Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Στα θρανία οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου...

Στα θρανία κάθισαν για άλλη μια φορά οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες αλλά και οι Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων της δύναμης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου για να παρακολουθήσουν το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Ομοσπονδία στην Πάτρα στο ξενοδοχείο «Αστήρ» την 16η και την 17η Δεκεμβρίου 2010.
Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου κάνοντας μια ανασκόπηση της μέχρι σήμερα λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, των δράσεων και της τεράστιας προσφοράς της στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για εντατικοποίηση των ελέγχων και γενικότερα την καλύτερη οργάνωση της δράσης του σώματος ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην από κοινού περιπολία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων στις νυχτερινές βάρδιες. Είναι σαφές ότι το έργο τους και δύσκολο είναι και επικίνδυνο και ως εκ τούτου θα πρέπει αφενός να τους παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια και αφετέρου να έχουν την υποστήριξη όλων μας.

Ο Διευθυντής Δασών του Νομού Αχαΐας κος Μπακουλόπουλος καθώς και η κα Κολλύρου Δασολόγος της Δ/νσης Δασών του Νομού Αχαΐας εξείραν την αποτελεσματικότητα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και το πλούσιο έργο που έχει συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος συνεπικουρώντας την πολιτεία καθώς επίσης αναφέρθηκαν στην άριστη και επιβεβλημένη συνεργασία με την δασική υπηρεσία.
Ο κος Κοντής Αστυνομικός Υποδιευθυντής και ο κος Θεοδωρακόπουλος Δικηγόρος αποσαφήνισαν ζητήματα που υπάρχουν κατά την άσκηση των ανακριτικών καθηκόντων των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, παρουσίασαν θέματα επικουρικά για τον ρόλο και την εργασία τους και μέσα από δημιουργικό διάλογο συνέβαλλαν στην προσέγγιση και την επίλυση των προβληματισμών τους και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην πράξη.
Ο κος Αμπατζίδης Ιατρός Χειρουργός του ΕΚΑΒ εκπαίδευσε τους Θηροφύλακες στις πρώτες βοήθειες για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στην πράξη, ενώ ο κος Μήλας από την Λέσχη 4x4 Εκάλης εισηγήθηκε τρόπους ασφαλής οδήγησης εκτός δρόμου και τεχνασμάτων σε δύσκολες καταστάσεις. Επίσης, ο κος Γλετζάκος, δάσκαλος πολεμικών τεχνών, δίδαξε στους Θηροφύλακες τεχνικές άοπλη αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας έναντι οπλισμένου.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ευχαριστεί τους κ.κ. εισηγητές για την πληρέστατη τοποθέτησή τους στην ενημέρωση και κατάρτιση των Θηροφυλάκων, για την αρτιότερη και πιο ολοκληρωμένη γνώση τους για τα ζητήματα που αφορούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Πηγή www.kinigotopos.gr

ΟΚΑΔΕ...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α.Κ.Ι. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΔΙΚΑ ΤΣΟΥΚΑΡ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟΥ 18-19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12/2010.

ΤΕΡΕΝ 1. Κριτές: Φουτρής –Βασσάλος-Χελιώτης.

1ος Εξαίρετος CACT Ariet Poin. Γλυκός

2ος Εξαίρετος RCACT Ralf E.S. Μιχαλόπουλος

3ος Εξαίρετος Astro E.S. Μιχαλόπουλος
4ος Εξαίρετος Alex Afidnai Neno E.S. Κολιστάσης.

ΤΕΡΕΝ 2. Κριτές: Μαγουλάς- Γκουζούνας-Παρασκευόπουλος.

Κανένα στην βαθμολογία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/12/2010.

ΤΕΡΕΝ 1. Κριτές: Φουτρής-Παρασκευόπουλος.

Κανένα στην βαθμολογία.

ΤΕΡΕΝ 2. Κριτές: Δρίτσας- Χελιώτης.

