Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Να με λέτε... Τίνα...

Η κυρία της φωτογραφίας για τους πολλούς είναι η υπεύθυνη περιβαλλοντικής πολιτικής του WWF κ. Θεοδότα Νάντσου... Για τους καλά γνωρίζοντες όμως τα τεκταινόμενα των τελευταίων μηνών, είναι... η σκιώδης υπουργός Περιβάλλοντος στην οποία η κ. Τίνα Μπιρμπίλη έχει παραχωρήσει τον σχεδιασμό θεμάτων που δεν προλαβαίνει, δεν θέλει ή δεν ξέρει να διαχειριστεί η ίδια και ο μηχανισμός του υπουργείου της.
Η πρόταση απαγόρευσης κυνηγίου στον Υμηττό από τα κεντρικά του WWF στην Αθήνα σχεδιάστηκε, με τη βεβαιότητα ότι ο «τοποτηρητής» της οργάνωσης στο υπουργείο κ. Θ. Νάντσου, θα την εντάξει στο νέο Προεδρικό Διάταγμα.
Αυτό και έγινε! Αν το ήξερε ή δεν το ήξερε η κ. Μπιρμπίλη, που αυτήν την περίοδο αντιμετωπίζει το μείζον πολιτικό (της) πρόβλημα με τους ημιυπαίθριους, είναι -εκ του αποτελέσματος- αδιάφορο...
Αυτή η εκχώρηση αρμοδιοτήτων και άτυπης εξουσίας από ένα υπουργείο σε μια ΜκΟ, δεν έχει περάσει απαρατήρητη... Δεν θα ήταν δυνατόν άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο, αφού το ίδιο WWF φροντίζει να... μεταδίδει, να εκμεταλλεύεται και να αξιοποιεί αυτήν του την προνομιακή σχέση με την ηγεσία του ΥΠ.Ε.ΚΑ, προς κάθε κατεύθυνση...
Και η όλη κατάσταση άρχισε να ενοχλεί πολύ και πολλούς! Από βουλευτές μέχρι τους υπαλλήλους του υπουργείου και από κυβερνητικούς παράγοντες μέχρι... άλλες ΜκΟ, που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι ούτε την αύξηση πολιτικής ισχύος του WWF, ούτε την τακτική «ηγεμονίας» του στον περιβαλλοντικό χώρο.
Οπως και να έχει, η υπόθεση του Υμηττού είναι πολύ σοβαρή για να αφεθεί μόνο στους «μαθητευόμενους μάγους» του Υ.ΠΕ.ΚΑ, ή στον Τομεάρχη Περιβάλλοντος Κυριάκο Μητσοτάκη που φαντασιώνεται τον Υμηττό... ως Εθνικό Δρυμό!
Εθνικός Δρυμός ήταν και η Πάρνηθα αλλά κάηκε. Το έχει πει κανείς αυτό στον Κυριάκο;

Πηγή www.diananews.gr

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ "ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ"...

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:

Η ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ... Για να μαθαίνει η κ. Μπιρμπίλη και να «ζηλεύουν»... οι ιθαγενείς κυνηγοί.

ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ Το «Εθνος - Κυνήγι» πραγματοποιεί αυτοψία στην πλευρά του βουνού που σήμερα επιτρέπεται το κυνήγι.

ΤΟ ΑΘΟΡΥΒΟ... ΒΟΛΙΔΟΒΟΛΟ Με διαφορά... τριών αιώνων, ανακαλύπτουμε στο Μοναστηράκι ένα ιδιόμορφο κυνηγετικό όπλο!

Η ΔΟΚΟΣ... ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ Αποστολή στο νησάκι της Δοκού απέναντι από την Υδρα, όπου μια άλλη «μάχη» για το κυνήγι μόλις άρχισε...

«ΜΕΡΑΚΙΑ» ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ανταπόκριση από τους πρώτους αγώνες κυνηγετικών σκύλων που διεξήχθησαν πρόσφατα εκεί.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ... ΤΗΣ «ΣΚΟΥΠΑΣ» Βήμα - βήμα η προπόνηση σε μια χρήσιμη τεχνική της σκόπευσης.

Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΕΡΜΑΣ Από μακριά ή από κοντά, σε ορτύκι, πέρδικα ή μπεκάτσα, το σώμα του σκύλου τη στιγμή της φέρμας «μιλάει».

Η «ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ» ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ Οι κατηγορίες φινιρίσματος στα κυνηγετικά όπλα.

ΤΑ «ΑΡΧΑΙΑ» ΜΠΟΛΙΑ Τα μυστικά στο κέντρωμα των δένδρων, όπως κληρονομήθηκαν στην ορεινή ζώνη.

Σε κάθε τεύχος και ένα μοναδικό DVD-VIDEO.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ω Ρ Ι Ω Ν - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ...

Διαβούλευση για τον Υμηττό - Απαγόρευση Κυνηγίου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

συμμετέχουμε όλοι στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το προεδρικό διάταγμα που σχετίζεται με την προστασία του Υμηττού και δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο άρθρο 7 παράγραφος 3, με την οποία απαγορεύεται η θήρα σε όλες τις ζώνες προστασίας σε αντίθεση με τα όσα ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις προστατευόμενες περιοχές και το κυνήγι.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του δημόσιας διαβούλευσης (www.opengov.gr/minenv) και καταθέστε τις απόψεις σας σχετικά με τα παραπάνω στο άρθρο 7.

Ζητούμε να συνεχίσει να επιτρέπεται το κυνήγι στις περιοχές που επιτρέπεται και σήμερα, έχοντας πλήρη γνώση πως το αίτημα αυτό είναι απόλυτα σύμφωνο με τους σκοπούς που έχουν τεθεί στο συγκεκριμένο σχέδιο προεδρικού διατάγματος. Η άσκηση της θήρας αποτελεί δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κάθε διαφορετική χωρίς τεκμήρια προσέγγιση δημιουργεί έντονη ανησυχία για την αντικειμενικότητα και τις προθέσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ αλλά και την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων που λαμβάνει.

Για τον Ωρίωνα

Με εκτίμηση,

O Πρόεδρος Δημήτρης Χριστοδουλάκης

Ο Γ.Γραμματέας Νίκος Παπαϊωάννου

Πηγή www.diananews.gr

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ "ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ"...

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:

ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ... Τι «παίζεται» πίσω από την προωθούμενη απαγόρευση κυνηγιού στον Υμηττό.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την καταστροφή των αλπικών λιβαδιών της Βερλίνγκας.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τα κυνηγόσκυλα που εκπαιδεύονται στην ακινησία μετά το ξεσήκωμα του θηράματος.

ΟΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ Το βεληνεκές επί τάπητος!

ΤΟ ΓΕΛΕΚΑΚΙ ΠΟΥ ΦΟΡΕΙΣ Πού πρέπει να εστιάζεται η προσοχή στα κυνηγετικά γιλέκα.

ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ Η επιρροή της οικονομικής κρίσης στους κυνηγετικούς σκύλους.

«ΤΡΕΧΑΛΗΤΑ» ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Ρεπορτάζ από τους «λαϊκούς» αγώνες στον κάμπο της Νεστάνης.

ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ Το σύστημα... αυτόματου ανοίγματος στα κυνηγετικά όπλα.

Η ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ MAXUS Το νέο μοντέλο καραμπίνας της Browning.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΕΛΕΣ Πότε τα κοπάδια των αγριόχοιρων γίνονται... ακόμα μεγαλύτερα.

Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΣ Συμβουλές για νεοφώτιστους λαγοκυνηγούς.


Σε κάθε τεύχος και ένα μοναδικό DVD-VIDEO.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Σ.Ε. ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Π. Δ/ΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ...

Με Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αφορά τον Υμηττό επιβάλλονται νέες απαγορεύσεις του κυνηγίου χωρίς καμία τεκμηρίωση και χωρίς καμία συνεργασία με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις. Αντίθετα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος για μια ακόμη φορά, συνεργάστηκε και υιοθέτησε σχετική πρόταση αντικυνηγετικής οργάνωσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το καθαρά αντικυνηγετικό πνεύμα που κυριαρχεί στο Υπουργείο αυτό!

Πράγματι, η προβλεπόμενη απαγόρευση στην ανατολική πλευρά του Υμηττού είναι παντελώς αυθαίρετη διότι έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία σε τέτοιες περιπτώσεις συνεχώς συνιστά τη συνεργασία με τους χρήστες, στην προκειμένη περίπτωση τους κυνηγούς, (χωρίς αυτή τη συνεργασία η Ε.Ε. θεωρεί ανέφικτα τα όποια μέτρα), ενώ, ταυτόχρονα, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανένα είδος, απολύτως κανένα, που θα μπορούσε να υποστεί αρνητικές συνέπειες από το κυνήγι!

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος μαζί με όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις:

α) διαμαρτύρεται εντονότατα γι’ αυτή την πολιτική του σαλαμιού, δηλαδή την, μέσω κάθε μορφής ζωνών προστασίας, προοδευτική απαγόρευση του κυνηγίου ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος των αντικυνηγών που είναι η συνεχής συρρίκνωση του κυνηγετικού χώρου,

β) προετοιμάζει σχετικές ενέργειες που θα καταστήσουν γνωστό σ’ όλους την αυθαίρετη αυτή ενέργεια.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημόσια διαβούλευση, που εννοείται ότι με την έκφραση γνώμης των ενδιαφερομένων χρηστών επηρεάζει τις τελικές αποφάσεις και που στην προκειμένη περίπτωση εκφράζεται η θέση 250.000 πολιτών – χρηστών εκ των οποίων ειδικότερα οι 45.000 κατοικούν στο λεκανοπέδιο, θα οδηγήσει στην απάλειψη της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του σχεδίου Π. Δ/τος και στην διατήρηση του καθεστώτος κυνηγίου όπως ισχύει σήμερα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή www.kinigotopos.gr

Σε διαβούλευση ο Υμηττός...

Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για έναν ολόκληρο μήνα έθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος “Προστασία ορεινού όγκου Υμηττού” στην ιστοσελίδα opengov.gr/minenv το οποίο διαμορφώθηκε από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας (ΟΡΣΑ).

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος Προστασία ορεινού όγκου Υμηττού

Κεντρική κατεύθυνση του υπό διαβούλευση π.δ. είναι η διαμόρφωση ενός αυστηρού και αποτελεσματικού πλαισίου σαφών ρυθμίσεων προστασίας.

Οι ζώνες προστασίας που καθορίζονται είναι οι εξής:

* Ζώνη Α – Απόλυτη προστασία της φύσης, όπου απαγορεύεται η δόμηση και επιτρέπονται μόνο δράσεις προστασίας του οικοσυστήματος.

* Ζώνη Β – Περιφερειακή ζώνη προστασίας, ως είθισται σε όλες τις προστατευόμενες περιοχές, όπου δεκαπλασιάζουμε την αρτιότητα δόμησης, καταργούμε τις παρεκκλίσεις και μειώνουμε τις χρήσεις.

* Ζώνη Γ – Αρχαιολογικής προστασίας, όπου επιτρέπεται μόνο η γεωργία.

* Ζώνη Δ – Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή (Δ1) και Ιλισίων (Δ2), όπου καθορίζουμε πυρήνα απόλυτης προστασίας και προβλέπουμε άμεσα την εξειδίκευση των ρυθμίσεων με π.δ. όπως πρβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

* Ζώνη Ε – Ειδικές χρήσεις, όπου επιτρέπεται η λειτουργία των υφιστάμενων νεκροταφείων, χωρίς δυνατότητα επέκτασής τους.

Ειδικότερες διατάξεις, ορίζουν την υποχρέωση τήρησης όρων βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, την απαγόρευση της θήρας και την απαγόρευση ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων σε όλες τις ζώνες.

Επίσης, εντός οκταμήνου, οι αρμόδιες δασικές και πολεοδομικές υπηρεσίες, συντάσσουν κατάλογο όλων των τελεσίδικα κριθέντων ως αυθαιρέτων κτισμάτων και τον διαβιβάζουν για τις νόμιμες ενέργειες στην Ειδική Υπηρεσία Κατεδάφισης Αυθαιρέτων.

Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 20 Μαΐου 2010 και ώρα 18:00.

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Σ.Ε. ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Π. Δ/ΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Με Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αφορά τον Υμηττό επιβάλλονται νέες απαγορεύσεις του κυνηγίου χωρίς καμία τεκμηρίωση και χωρίς καμία συνεργασία με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις. Αντίθετα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος για μια ακόμη φορά, συνεργάστηκε και υιοθέτησε σχετική πρόταση αντικυνηγετικής οργάνωσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το καθαρά αντικυνηγετικό πνεύμα που κυριαρχεί στο Υπουργείο αυτό!

Πράγματι, η προβλεπόμενη απαγόρευση στην ανατολική πλευρά του Υμηττού είναι παντελώς αυθαίρετη διότι έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία σε τέτοιες περιπτώσεις συνεχώς συνιστά τη συνεργασία με τους χρήστες, στην προκειμένη περίπτωση τους κυνηγούς, (χωρίς αυτή τη συνεργασία η Ε.Ε. θεωρεί ανέφικτα τα όποια μέτρα), ενώ, ταυτόχρονα, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανένα είδος, απολύτως κανένα, που θα μπορούσε να υποστεί αρνητικές συνέπειες από το κυνήγι!

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος μαζί με όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις:

α) διαμαρτύρεται εντονότατα γι’ αυτή την πολιτική του σαλαμιού, δηλαδή την, μέσω κάθε μορφής ζωνών προστασίας, προοδευτική απαγόρευση του κυνηγίου ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος των αντικυνηγών που είναι η συνεχής συρρίκνωση του κυνηγετικού χώρου,

β) προετοιμάζει σχετικές ενέργειες που θα καταστήσουν γνωστό σ’ όλους την αυθαίρετη αυτή ενέργεια.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημόσια διαβούλευση, που εννοείται ότι με την έκφραση γνώμης των ενδιαφερομένων χρηστών επηρεάζει τις τελικές αποφάσεις και που στην προκειμένη περίπτωση εκφράζεται η θέση 250.000 πολιτών – χρηστών εκ των οποίων ειδικότερα οι 45.000 κατοικούν στο λεκανοπέδιο, θα οδηγήσει στην απάλειψη της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του σχεδίου Π. Δ/τος και στην διατήρηση του καθεστώτος κυνηγίου όπως ισχύει σήμερα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή www.e-artemis.gr

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Αγώνες από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κορωπίου...

Για πρώτη φορά στις 11/04/10 στον Μεσογειακό κάμπο διεξήχθη κυνοφιλική εκδήλωση τύπου ΕΦΥΠ με σκοπό ο σύλλογος να δήξη καταρχάς την πολύπλευρη βοήθεια του απέναντι στο κυνήγι αλλά και να κάνει μια όμορφη γιορτή για τα μέλη του.

Παρόν άνθρωποι της κυνοφιλίας αλλά και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.

Από πλευράς κοινού για πρώτη φορά μια τέτοια εκδήλωση στην περιοχή ήταν πραγματικά απαράμιλλη, πάνω από 200 άτομα το κοινό και οι συμμετοχές των σκύλων γύρω στις 80.

Υπεύθυνος για την διοργάνωση ο κ. Παπαδόπουλος που έκανε το παν να πάνε όλα καλά και η εκδήλωση να έχει ένα ενδιαφέρων αλλά και όλη η διοίκηση του ΚΣ Κορωπίου.

Το θήραμα του διαγωνισμού μεταξύ Ηπειρωτικών και Αγγλικών ήταν το ορτύκι. Κάποιοι διαγωνιζόμενοι, θεατές, ακόμα και παράγοντες έκαναν λόγο για το θήραμα ως αμφίβολης ποιότητας, αλλά μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές αυτό το θήραμα έχει ΣΤΕΙΛΕΙ πολλά καλά σκυλιά στα τερέν του ίδιου επιπέδου εκτός βαθμολογίας.

Όμως καλό είναι μιας και είναι η πρώτη εκδήλωση του συλλόγου να δοθούν κάποια ελαφρυντικά ως προς αυτό το κομμάτι. Είμαι σίγουρη ότι στο μέλλον θα οργανωθούν πολύ καλύτερα.

Άλλωστε για να υπάρχει και υγιή κυνοφιλία πρέπει να υπάρχουν όλων των επιπέδων οι κυνηγετικές δοκιμασίες. Θα σας υπενθυμίσω ότι πάρα πολλές χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνεχίζουν να διοργανώνουν τέτοιου είδους αγώνες με σκοπό ΚΑΘΑΡΑ την προσέλκυση των απλών κυνόφιλων κυνηγών που έχει ως αποτέλεσμα την κυνοτεχνική εξέλιξη.

Άρα πάντα θα χρειάζονται αυτού του τύπου οι αγώνες για να οριοθετούνται κάποια πράγματα σε κατηγορίες.

Έτσι με το τέλος αυτής της εκδήλωσης έλαμψαν και οι πρώτες διακρίσεις.

Τερέν Ηπειρωτικών Κριτής Καλαντζής Γιώργος

1 IVI DRAHTHAAR IΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Γ. ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ

2 PARIS OF VERGINAS KURZHAAR ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

KYNAΓΩΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ

3 AVA DRAHTHAAR IΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΠΟΠΕΣΚΟΥ

4 ELDA EP.BRETON ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΚΑΛΟΖΥΜΗΣ

5 ΕSTIA OF AMAZON LAND ΕP.BRETON ΙΔΙΟΚΤ/ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ

ΚΑΤΣΗΓΙΑΝΝΗΣ

Τερέν POINTER SETTER Κριτής Γιανναράς Ηλίας

1 DELA POINTER ΙΔΙΟΚ/ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

2 ΑΡΧΗ SETTER ΙΔΙΟΚ/ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ

3 ΑRIS SETTER ΙΔΙΟΚ/ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

4 ΑRNO SETTER ΙΔΙΟΚ/ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

5 REA SETTER ΙΔΙΟΚ/ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

6 ΕΛΛΗ POINTER ΙΔΙΟΚ/ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

7 PARIS SETTER ΙΔΙΟΚ/ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ AΠΡΑΞΗΣ

8 GIPSI SETTER ΙΔΙΟΚ/ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ

9 FIONA POINTER ΙΔΙΟΚ/ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

10 VALLIA SETTER ΙΔΙΟΚ/ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΣΠΑΝΟΓΙΑΝΝΗΣ

11 ΗRΑ POINTER IΔΙΟΚ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Χ ΚΥΝ ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ Κ

Επίσης στο τερέν που παρουσιάστηκαν οι σκύλοι χωρίς BEK είχαμε τα εξής αποτελέσματα.

1 FRIDA KURZHAAR ΙΔΙΟΚ/ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΓΚΙΚΑΣ Γ

2 STING SETTER ΙΔΙΟΚ/ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΧΑΡΑΤΣΗΣ

3 BALOU EP.BRETON ΙΔΙΟΚ/ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΠΡΙΦΤΗΣ

Σε όλους τους νικητές των πρώτων θέσεων έγινε απονομή κυπέλλων τα οποία έγιναν προσφορά από τον Νομαρχιακό Σύμβουλο και κυνηγό κον Γρίβα, καθώς επίσης σε όλους τους νικητές μοιράστηκαν διαφορά κυνηγετικά δώρα προσφορά των κυνηγετικών καταστημάτων της περιοχής.

Συγχαρητήρια σε όλους τους παράγοντες του ΚΣ. Κορωπίου στους κριτές μας που επιτελούν έργο καθώς και όλους όσους βοήθησαν ο κυνηγετικός σκύλος να περάσει άλλο ένα τεστ ως τρανής απόδειξης ακόμα της παρουσίας του.

Πηγή www.kinigotopos.gr

Καμπανάκι από την «Καλλιστώ» για τις κλιματικές αλλαγές...

Ξύπνιες οι αρκούδες τον χειμώνα

Οι κλιματικές αλλαγές φαίνεται πως αρχίζουν να επηρεάζουν την άγρια ζωή στη Νότια Ευρώπη, θέτοντας σε αμφισβήτηση ακόμα και τον χειμέριο λήθαργο της καφέ αρκούδας. Ηδη, επτά από τις έντεκα αρσενικές αρκούδες της Βόρειας Πίνδου που έχουν ραδιοσημανθεί από την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» και παρακολουθούνται στο πλαίσιο προγράμματος, παρέμειναν ενεργές καθ’ όλη τη διάρκεια του ήπιου περασμένου χειμώνα.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο της οργάνωσης, Γ. Μερτζάνη, αυτό σημαίνει ότι είτε δεν κοιμήθηκαν καθόλου, είτε είχαν διακεκομμένο λήθαργο, ανάλογα με τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοφανές γεγονός της θανάτωσης αρκούδας σε τροχαίο, που έγινε στην Ελάτη Τρικάλων στα μέσα Ιανουαρίου, εποχή που φυσιολογικά τα ζώα αυτά βρίσκονται σε χειμέριο λήθαργο.

«Είναι κάτι που συναντάμε πρώτη φορά στα τρία χρόνια του προγράμματος ραδιοπαρακολούθησης. Πρέπει να συγκρίνουμε το φαινόμενο με τα δεδομένα άλλων περιοχών με παρόμοιες καιρικές συνθήκες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, για να συναγάγουμε ασφαλή συμπεράσματα», είπε στο «Εθνος» ο κ. Μερτζάνης.

Σύμφωνα με την έρευνα της οργάνωσης, σε ένα δείγμα 24 ραδιοσημασμένων αρκούδων στην περιοχή της Εγνατίας Οδού για το διάστημα 2006-2008, η μέση διάρκεια φωλεοποίησης και άρα χειμέριου ύπνου για την αρκούδα είναι 83 μέρες. Το μίνιμουμ ύπνου για ορισμένες από αυτές τον περασμένο χειμώνα ήταν μόλις 20 μέρες.

