Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Στα θρανία οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου...

Στα θρανία κάθισαν για άλλη μια φορά οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες αλλά και οι Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων της δύναμης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου για να παρακολουθήσουν το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Ομοσπονδία στην Πάτρα στο ξενοδοχείο «Αστήρ» την 16η και την 17η Δεκεμβρίου 2010.
Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου κάνοντας μια ανασκόπηση της μέχρι σήμερα λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, των δράσεων και της τεράστιας προσφοράς της στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για εντατικοποίηση των ελέγχων και γενικότερα την καλύτερη οργάνωση της δράσης του σώματος ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην από κοινού περιπολία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων στις νυχτερινές βάρδιες. Είναι σαφές ότι το έργο τους και δύσκολο είναι και επικίνδυνο και ως εκ τούτου θα πρέπει αφενός να τους παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια και αφετέρου να έχουν την υποστήριξη όλων μας.

Ο Διευθυντής Δασών του Νομού Αχαΐας κος Μπακουλόπουλος καθώς και η κα Κολλύρου Δασολόγος της Δ/νσης Δασών του Νομού Αχαΐας εξείραν την αποτελεσματικότητα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και το πλούσιο έργο που έχει συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος συνεπικουρώντας την πολιτεία καθώς επίσης αναφέρθηκαν στην άριστη και επιβεβλημένη συνεργασία με την δασική υπηρεσία.
Ο κος Κοντής Αστυνομικός Υποδιευθυντής και ο κος Θεοδωρακόπουλος Δικηγόρος αποσαφήνισαν ζητήματα που υπάρχουν κατά την άσκηση των ανακριτικών καθηκόντων των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, παρουσίασαν θέματα επικουρικά για τον ρόλο και την εργασία τους και μέσα από δημιουργικό διάλογο συνέβαλλαν στην προσέγγιση και την επίλυση των προβληματισμών τους και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην πράξη.
Ο κος Αμπατζίδης Ιατρός Χειρουργός του ΕΚΑΒ εκπαίδευσε τους Θηροφύλακες στις πρώτες βοήθειες για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στην πράξη, ενώ ο κος Μήλας από την Λέσχη 4x4 Εκάλης εισηγήθηκε τρόπους ασφαλής οδήγησης εκτός δρόμου και τεχνασμάτων σε δύσκολες καταστάσεις. Επίσης, ο κος Γλετζάκος, δάσκαλος πολεμικών τεχνών, δίδαξε στους Θηροφύλακες τεχνικές άοπλη αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας έναντι οπλισμένου.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ευχαριστεί τους κ.κ. εισηγητές για την πληρέστατη τοποθέτησή τους στην ενημέρωση και κατάρτιση των Θηροφυλάκων, για την αρτιότερη και πιο ολοκληρωμένη γνώση τους για τα ζητήματα που αφορούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Πηγή www.kinigotopos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου