν ενώ είχε μετατρέψει το βουνό σε ναρκοπέδιο από φόλες. Συνελήφθηκε από την Θηροφυλακή μέσα στο εκκλησάκι Τίμιος Σταυρός στο οποίο έκρυβε τις φόλες, το όπλο και άλλα σύνεργα που χρησιμοποιούσε για τη παράνομη θήρα αγριογούρουνων κατά την διάρκεια της νύκτας .Στην υπόθεση φαίνετε να είναι μπλεγμένα και άλλα πρόσωπα..

Αγώνες ΟΚΑΔΕ....

Το επόμενο Σαββατοκύριακο ο Όμιλος Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών θα διοργανώσει Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου σε μπεκάτσες στο Καταφύγιο Γαύρος Σπερχειάδος!!

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009

Η Εγνατία και οι αρκούδες..

Το έβδομο τροχαίο με θύμα αρκούδα σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό κοντά στο κόμβο των Μαυραναίων. Η αρκούδα ηλικίας 25 ετών ,πέρασε τον υποτιθέμενο
προστατευτικό φράκτη ,έξι χιλιόμετρα έξω από τα Γρεβενά και αφού διάσχισε το οδόστρωμα περνώντας πάνω από το διάζωμα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που κατευθυνόταν προς τα Γιάννενα. Η Καλλιστώ ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσετε για τη χρήση κάθε μέσου, ένδικου ή μη, προκειμένου να δοθεί επιτέλους μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα αποδεκατισμού του πληθυσμού της αρκούδας στην Πίνδο.

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

Η νέα Beretta A 400 Xplor...

Η Βeretta πριν μερικές μέρες πραγματοποίησε την παρουσία της καινούριας Beretta A 400 Xplor. Πρόκειται για ένα πολύ κομψό και ποιοτικό όπλο. Η A 400 Xplor έχει θαλάμες 3.5 ιντσών και βάρος μόλις 3 κιλά,καινούριο σύστημα αερίων που της επιτρέπει να ρίχνει φυσίγγια από 24 έως 64 γραμμάρια και μάλιστα πιο γρήγορα από κάθε άλλο αυτογεμή όπλο της αγοράς. Το κλείστρο είναι ενσωματωμένο πάνω στις ράγες που θυμίζουν Franchi 712 ενώ η κεφαλή του κλείστρου είναι πλέον περιστρεφόμενη. Το γνωστό μας πιστόνι-ποτήρι είναι μικρότερο και πολύ αποτελεσματικό στον αυτοκαθαρισμό. Εννοείται ότι η Xplor έχει το σύστημα ανάκρουσης Kick-Off,όπου παρά τον όγκο του είναι πολύ χρήσιμο στις βαριές γομώσεις επιπλέον διαθέτει και νέο εσωτερικό υδραυλικό αμορτισέρ ,που έχει τοποθετηθεί εγκάρσια στο κοντάκι προσφέροντας μείωση της ανάκρουσης και λιγότερη καταπόνηση του μηχανισμού κατά την οπισθοδρόμηση. Τα ξύλα της είναι από καλή ποιότητα καρυδιάς. Το νέο πέλμα βοηθάει στη γρήγορη επώμιση, ενώ το σχήμα της πάπιας είναι χρηστικό για το αριστερό χέρι δίνοντας γρήγορο και καλύτερο κράτημα. Η τιμή της Xplor αναμένετε γύρω στα 1700 ευρώ.

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

Οι φόλες μαστίζουν για άλλη μια χρονιά την Ζάκυνθο…

Οι φόλες είναι ένα φαινόμενο που ταλανίζει τη Ζάκυνθο εδώ και πολλά χρόνια αλλά φέτος το πρόβλημα αυτό έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Δεκάδες σκύλοι έχουν δηλητηριαστεί από την έναρξη της κυνηγητικής περιόδου. Συγκεκριμένα την ημέρα των Εθνικών εκλογών, Κυριακή 4 Οκτωβρίου μόνο στη περιοχή Μακρία Ράχη και Μονής Υπεραγάθου γύρω στα 15 κυνηγητικά σκυλιά κυρίως λαγόσκυλα έπεσαν θύματα αυτής της κτηνωδίας ενώ το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο αναφέρθηκαν από κυνηγούς και άλλα περιστατικά από πολλές περιοχές της Ζακύνθου. Οι περισσότερες φόλες περιείχαν αγκίστρια έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα σωτηρίας του σκύλου. Πολλοί κυνηγοί μιλούν για οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης των κυνηγητικών σκύλων.Θύμα φόλας έπεσε και ένα δικό μου σκυλί, η Κίρκη ένα θηλυκό Pointer καθώς κυνηγούσα ορτύκια στην περιοχή του Αγαλά στα τέλη Σεπτεμβρίου.Ευτυχώς της χορήγησα αμέσως εμετικές ανέσεις και γλίτωσε από τον θάνατο. Ελπίζω το φαινόμενο αυτό να σταματήσει κάποια στιγμή αλλά για να γίνει αυτό πρέπει μα συμβάλλουμε όλοι μας και όχι να τα περιμένουμε όλα από το Κυνηγητικό Σύλλογο και το Δασαρχείο.