1ος Πολύ Καλός Nikita sa Bedema E.S. Γκουζούνας




Ο ΟΚΑΔΕ ενημερώνει τους φίλους και τα μέλη του ότι το πρόγραμμα του ομίλου για το 2011 έχει ως εξής:

1. 8-9 Ιανουαρίου 2011, Α.Κ.Ι. Έρευνας κυνηγίου και Μεγάλης Έρευνας με απονομή CACIT στις περιοχές Ζ.Ε.Σ. Ωραιοκάστρου, Μελισσοχωρίου, Λητής, Λαγυνών, Φιλύρου & Ευκαρπίας – Ν. Φιλαδελφείας, Ξηροχωρίου, Ν. Μεσημβρίας, Αγχιάλου, Γαλλικού Ποταμού – Ν. Φιλαδελφείας Πετρωτού -Μονολόφου, Καρδίας Επανωμής, Μεσημερίου, σε πεδινή πέρδικα. (Ο αγώνας αυτός εντάσσεται στο κύπελλο ΚΟΕ)
2. 15-16 Ιανουαρίου 2011, Α.Κ.Ι. Έρευνας κυνηγίου και Μεγάλης Έρευνας με απονομή CACIT στις πιο πάνω τοποθεσίες σε πεδινή πέρδικα (Ο αγώνας αυτός εντάσσεται στο κύπελλο ΚΟΕ)
3. 28-29-30 Ιανουαρίου 2011, Α.Κ.Ι. Έρευνας κυνηγίου και Μεγάλης Έρευνας με απονομή CACIT στις πιο πάνω τοποθεσίες σε πεδινή πέρδικα.
4. 5-6 Φεβρουαρίου 2011, διεξαγωγή DERBYγια Pointer και Setter . Επίσης στις 5/2/2011 Α.Κ.Ι. πρακτικού κυνηγίου θηλυκών στις πιο πάνω τοποθεσίες με απονομή CACΤ σε πεδινή πέρδικα.
5. 19-20 Φεβρουαρίου 2011, Α.Κ.Ι. Έρευνας κυνηγίου και Μεγάλης Έρευνας με απονομή CACIT, στις πιο πάνω τοποθεσίες σε πεδινή πέρδικα.
6. 21-22-23-24-25 Φεβρουαρίου 2011, «Μέγας Αλέξανδρος» Α.Κ.Ι. Έρευνας κυνηγίου και Μεγάλης Έρευνας με απονομή CACIT στις πιο πάνω τοποθεσίες σε πεδινή πέρδικα.
7. 26-27 Μαρτίου 2011, Α.Κ.Ι. πρακτικού κυνηγίου σε ορεινή πέρδικα, (με απονομή CACT) στο όρος Αιγάλεω που θα διοργανώσει ο όμιλός μας σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πειραιώς.

Αποτελέσματα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πόιντερ σε Μπεκάτσα-Γαλλία...

1η Μέρα 8/12/2010.
1ος Εξαίρετος CACT Boss du Moulin d’onyx Coatmellec


2η Μέρα 9/12/2010
1ος Εξαίρετος CACT Aipale de Vassiviere Laborde Filippe
2ος Εξαίρετος RCACT Boss du Moulin d’onyx Coatmellec
CQN Zora della Cervara Cl. Maciavelli Meazza Wol.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

OKAΔΕ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Α.Κ.Ι. ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ 11-12/12/2010.

Ο ΟΚΑΔΕ ενημερώνει τους φίλους και τα μέλη του ότι στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2010 διοργανώνει αγώνα Πρακτικού Κυνηγίου σε πέρδικα Τσούκαρ με απονομή CACT στην περιοχή Ζ.Ε.Σ. όρους Αιγάλεω (Σχιστού) Ν.Αττικής.

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 3 μ.μ. στο τηλέφωνο & φαξ του ομίλου 210-5226 522 ή στο e-mail : okade@otenet.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Κόστος συμμετοχής 30 € ο κάθε σκύλος την ημέρα.
Σημείο συνάντησης είναι στην καλύβα 7:00 το πρωί.


Αποτελέσματα Α.Κ.Ι. μπεκάτσας 4-5/12/2010-Τρίκαλα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/12/2010.
ΤΕΡΕΝ 1. Κριτές: Μαγουλάς-Γκουζούνας-Μπλέτσας.
Κανένα στην βαθμολογία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/12/2010.
ΤΕΡΕΝ 1. Κριτές: Μαγουλάς-Γκουζούνας-Μπλέτσας.
1ος Εξαίρετος Arouna di Agrafa Poin. Μητσογιάννης Γ. Μητσογιάννης Γ.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ "ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ"...

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:

ΚΕΡΙΑ... ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΘΝΟΣ ? ΚΥΝΗΓΙ»Η «περιπέτεια» 10 χρόνων και 500 τευχών του περιοδικού, δια χειρός του Δ. Στριλάκου.

ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ Οδηγός «επιβίωσης» του όπλου σας από τη σκουριά, μετά τη βροχή.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ Ενα ξεχωριστό είδος αγριοκούνελου, που ήρθε για να μείνει!

ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ Ο βίος και τα «έργα» του πατέρα των κυνηγετικών μαχαιριών.

ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΒΑΛΤΟΣ «Φωλιές» για πάπιες και νερόκοτες.

Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡΠΟΖΕ Οσα πρέπει να εξετάσετε και να ξέρετε για τις προδιαγραφές τους, πριν αγοράσετε...

ΟΙ ΠΛΑΝΕΣ ΠΕΡΙ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ Απροσδόκητα συμβάντα λόγω... έλλειψης «πίστης».

Ο «ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΗΣ» ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ Ενα συναρπαστικό κυνήγι γκράους στα δάση του Οντάριο.

Η ΑΞΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ Ανταπόκριση από το τελευταίο τεστ «Κλέεμαν» στην Αυστρία.

Η «ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ» ΤΩΝ ΝΤΡΑΤΧΑΑΡ Ρεπορτάζ από τους τελευταίους αγώνες του Ομίλου στη Θεσσαλονίκη.

ΤΣΙΧΛΕΣ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΝΟΤΙΑ Οι αναμενόμενες συμπεριφορές και μετακινήσεις με την αλλαγή του ανέμου.

Αίτια μιας... οδύνης...

Μια γρήγορη στατιστική ανάμεσα στους συνεργάτες του «Εθνος - Κυνήγι» έφερε στην επιφάνεια τουλάχιστον τρεις που είχαν μόνιμα σημάδια στο δάχτυλό τους από το κτύπημα... του υποφυλακτήρα!

Αυτό το ποσοστό εξηγεί τη δημοτικότητα αυτών των μικρών «μαξιλαριών», που βιδώνουν στον υποφυλακτήρα. Ομως ούτε τα μαξιλαράκια δεν βοηθούν... Το κτύπημα, όση προστασία και αν υπάρχει, είναι άτιμο πράγμα. Είναι κάτι μεταξύ απότομου πονόδοντου και ηλεκτροσόκ στο δάχτυλο. Ευτυχώς η λύση είναι εύκολη, έστω και αν χρειάζεται υπομονή για να βρεθεί...

Τι γινεται όταν κτυπά το δάχτυλο στον υποφυλακτήρα; Το κλώτσημα του όπλου στέλνει το όπλο πίσω, με ενέργεια ίση με αυτή της γόμωσης (όπως έλεγε και ο Νεύτωνας, μια δράση έχει ίση και αντίθετη αντίδραση). Ενω τό όπλο πάει πίσω, το χέρι μένει στάσιμο και δέχεται όλη την ενέργεια σε ένα μικρό σημείο, που είναι δεν είναι δύο τετραγωνικά εκατοστά!

Γιατί όμως το δάχτυλο βρίσκεται εκεί που το βρίσκει ο υποφυλακτήρας;

Τα συνήθη αίτια είναι:

Το λανθασμένο κράτημα του όπλου, το κοντό κοντάκι, η λεπτή λαβή και η απουσία ψάθας.

Το λανθασμένο κράτημα είναι το πιο συχνό αίτιο, διότι οι περισσότεροι κυνηγοί επιμένουν να περνούν το δάχτυλό τους βαθιά μέσα στον υποφυλακτήρα οπότε πιέζουν τη σκανδάλη με την άρθρωση της φάλαγγας. Η σωστή πίεση όμως είναι αυτή που γίνεται με το μεσαίο τμήμα της πρώτης φάλαγγας. Αυτή η πίεση επιτρέπει στο υπόλοιπο χέρι να κρατά μιαν απόσταση ασφαλείας από τον υποφυλακτήρα.

Το κοντό κοντάκι από την άλλη φέρνει το χέρι πιο κοντά στον υποφυλακτήρα από ό,τι χρειάζεται, γι΄ αυτό και το δάχτυλο και είναι εκεί, στην.. πρώτη γραμμή κρούσης! Ενα γρήγορο πείραμα με τα πρόσθετα πέλματα της Bear Claw, θα δείξει αμέσως αν φταίει το μήκος το κοντακιού...

Η λεπτή λαβή -καθώς και η πολύ κλειστή λαβή- επιτρέπουν στο χέρι να γλιστρήσει προς τα εμπρός, καθώς το όπλο ταξιδεύει προς τα πίσω. Ενα απλό πείραμα για να εξακριβωθεί ότι φταίει η λαβή, είναι να την τυλίξουμε με κάποιο υλικό που τη χοντραίνει (π.χ. με μονωτική ταινία). Είναι εκπληκτικό το πόσο μια πρόθεση ενός χιλιοστού μπορεί να αλλάξει τη σχέση χεριού και λαβής.

Η ψάθα...
Πρόβλημα τέλος είναι και η... απουσία ψάθας. Η ψάθα δρα σαν φρένο στο χέρι, αυξάνοντας την τριβή, ενώ το παρασύρει και προς τα πίσω με το κλώτσημα. Με τον χρόνο και τη φθορά η ψάθα στη λαβή γίνεται ολισθηρή και δεν «φρενάρει» το χέρι. Αν αυτό είναι το πρόβλημα, δεν θέλει πολλή σκέψη: η ψάθα ξανακόβεται και το πρόβλημα λύνεται.

Αν το όπλο είναι παλιό και έχει πολύ λεπτή λαβή, τότε δεν είναι δυνατή η επανακοπή της ψάθας. Μια λύση είναι η περιτύλιξη της λαβής με ταινία που βάζουν οι ποδηλάτες στο τιμόνι του ποδηλάτου. Η ταινία είναι αντιολισθητική και βέβαια θα είναι... πανάσχημη! Αλλά, τι είναι τα κάλλη μπροστά στην άνεση;

Νικήτας Κυπρίδημος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Χάρης Γκίκας

Πηγή www.ethnos.gr

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ Κ.Σ Ελασσόνας...

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα θανάτωσης αθώων ζώων από ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ , γιατί μόνο αυτή η λέξη μπορεί να τους περιγράψει, ο Κ.Σ. Ελασσόνας και ο Πρόεδρος του κ. Πακάκης Φίλιππος επικήρυξαν αυτόν ή αυτούς που βάζουνε φόλες και αφαιρούν τόσο άδικα τη ζωή των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων. Όποιος γνωρίζει η είδε κάτι και βοηθήσει τον Κ.Σ.

Ελασσόνας ώστε να πιαστούν και να καταδικαστούν αυτά τα άτομα, θα λάβει το ποσό των 26.000€.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε προς δημοσίευση φωτογραφίες των σκυλιών, τα ονόματα των Συλλόγων, των ομάδων αλλά και των μεμονωμένων κυνηγών που βοηθάνε το Σύλλογο στην προσπάθεια του αυτή. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την δημοσίευση του θέματος στον τοπικό τύπο ένας συνάδελφος – κυνηγός από την Άνδρο ο κ. Κολίτσας Ευάγγελος ήρθε αεροπορικώς από το νησί στην πόλη της Ελασσόνας ώστε να βοηθήσει και αυτός τον Σύλλογο προσφέροντας το ποσό των 1000€.

ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Επαρχίας Ελασσόνας επικηρύττει με το ποσό των 26.000€ αυτόν ή αυτούς που βάζουν φόλες σε περιοχές που επιτρέπεται το κυνήγι με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών σκυλιών. Όποιος γνωρίζει ή είδε κάτι θα αμειφθεί με το παραπάνω ποσό.

Κυνηγοί – Χορηγοί:

Κ.Σ. Ελασσόνας 3000€

Κ.Σ. Λάρισας 2000€

Κ.Σ. Τυρνάβου 2000€

Ομάδα Στάθη Μπαξεβανάκη 2000€

Ομάδα Βασίλη Πουρνάρα από Κρανιά 1000€

Ομάδα Αχιλλέα Μητσιμπόνα 1000€

Λουτριώτης Γιάννης 1000€

Μπαλωματής Χριστόφορος 1000€

Πίπιλας Θωμάς 1000€

Πετσής Νίκος 1000€

Χατζηλέλεκας Δήμος 1000€

Μπαντάτσιος Λουκάς 1000€

Πασσαχίδης Λάζαρος 1000€

Λέκκας Δημήτριος 1000€

Παπαζήσης Κων/νος 1000€

Μπουμπουνάρας Παναγιώτης 1000€

Κολλιός Χρήστος 1000€

Σολωμός Μάκης 1000€

Καραγιάννης Κων/νος 1000€

Στουγιάννος Παντελής 1000€

Κολίτσας Ευάγγελος 1000€

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΚΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Α.Κ.Ι. ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ...

Ο ΟΚΑΔΕ ενημερώνει τους φίλους και τα μέλη του ότι στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2010 διοργανώνει αγώνα Πρακτικού Κυνηγίου σε Μπεκάτσα με απονομή CACT στην περιοχή Νεραϊδοχωρίου -Στουρναραίικα αρμοδιότητας Δασαρχείου Τρικάλων.