Τη δέσμευση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη γρήγορη ολοκλήρωση της εγκατάστασης του νέου φράχτη στα 45 χιλιόμετρα του βιότοπου της αρκούδας κατά μήκος της Εγνατίας Οδού έλαβαν οι εκπρόσωποι των οργανώσεων «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ» κατά τη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η άμεση τοποθέτηση ενισχυμένου φράχτη στα 10 χιλιόμετρα (5+5 εκατέρωθεν) που απομένουν, με όλες τις προδιαγραφές που έθεσαν οι οργανώσεις, αλλά και η δοκιμαστική στέψη του ήδη τοποθετημένου φράχτη με αντίστροφη κλίση και αγκαθωτό σύρμα. Παράλληλα, θα εξεταστεί η τοποθέτηση περίφραξης και στους κάθετους άξονες και ειδικά στον Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή, όπου συνέβησαν τα 80 από τα 10 ατυχήματα του 2009. Τέλος, θα διαμορφωθεί με φυτευτικό υλικό τα τεχνικά περάσματα για να γίνουν ελκυστικότερα για τις αρκούδες.

Πηγή www.diananews.gr

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ κυνηγού και σκύλου...

Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ κυνηγού και σκύλου, τόσο στο κυνήγι όσο και στο σπίτι, είναι σχέση αγαπητική, δηλαδή εμπεριέχει την εμπιστοσύνη και τη φιλία. Από τη συνεργασία και την αγαπητική διάθεση επέρχεται η εμπιστοσύνη και των δύο κι έπειτα ακολουθεί η φιλία. Όταν κλονιστεί αυτή η αγάπη, τότε και η εμπιστοσύνη και η φιλία ανατρέπονται.
Συχνά βλέπουμε κυνηγούς, οι οποίοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στο σκύλο τους (μάλλον ούτε στον εαυτό τους!), να τους υποδεικνύουν συνεχώς πού "πρέπει" να ψάχνουν, με δυνατές φωνές, ύβρεις οι οποίες συχνά συνοδεύονται και από ξύλο! Εφόσον έχει θρυμματιστεί η εμπιστοσύνη ανάμεσά τους, δηλαδή ο κυνηγός δεν εμπιστεύεται πλέον το σκύλο του και ο σκύλος το αφεντικό του, τότε η εμπιστοσύνη μοιραία στρέφεται προς τους εαυτούς τους. Έτσι ο κυνηγός εμπιστεύεται τον εαυτό του και μόνο, όπως και ο σκύλος το ίδιο, πλην όμως είναι αναγκασμένος λόγω του μαλώματος ή του ξύλου να υπακούει. Και αν τύχει στο υποδεικνυόμενο μέρος να βρει ο σκύλος κάποιο θήραμα, τότε ο κυνηγός εμπιστεύεται ακόμα πιο πολύ τον εαυτό του, σαν να λέει: εγώ ξέρω ή εγώ θα σου πω πού είναι το θήραμα και όχι εσύ. Έχω δει κυνηγό του οποίου ο πολύ ικανός πράγματι σκύλος έφευγε όσο το δυνατόν πιο μακριά, για να μην... ακούει τις φωνές του!


Αντί για βάλσαμο, βάσανο

Κατά κανόνα οι κυνηγοί που ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία διαθέτουν σκύλους -ή επιθυμούν να έχουν- φοβιτσιάρικους, πειθήνιους, πρόθυμους, δειλούς, χωρίς πρωτοβουλία, προπαντός πολύ υπάκουους και απόλυτα ελεγχόμενους ή βρίσκονται στο άλλο άκρο με σκύλους νευρικούς, ανυπάκουους, που κυνηγούν για τον εαυτό τους και δεν δίνουν σημασία στο αφεντικό τους που έχει βραχνιάσει. Με τέτοια, λοιπόν, νευρωτική σχέση το κυνήγι από βάλσαμο καταντά βάσανο, τόσο για τον ίδιο όσο και για το σκύλο του.

Οι δεσμοί αγάπης, εμπιστοσύνης και φιλίας προς το σύντροφο δεν είναι τόσο έμφυτοι όσο επίκτητοι. Αγαπώ το σκύλο σημαίνει ότι τον φροντίζω, τον χαϊδεύω, του δίνω λιχουδιές, παίζω μαζί του, αφιερώνω αρκετό χρόνο για εκπαίδευση, κυνήγι και από αυτή τη συναναστροφή γεννιέται η εμπιστοσύνη στην ικανότητά του. Δηλαδή, αυτή η αγαπητική σχέση υποβοηθά στην εκδήλωση του κυνηγετικού του ενστίκτου, στην ικανότητά του να γίνει μεγάλο κυνηγόσκυλο. Εμπιστευόμενος ο κυνηγός το σκύλο του γίνεται συγχρόνως και φίλος του. Άλλο είναι να αγαπάς το σκύλο σου και άλλο είναι να είσαι φίλος μ' αυτόν. Όλοι οι κυνηγοί αγαπάνε τα σκυλιά τους, όμως λίγοι είναι φίλοι μ' αυτά. Αν πράγματι είσαι φίλος με το σκύλο τότε συνομιλείς μ' αυτόν, νιώθεις το βλέμμα του καρφωμένο στα δικά σου μάτια, βλέπεις στο άκουσμα γνωστών λέξεων να ανασηκώνει ελαφρώς τα αφτιά του και είσαι πλέον σίγουρος ότι αυτή τη φιλία ποτέ δεν θα ήθελες να τη χαλάσεις, όπως αποκλείεται και ο σκύλος να την προδώσει.


Στερείται λόγου, αλλά όχι καρδιάς

Ο σκύλος μπορεί να στερείται λόγου, όμως έχει οξύτατη ικανότητα αντίληψης των ψυχικών διαθέσεων του κυρίου του. Έτσι αντικρίζοντας στο πρόσωπο του κυρίου του τη στοργή, την εμπιστοσύνη, τη φιλία, γίνεται και ο ίδιος φίλος με το αφεντικό του και στο εξής θα κάνει τα πάντα για να το βλέπει ευχαριστημένο. Άλλωστε όλα τα σκυλιά αγαπούν -λίγο ή πολύ- τα αφεντικά τους, όμως λίγα είναι φίλοι με αυτούς. Όπως ένα μικρό παιδί όταν κλείνεται σε ένα δωμάτιο, χωρίς να αντικρίζει τη ζεστασιά, τη φροντίδα, τη στοργή και την αγάπη των γονέων του, γίνεται συνήθως πνευματικά καθυστερημένο, έτσι και ένας σκύλος όταν δένεται στην αλυσίδα ή στην ταράτσα και λύνεται την κυνηγετική περίοδο, αλλά όλο τον υπόλοιπο καιρό παραμένει έγκλειστος.
Όποιος, λοιπόν, κατόρθωσε να γίνει φίλος με το σκύλο του, αυτός απέκτησε πολύτιμο σύντροφο στο κυνήγι και ο ένας πλέον εργάζεται για τον άλλον.

Του Δημήτρη Δραχτίδη

Πηγή www.go-outdoor.gr

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Τρυγόνι...

Ένας άξιος αντίπαλος

Το τρυγόνι θα είχε ίσως πολύ μεγαλύτερη θηραματική αξία για τον Έλληνα κυνηγό αν η κυνηγετική περίοδος άρχιζε μερικές εβδομάδες νωρίτερα ή, ακόμα καλύτερα, αν το κυνήγι του στα επιστρόφια του Απρίλη δεν είχε απαγορευτεί. Παρ' όλα αυτά, έστω και αν η παρουσία του στη χώρα μας είναι πολύ σύντομη, εξακολουθεί να προσελκύει και να συναρπάζει χιλιάδες κυνηγούς κάθε έναρξη.


Το τρυγόνι είναι ίσως η πιο αβέβαιη αναζήτηση θηράματος για τους έλληνες κυνηγούς.
Εξαιρετικά ευαίσθητο στις μεταβολές του καιρού, αλλά και απολύτως εξαρτημένο από την ύπαρξη τροφής και νερού στις περιοχές που συγκεντρώνεται πριν την μετανάστευση, δεν διστάζει να μετακινηθεί σε αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων ξαφνικά, κάνοντας τον εντοπισμό και το κυνήγι του μια συνεχή αναζήτηση.
Δεν είναι λίγες οι φορές που παρά τη συνεχή παρακολούθηση μιας περιοχής και τον εντοπισμό των πουλιών αρκετές μέρες πριν την έναρξη, μια ξαφνική αλλαγή του καιρού, την τελευταία στιγμή, είναι ικανή να μετακινήσει τα πουλιά και να καταστρέψει το ταξίδι και τις προσδοκίες αυτών που τα αναζήτησαν.


Στα ώριμα ηλιοτρόπια

Τις πρώτες μέρες της κυνηγετικής περιόδου, τα περισσότερα τρυγόνια που συναντάμε στη χώρα μας είναι αυτά που πιθανόν έχουν φωλεοποιήσει από τις αρχές του καλοκαιριού και συνήθως ξεκινούν το ταξίδι τους για την Αφρική το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και μέχρι τα τέλη του μηνός έχουν ολοκληρώσει τη μετανάστευσή τους.
Εκτός από αυτά, ένας μεγάλος αριθμός πουλιών και συχνότερα ο μεγαλύτερος όγκος ταξιδεύει από τις βορειότερες χώρες και κυρίως από τις Βαλκανικές και φτάνει στη χώρα μας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη.
Τις πρώτες μέρες της περιόδου, το κυνήγι του τρυγονιού γίνεται κυρίως στους χώρους βοσκής των πουλιών, με προτίμηση τα ώριμα ηλιοτρόπια ή τις στεριές που ευτυχώς υπάρχουν ακόμα, τουλάχιστον στη βόρεια Ελλάδα.
Από τα τέλη του Αυγούστου και μετά, το κυνήγι γίνεται στα περάσματα, με τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιουνίου να υποδέχονται, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, το μεγαλύτερο όγκο των πουλιών.


Η τουφεκιά

Ένας λόγος που το κυνήγι του τρυγονιού εξακολουθεί να προσελκύει χιλιάδες κυνηγούς, κάνοντας πολλούς να το αναζητήσουν ακόμα και στο εξωτερικό, είναι η ομορφιά της τουφεκιάς του.
Η τουφεκιά τού τρυγονιού είναι από τις πιο δύσκολες και συναρπαστικές για τον κυνηγό του καρτεριού.
Σε αυτό συντελεί η μεγάλη του ταχύτητα αλλά και οι απότομοι ελιγμοί που χαρακτηρίζουν το πέταγμά του, κάνοντάς το δύσκολο ακόμα και για έναν έμπειρο σκοπευτή.
Στη δυσκολία της τουφεκιάς συμβάλλει και η απόσταση, γιατί το τρυγόνι σπάνια θα μας δώσει την ευκαιρία για μια βολή σε απόσταση κοντινότερη των 25-30 μέτρων, ιδιαίτερα αν έχει ευνοϊκό άνεμο ή αν έχει τουφεκιστεί από καρτέρια που προηγούνται του δικού μας.
Για αυτόν το λόγο και τα τσοκαρίσματα είναι αρκετά στενά, 2 ή 3 άστρα, ενώ οι γομώσεις, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, φτάνουν τα 33 έως και 34 γραμμάρια.


Προορισμοί

Για τις πρώτες μέρες της κυνηγετικής περιόδου, οι καταλληλότεροι και πιο δημοφιλείς προορισμοί βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα, με τους νομούς Έβρου, Σερρών, Φλώρινας, Κοζάνης και Κιλκίς να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό των κυνηγών.


Έβρος

Ο νομός Έβρου είναι ο πιο συχνός προορισμός για όσους δεν φοβούνται τα χιλιόμετρα, γιατί εκτός από τον μεγάλο αριθμό τρυγονιών που φιλοξενεί συνήθως στην έναρξη, είναι και ο πιο δημοφιλής ορτυκότοπος για όσους θέλουν να συνδυάσουν το κυνήγι και των δύο θηραμάτων. Ορμένιο, Νεοχώρι, Φυλακτό, αλλά και η ευρύτερη περιοχή των Φερών θεωρείται από τους καλύτερους προορισμούς για το κυνήγι του τρυγονιού για την έναρξη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα μπασίματα διαρκούν μέχρι και τα μέσα του Σεπτέμβρη.


Σέρρες - Κιλκίς

Εξίσου ελκυστικοί για την έναρξη είναι και οι νομοί Σερρών και Κιλκίς, με τη Δορκάδα, τη Μαυροράχη, την Τριάδα και τις Μουριές, το Ελευθεροχώρι και το Δροσάτο αντίστοιχα, να αποτελούν τους πιο προσφιλείς προορισμούς για όσους αναζητήσουν το τρυγόνι εκείνη την περίοδο.


Δυτική Ελλάδα

Από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη και μετά, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στη Δυτική Ελλάδα, με την Πρέβεζα, το Μεσολόγγι, το Νεοχώρι, τον Λούρο, αλλά και όλα τα νησιά του Ιονίου να συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό των κυνηγών που προσδοκούν το μεγάλο πέρασμα, είτε με βάση τα μερομήνια είτε με βάση τον καιρό και τις πάντα «σίγουρες» πληροφορίες.

Όπως και να 'χει, το κυνήγι του τρυγονιού, παρά τις δυσκολίες και παρά την πολύ μικρή περίοδο θήρας του στη χώρα μας, εξακολουθεί να έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Έλληνα κυνηγού, γιατί εξακολουθεί να είναι το πρώτο θήραμα που θα αναζητήσει κάθε έναρξη μετά την πολύμηνη αναμονή.

Του Ανδρέα Καραγιάννη

Πηγή www.go-outdoor.gr

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ "ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ"...

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:

ΤΑ «ΦΟΥΣΑΤΑ» ΤΩΝ ΑΓΡΙΟΚΟΥΝΕΛΩΝ Στην επικαιρότητα και πάλι τα αγριοκούνελα της Λήμνου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ IWA 2010 Το «Εθνος - Κυνήγι» ψάχνει το...στην κορυφαία έκθεση της Ευρώπης.


ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΒΟΥΝΟ Η ξεχωριστή «δύναμη» του Ταΰγετου και το αποτύπωμά του στην εθνική ιστορία.

ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΜΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ Ο Ν. Κυπρίδημος παρουσιάζει μια σπάνια συλλογή όπλων της ιταλικής «σχολής».

Η ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΡΩΝ Οι αλλαγές στους αγριόχοιρους από τη δεκαετία του 1960 και μέχρι τις μέρες μας.

Ο ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΣΕΤΤΕΡ Η διαδρομή ενός θρυλικού Αμερικανού εκτροφέα της φυλής.

Η «ΣΤΡΟΦΗ» ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΑΝΟ Ενα πείραμα με θεαματικά αποτελέσματα.

ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ Οταν τα προβλήματα υγείας επιβάλουν την αλλαγή όπλου.

«ΑΡΧΕΣ» ΤΗΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΑΣ Το ξεκίνημα του νεαρού λαγόσκυλου στην παρακολούθηση των ιχνών.

ΕΞΟΛΚΕΑΣ... ΓΙΑ ΣΚΟΡΠΙΟΥΣ Μια πρακτική συσκευή που αφαιρεί το δηλητήριο εντόμων, σκορπιών... και φιδιών!