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πρακτικού Κυνηγίου στις Σέρρες....

Στον αγώνα συμμετείχαν 15 χώρες. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τα Ντράτχααρ,τα δύο ζευγάρια ήταν ο Νίκος Αυγερινός με την <<Ήβη Αυγερινός>> και ο Χρήστος Ψυχάρης με την Dea Vom Der Postschwaige συνιδιοκτησία του με την κυρία Μάτα Σκούρα προέδρου του Ομίλου Ντράτχααρ. Στον αγώνα δεν επιτρέπονταν τα μπίπερ αλλά μόνο τα κουδουνάκια και μόνο δίκαννα. Η τουφεκιά σε θήραμα που ξεπεταγόταν από μόνο του σήμαινε άμεσο αποκλεισμό. Οι γυναίκες αποτελούσαν ξεχωριστή κατηγορία. Νικητές στο ομαδικό ήταν 1η Κροατία, 2η Σαν Μαρίνο,
3η Πορτογαλία. Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Δανέζα Christine Due με το Ντράτχααρ Kragborg Arki.

Αγώνες στο Ταΰγετο....

Αγώνες κυνηγιού με θήραμα μπεκάτσα διοργανώνει ο Κυνοφιλικός Όμιλος Μεσσηνίας στην περιοχή Ποτισίων Ταϋγέτου. Όσοι … πιστοί προσέλθετε.
Τηλέφωνο για πληροφορίες και συμμετοχές 6947-826818 & 6945-395734.

Η Άγια τσίχλα.....

Πολύ μεγάλα μπασίματα από τσίχλες σημειώθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου. Οι νότιοι άνεμοι που επικράτησαν το πρώτο εικοσαήμερο του Οκτωβρίου κράτησαν τα πουλιά πίσω χωρίς να σημειωθούν σημαντικά μπασίματα. Όταν όμως ο καιρός βελτιώθηκε οι τσίχλες έκαναν την εμφάνιση τους σε ολόκληρη την χώρα σε μεγάλους αριθμούς.Εκτός από τους κλασικούς τσιχλότοπους της Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας μεγάλα περάσματα σημειώθηκαν στη Πελοπόννησο, στο Ιόνιο, την Κρήτη και στα νησιά του Αιγαίου. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η χρονιά αυτή θα έχει πολλές τσίχλες αφού υπάρχει αρκετοί τροφή ώστε τα πουλιά να μείνουν εδώ. Φυσικά υπάρχουν και οι πιο απαισιόδοξοι που ισχυρίζονται ότι και άλλες χρονιές είχαμε πολύ μεγάλα μπασίματα αλλά η χρονιά δεν εξελίχθηκε αναλόγως.Περιμένουμε……

Oι μπεκάτσες επέστρεψαν και πάλι


Oι πρώτες μπεκάτσες έκαναν την εμφάνιση τους στην χώρα μας από τα μέσα του Οκτώβρη.Αρκετοί μπεκατσάδες έχουν κάνει τα πρώτα σηκώματα κυρίως στα έλατα.Οι πολλές βροχές που σημειώθηκαν φέτος κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου θα βοηθήσουν σημαντικά την διαχείμαση των μπεκατσών στην χώρα μας αφού θα τους προσφέρουν άφθονη τροφή και κάλυψη.Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι μια από τις καλύτερες μπεκατσοχρονιές των τελευταίων χρόνων.Ελπίζουμε οι προσδοκίες μας να βγουν αληθινές.Καλή χρονιά σε όλους και μην ξεχνάτε σεβασμός στη φύση και στο θήραμα!!