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές αυστηρώς μέχρι την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 12 μ.μ. στο τηλέφωνο & φαξ του ομίλου 210-5226 522 ή στο e-mail : okade@otenet.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Κόστος συμμετοχής 40 € ο κάθε σκύλος την ημέρα.
Σημείο συνάντησης είναι στην πλατεία της Ελάτης 7:30 το πρωί.
Προτεινόμενα ξενοδοχεία στην Ελάτη είναι το ξενοδοχείο Μπάκου τηλ. 24340-71208 και το ξενοδοχείο Δρυάδες τηλ. 24340-71275.

«Εμπάργκο» της Κ.Ο.ΜΑ.Θ. σε «διώκτες» κυνηγών...

Την απαγόρευση... του κυνηγίου και της βοσκής(!) σε όλη την περιοχή του Δήμου Παλλήνης στη Χαλκιδική, έχει ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές ο σύλλογος ενοικιαστών διαμερισμάτων του Πευκοχωρίου, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας ? Θράκης.

Σε σχετική της μάλιστα ανακοίνωση, η Κ.Ο.ΜΑ.Θ. καλεί τους 58.000 κυνηγούς της δύναμής της να «μποϊκοτάρουν» ουσιαστικά τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα του Πευκοχωρίου, όταν επισκέπτονται τον Δήμο Παλλήνης...

Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της επιστολής που έστειλε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας ? Θράκης στον σύλλογο... των ενοικιαστών:

- «Σε επικοινωνία που είχαμε με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους του Νομού Χαλκιδικής, με τους υπαλλήλους μας θηροφύλακες και με το αρμόδιο δασαρχείο πληροφορηθήκαμε ότι ουδέποτε ο Σύλλογός σας έχει προβεί σε συγκεκριμένη καταγγελία για παραβάσεις του νόμου περί θήρας.

Αν λοιπόν γνωρίζατε και είχατε αντιληφθεί, είτε οι υπογράφοντες την επιστολής σας αυτή είτε μέλη του Συλλόγου σας, τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές οφείλατε να τις καταγγείλετε επώνυμα στα αρμόδια όργανα είτε του Δασαρχείου είτε της Θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων. Παρ' όλα αυτά, για δικούς σας λόγους αποκρύψατε αυτά τα συγκεκριμένα περιστατικά, προβαίνετε σε γενικές θεωρήσεις και διατυπώνετε την άποψή σας κατηγορώντας συλλήβδην τους κυνηγούς της περιοχής και τους χιλιάδες επισκέπτες κυνηγούς.

Με βάση αυτή τη μονόπλευρη συμπεριφορά, εμείς σας ζητούμε σε κάθε περίπτωση να καταγγέλλετε στα αρμόδια όργανα επώνυμα και συγκεκριμένα παρόμοια περιστατικά, που θα ήταν πιο χρήσιμο, από το να προβαίνετε σε γενικόλογες παρατηρήσεις. Αν απλά πρόθεσή σας ήταν να καταστήσετε γνωστό ότι οι κυνηγοί για σας είναι ?ανεπιθύμητοι πολίτες?, τότε εμείς απλά γνωστοποιούμε στα 58.000 μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων της Μακεδονίας και της Θράκης τον χαρακτηρισμό σας αυτόν και τους προτρέπουμε κατά τη διαμονή τους σε καταλύματα όταν επισκέπτονται τον Δήμο Παλλήνης να μην επιλέγουν μέλη του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Πευκοχωρίου».

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος, Πολυχρόνης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας, Καλογεράκος Νικόλαος

Τραγικό ατύχημα στην Παλιουριά Γρεβενών...

Τον πέρασε για αγριογούρουνο,τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε θανάσιμα…..

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 36χρονος κυνηγός πατέρας τριών παιδιών από το Δίπορο Γρεβενών όταν φίλος του απο το Καρπερό,τον πέρασε για αγριογούρουνο, τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Το περιστατικό συνέβη χτες Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, όταν έξω από τον οικισμό της Παλιουριάς Γρεβενών οι δύο φίλοι τραυμάτισαν ένα αγριογούρουνο. Στην προσπάθεια ανεύρεσης του θηράματος ο ένας εκ των δύο, λόγο και της χαμηλής ορατότητας πυροβόλησε προς το σημείο που βρισκόταν ο άτυχος 36χρονος.