Σε κάθε τεύχος και ένα μοναδικό DVD-VIDEO.

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΡΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ DERBY 20-21/2/2010...

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010.
DERBY POINTER 2. Κριτής : Μαγουλάς Θεόδωρος.
Apollonas Dimitrios Kapatos Ιδιοκτήτης-κυναγωγός Καπάτος Δημήτρης
Εξαιρετική τοποθέτηση. Πάντα στον αέρα. Με ρίσκο μέσα στο τερέν. Ανοιχτός σκύλος, ποιοτικό πόιντερ με εξαίρετη γραμμή ράχης, εξαίρετο τρόπο κρατήματος του κεφαλιού, εξαίρετο τρόπο κίνησης. Στην επανάκλιση κινήθηκε ακόμα καλύτερα και εξασφάλισε έναν εξαίρετο πόντο Πόιντερ
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ με πρόταση CACT.
Στο άλλο τερέν δεν υπήρχε πρόταση και πήρε το CACT της ημέρας.

DERBY SETTER 2. Κριτής :Αυλωνίτης Βασίλης.
Dill –Spin Odessa Σπινόκιας
Ξεκίνησε με όχι πολύ διάθεση αλλά στο υπόλοιπο της διαδρομής της η έρευνα ήταν στο επίπεδο του αγώνα. Αρκετά καλό καλπασμό, όχι εξαίρετο κράτημα κεφαλιού, εξασφάλισε ένα πολύ καλό πόντο σ’ ένα ζευγάρι πέρδικες , κυνήγησε τα πουλιά επί μακρών και είχε δυσκολία στο δέσιμο. 1ος Πολύ Καλός
Mara di Fthias Λιάκος
Σκύλα με εξαίρετο καλπασμό, με πολύ καλό κράτημα κεφαλιού και εξαίρετη γραμμή ράχης. Στο πρώτο μέρος της διαδρομής ήταν επιφυλακτική, με δύο πολύ έντονες στάσεις φέρμας. Στο υπόλοιπο παρουσιάστηκε καλύτερα, άφησε ένα ζευγάρι πέρδικες στο κέντρο του τερέν και τελείωσε με μία λευκή.
Ria Peania’s Βράιλας-Γιάππος
Εξαίρετη ενέργεια και ρυθμό. Τυπικό καλπασμό με εξαίρετο κράτημα κεφαλιού, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να τοποθετηθεί στο τερέν και στον αέρα. Με έρευνα στο χαμηλό επίπεδο του αγώνα, είχε 3-4 στάσεις φέρμας και δεν εκμεταλλεύτηκε ένα ζευγάρι σε ευνοϊκό μέρος του τερέν.




Artemis Κατσίκας-Σταματόπουλος
Εκτός επιπέδου.
Alex afidnai Dilan Χαλάστρας-Γιάππος
Απεσύρθη.
Balagiani’s Vito Μηλάρης
Εξασφάλισε έναν εξαίρετο πόντο με τυπική στάση φέρμας στο 3’ λεπτό. Είχε καλπασμό αρκετά τυπικό με όχι καλό κράτημα κεφαλιού, αλλά η έρευνά του που ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο του αγώνα δεν μας άφησε να τον πάμε πιο ψηλά. Καλός.
Poker Peania’s Βράιλας-Βλαχιώτης/Γιάππος
Εξαίρετη τοποθέτηση στο τερέν, με έρευνα στο ανώτερο επίπεδο του αγώνα και με αρκετά καλό ρυθμό.Εξαίρετη επαφή με τον κυναγωγό. Είχε μαλακό καλπασμό με αρκετά καλό κράτημα κεφαλιού ψηλά από το έδαφος. Στην επανάκλιση η παρουσία του δεν ήταν ανάλογη και την σταματήσαμε στο 3΄ λεπτό.
Lycabettus Maestro Χαλαστάνης
Έρευνα στο επίπεδο του αγώνα χωρίς ομοιομορφία, καλπασμό αρκετά τυπικό με καλή ράχη. Δεν συνάντησε.
Simba Τοπτσίδης
Εκτός επιπέδου.
Mia Λομβαρδέας-Κωστάκης
Εκτός επιπέδου.
Erpi di Killer Παράσχης-Σταματόπουλος
Ενεργητικός καλπασμός με αρκετά καλό κράτημα κεφαλιού. Ρυθμό όχι συνεχές. Έρευνα χωρίς μέθοδο.
DERBY SETTER 1. Κριτής :Φαϊτάς Νίκος.
Rapakoulias Genesis Arhi Μάρτης-Γονιδάκης
Καλπασμός νευρικός, υπερβολικά γρήγορος. Διαδρομή στο επίπεδο του αγώνα. Εξασφάλισε έναν πόντο σε δύο χρόνους με νευρικό ποντάρισμα. 2ος Πολύ Καλός.
Alex afidnai Nora Χαλαβατσής-Δέδες
Καλπασμός μαλακός, συμπαγής, αρκετά καλή γραμμή ράχης και κράτημα κεφαλιού.
Είχε συχνή στήριξη από τον κυναγωγό. Άφησε πουλιά στο τερέν.
Zano Peania’s Βράιλας-Αποστολάκος
Καλπασμός συμπαγής, μαλακός. Με συνεχή ρυθμό. Εξαίρετη διαδρομή στο ανώτερο επίπεδο της μεγάλης έρευνας. Εξασφάλισε έναν εξαίρετο πόντο σ’ ένα δεξί λασέ έμεινε ακίνητος στο ξεπέταγμα και στο πυροβολισμό. 1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ CACT.
Alex afidnai Neno Κολιστάσης-Δέδες
Καλπασμός αρκετά καλός, με πολύ καλό κράτημα κεφαλιού. Δεν είχε καλή συνεργασία με τον κυναγωγό, άφησε πουλιά στο τερέν.
From Ancient Messini Bulo Παντελιάς –Μάκα.
Δεν συνάντησε.
Bul Σάββας
Καλπασμός τυπικός, συμπαγής, δυνατός, εξαίρετη τοποθέτηση στο τερέν. Δεν συνάντησε.
Leb del Sogno Elton Maka.
Καλπασμός τυπικός εξαίρετο κράτημα κεφαλιού. Έρευνα στο επίπεδο του αγώνα. Είχε την ευκαιρία στο 1΄λεπτό δεν την εκμεταλλεύτηκε.
Ema di Killer Παράσχης
Ανεπαρκής.
Artu del Sogno Elton Κοσμάς-Μάκα
Δεν συνάντησε.
Rania Σταμανωλάκης
Ανεπαρκής.
Golfo Σωτηρίου
Ανεπαρκής.
Ema Σωτηρίου
Ανεπαρκής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010.
DERBY POINTER 1. Κριτής : Μολφέτας Σπύρος
1η εξαίρετη
Irma Μελισσαρόπουλος –Κοπανάς.
Εξαίρετη τοποθέτηση ,πολύ καλός καλπασμός με εξαίρετο κράτημα κεφαλιού.
Μεγάλη νοοτροπία και διάθεση.
Σε ένα μακρύ δεξί λασέ φέρμα σε πέρδικες με εξαίρετο στυλ της ράτσας ,πόντος
Πολύ καλή ποιότητα θηλυκού.
2η πολύ καλή.
Tropeon Alice Φιλίντρας-Γιάππος
Πολύ καλή ποιότητα θηλυκού. Μεγάλη διάθεση –ρυθμός.
Πολύ καλός καλπασμός. Όχι μεγάλη νοοτροπία για να καλύψει το τερέν που της δόθηκε και χωρίς καλή τοποθέτηση.
Φέρμα σε ένα ζευγάρι πέρδικες –πόντος.
Paner Ηλιόπουλος
Εξαίρετη ποιότητα πόιντερ.
Μεγάλη νοοτροπία. Εξαίρετος καλπασμός και κράτημα κεφαλιού.Πολύ ενδιαφέρον πόιντερ.
Apollonas Dimitrios Kapatos Καπάτος Δημήτρης
Εξαίρετη ποιότητα πόιντερ. Εξαίρετος καλπασμός και κράτημα κεφαλιού. Μεγάλη νοοτροπία. Προς το τέλος της επανάκλισης έπεσε λίγο ο ρυθμός του. Δεν συνάντησε.

DERBY POINTER 2. Κριτής : Πονηρέας Σάκης
Ermis di Fthias Λιάσκος Δ.
Ποιντερ μεγάλης κλάσης. Τον χαρακτηρίζει η δύναμη και η νοοτροπία. Από το ξεκίνημα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος . Άριστα τοποθετημένος στο τερέν και τον αέρα . Πήρε μια φέρμα με εκπληκτική έκφραση και σιγουριά. Είναι σκύλος που θα κάνει μεγάλη καριέρα. Χαρακτηρισμός : Η πρόταση για CAC του ανήκει.
Zizel design by Kladakis. Κλαδάκης .
Θηλυκή ποιντερ εξαιρετικού ενδιαφέροντος . Ξεκίνησε απόλυτα συγκεντρωμένη . Άριστα τοποθετημένη στο τερέν και τον αέρα. Εξασφάλισε έναν όμορφο πόντο με ξαφνικό στράπο με έκφραση ποιντερ στο 1ο λεπτό. Την χαρακτήριζε η ποιότητα καλπασμού και το εξαιρετικό κράτημα κεφαλιού. Την θέλαμε πιο ανεξάρτητη . Σίγουρα έχει μέλλον στους αγώνες. Χαρακτηρισμός: Εξαίρετος
Arno. Κατσαρός
Σκύλος κυνηγός μεγάλης νοοτροπίας .Τον χαρακτήριζε η δύναμη και ο ρυθμός. Θα θέλαμε καλύτερο κράτημα κεφαλιού. Ξεκίνησε συγκεντρωμένος . Καλά τοποθετημένος στο τερέν και τον αέρα. Εξασφάλισε έναν οριακό πόντο.
Επίσης ένα ποιντερ καριέρας. Χαρακτηρισμός: Εξαίρετος
Dario Aheloou. Χαλαστάνης - Μπαγωτής
Σκύλος με νοοτροπία αλλά χωρίς ρυθμό. Όχι ιδιαίτερα μεθοδικός. Ήταν συγκεντρωμένος και κυνηγούσε. Πήρε μια εκφραστική φέρμα σε ένα ζευγάρι πέρδικες. Χαρακτηρισμός: Πολύ Καλός
Zarra tou Giappou. Στεφανίδης - Μπαγωτής.
Απόλυτα συγκεντρωμένη. Εξασφάλισε σε λίγο χρόνο τρεις φέρμες . Καλός ρυθμός, αλλά χωρίς καλό κράτημα κεφαλιού. Όχι ιδιαίτερα ποιοτική στον έλεγχο των αναθυμιάσεων . Πολύ εξαρτημένη από τον κυναγωγό της. Χαρακτηρισμός: Πολύ Καλός

DERBY SETTER 2. Κριτής :Αυλωνίτης Βασίλης.
Rapakoulias Genesis Arhi Μάρτης-Γονιδάκης
Σκύλα μικρού μεγέθους με νευρικό καλπασμό, καλή ράχη, άφησε τρία πουλιά, ξεσήκωσε ένα σε διαφορετικές θέσεις. Απεκλίσθη.
Rapakoulias Genesis Odysia Χαλαστάνης-Λάπας
Δεν παρουσιάστηκε.
Alex afidnai Nora Χαλαβατσής-Δέδες
Καλπασμός μαλακός με ευκολία στην κίνηση και αρκετά καλή γραμμή ράχης και κράτημα κεφαλιού. Συχνή στήριξη από τον κυναγωγό, άργησε να τοποθετηθεί και δεν ήταν συγκεντρωμένη, πουλιά στο τερέν που δεν εκμετελλεύτηκε.
Zano Peania’s Βράιλας-Αποστολάκος
Τυπικός καλπασμός με αρκετά καλό κράτημα κεφαλιού. Έρευνα στο επίπεδο του αγώνα μερικές φορές μόνοπλευρη.
Μας άρεσαν τα τσεκαρίσματά του. Δεν εκμεταλλεύτηκε κάποια πουλιά στο τερέν. Στην επανάκλιση δεν εκμεταλλεύτηκε πάλι πουλιά..
Alex afidnai Neno Κολιστάσης-Δέδες
Τυπικός καλπασμός με αρκετά καλό κράτημα κεφαλιού. Έρευνα στο ανώτερο επίπεδο του αγώνα με εξαίρετο ρυθμό και τοποθέτηση στο τερέν και στον αέρα. Στην επανάκλιση με το λύσιμο εξασφάλισε έναν εξαίρετο πόντο. 1ος Εξαίρετος
From Ancient Messini Bulo Παντελιάς –Μάκα.
Τυπικός καλπασμός με αρκετά καλό κράτημα κεφαλιού. Άργησε λίγο να ξεκινήσει, δεν είχε συνεχή ρυθμό, κυνήγησε με το μάτι και στο τέλος του χρόνου έχασε κάθε ενδιαφέρον.
Bul Σάββας
Τυπικό καλπασμό, καλό κράτημα κεφαλιού, έρευνα στο ανώτερο επίπεδο του αγώνα με εξαίρετο ρυθμό και τοποθέτηση εκτός από τα δύο τελευταία λασέ που ήταν υπερβολικός στο βάθος. Στην επανάκλιση δεν συνάντησε.
Leb del Sogno Elton Maka.
Τυπικός καλπασμός, εξαίρετο κράτημα κεφαλιού , έρευνα μέτρια στο πλάτος βάθυνε λίγο μαζί με τον κυναγωγό του. Στην επανάκλιση εξασφάλισε έναν πόντο έκπληξη παρ’ όλα αυτά είναι ένας σκύλος εξαίρετος. 2ος Εξαίρετος.
Ema di Killer Παράσχης
Καμία επαφή με τον κυναγωγό.
Artu del Sogno Elton Μάκα
Έρευνα στο επίπεδο του αγώνα με στήριξη από τον κυναγωγό ,όχι συνεχή ρυθμό. Στο τέλος έπεσε ο ρυθμός του.
Rania Σταμανωλάκης
Εκτός επιπέδου.
Golfo Σωτηρίου
Κομψό καλπασμό. Το νεαρό της ηλικίας δεν την άφησε να σταθεί στο επίπεδο του αγώνα.
Ema Σωτηρίου
Εκτός επιπέδου.

Πηγή www.okade.gr

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ...

Κρούσματα της γρίπης των πτηνών

Υποπτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών αναφέρθηκε σε απομακρυσμένο χωριό της Ρουμανίας την Κυριακή 27 Μαρτίου 2010. Δείγμα από δύο νεκρά κοτόπουλα εστάλησαν για επιβεβαίωση του αιτίου θανάτωσης τόσο στο Ινστιτούτο Υγείας των Ζώων στο Βουκουρέστι όσο και στο εργαστήριο αναφορά στο Weybridge στη Μ. Βρετανία .

Στα μέσα Μαρτίου είχαν εντοπιστεί προσβεβλημένα από τον ιό Η5Ν1 οικόσιτα πτηνά στο γειτονικό χωρίο Letea κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Η προηγούμενη περίπτωση εμφάνισης της γρίπης των πτηνών είχε διαπιστωθεί τον Μάρτιο του 2009 σε μια άγρια πάπια που θηρεύτηκε κατά τη διάρκεια κυνηγετικής εξόρμησης κοντά στο Starnberg στη Βαυαρία της Νότιας Γερμανίας.

Η Ρουμανία είχε «χτυπηθεί» από τον ιό της γρίπης των πτηνών το 2005 και το 2006 όταν θανατώθηκαν περισσότερο από 1.000.000 πουλερικά.

Η γρίπη των πτηνών είναι μια άκρως μεταδοτική, ιογενής ασθένεια, που προσβάλλει κυρίως τα πτηνά, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προσβάλει τον άνθρωπο και άλλα θηλαστικά.

Στις 24 Μαρτίου 2010 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ο ιός Η5Ν1 παραμένει απειλή για τους ανθρώπους από τη στιγμή που, μετά την εμφάνισή του σε πτηνά, 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του έτους.

Τα πρόσφατα κρούσματα στη Ρουμανία εμφανίστηκαν στο Δέλτα του Δούναβη και έχουν ιδιαίτερη σημασία ως περιστατικά διότι τα μεγάλα προβλήματα με τον ιό Η5Ν1 στην ίδια χώρα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2005 και τον Απρίλιο του 2006 από την ίδια περιοχή. Η επιζωοτία του 2005 στη Ρουμανία συνοδεύτηκε από μαζικές θανατώσεις πτηνών στη Μαύρη Θάλασσα σε μια περιοχή γνωστή ως Ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας.

Πηγή www.diananews.gr

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Εξαλείφοντας τις αστοχίες μας στο κυνήγι...

Τα… «αόρατα» λάθη

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο, μου έδωσε μία επιστολή, που μου έστειλε ένας κυνηγός από τη Θεσσαλονίκη αναφέροντας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί χάνει εύκολα πουλιά με σίγουρες (κατά τη γνώμη του) τουφεκιές, ενώ ευστοχούσε σε απίθανες βολές με υψηλό βαθμό δυσκολίας…

Μέρος 1ο

Ο συγκεκριμένος κυνηγός ευστοχούσε σε βολές που δεν είχε χρόνο να σημαδέψει κλείνοντας το μάτι προσπαθώντας να βάλει το στόχαστρο στο πουλί, ενώ αστοχούσε όταν είχε άνεση χρόνου, κλείνοντας το μάτι και ελέγχοντας σαν το στόχαστρο είναι στο στόχο του.
Στην πρώτη περίπτωση, που δεν υπάρχει χρόνος για σημάδεμα και η τουφεκιά είναι «μπηχτή», ο κυνηγός στρέφει το όπλο προς το στόχο που έχει εστιάσει βλέποντας με τα δύο μάτια ανοιχτά και πατάει ακαριαία τη σκανδάλη μόλις το κοντάκι έλθει στον ώμο.
Στη δεύτερη περίπτωση, κλείνει το μάτι και σημαδεύει το πουλί με το στόχαστρο του όπλου -διότι έχει περισσότερο χρόνο- με συνέπεια να σταματάει την κίνηση του όπλου και να αστοχεί.

Δεν σηκώνουμε κεφάλι
Στατιστικά, έχει αποδειχθεί ότι το 80% των κυνηγών στη χώρα μας χάνει τις εύκολες τουφεκιές διότι προσπαθεί να τουφεκίσει με τη μέθοδο που έμαθε στο στρατό. Καθώς επίσης ένα υψηλό ποσοστό αστοχιών αποδίδεται στο ότι ο κυνηγός προσπαθεί να «κόψει» το δρόμο του στόχου που κινείται γρήγορα (πουλί ή δίσκος στο σκοπευτήριο), βάζοντας κάπου μπροστά το όπλο του και πυροβολώντας με σταματημένο όμως το όπλο. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζει κάποιος την κίνηση του όπλου του τη στιγμή που πατάει τη σκανδάλη, διότι, αν την σταματήσει, η τουφεκιά του θα μείνει πίσω και εκείνος θα ψάχνει τα αίτια της αποτυχίας στα φυσίγγια ή στο όπλο. Αφού ο στόχος κινείται, έτσι επιβάλλεται να κινείται και το όπλο μας, όχι μόνο τη στιγμή που τουφεκίζει αλλά και μετά τη βολή, ώστε να είναι έτοιμος ο κυνηγός για τη δεύτερη βολή του αν αστοχήσει στην πρώτη. Φυσικά, σε όλη αυτή τη διαδικασία θα τον βοηθήσει η καλή επώμιση.
Το κοντάκι είναι σημαντικό να είναι σε συνεχή επαφή με το ζυγωματικό του προσώπου και δεν πρέπει να σηκώνουμε το κεφάλι για να δούμε το αποτέλεσμα της βολής. Διότι αν έχουμε αστοχήσει στην πρώτη βολή, προσπαθούμε να φέρουμε ξανά το κοντάκι στο πρόσωπο με κινήσεις πανικού που βέβαια είναι καταστροφικές.

Το μεγαλύτερο «αμάρτημα»
Είναι γνωστό και έχει γραφτεί αρκετές φορές, ότι η σκόπευση με το λειόκαννο κυνηγετικό όπλο απαιτεί μία τελείως διαφορετική τεχνική από αυτή του ραβδωτού όπλου που ευθυγραμμίζει ένα μόνο βλήμα σε ακίνητο στόχο. Όμως ακόμη επιμένουν πολλοί, να χρησιμοποιούν την τεχνική του ραβδωτού όπλου (του πολεμικού όπως κακώς το αναφέρουν μερικοί), όπως την έμαθαν στο στρατό κατευθείαν στον κυνηγότοπο των πτερωτών θηραμάτων με το δίκαννο ή το αυτογεμές (την καραμπίνα, όπως επίσης κακώς λέγεται). Το μεγαλύτερο λοιπόν «αμάρτημα» αυτής της λανθάνουσας εφαρμογής είναι το κλείσιμο του ματιού και η προσπάθεια βολής προς το πουλί που κινείται στο χώρο με μονόφθαλμη σκόπευση. Τα αποτελέσματα στην αρχή θα είναι πολύ φτωχά έως απογοητευτικά και θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια ώστε κάποιος κυνηγός να κατορθώσει να έχει καλά αποτελέσματα με τη χρόνια ενασχόληση και εξοικείωση με το πτερωτό θήραμα. Μάλιστα, μετά από όλα αυτά τα χρόνια της συνεχούς ενασχόλησης και ιδιαίτερα μεγάλης προσπάθειας προς τον εαυτό του για την επιβολή σε χρήση μιας λανθασμένης τεχνικής, θα γίνει καλός στη σκόπευση αλλά μόνο σε ένα θήραμα. Σε αυτό που θα κυνηγάει, θα τουφεκάει και θα αγαπάει.

Μάτι ερμητικά… κλειστό
Υπάρχουν λοιπόν περιπτώσεις κυνηγών, που με χρόνια, με καιρούς, με κόπο και με πίκρα, έφθασαν να «γεράσουν» για να τουφεκίζουν καλά με το ένα μάτι κλειστό. Θα πρέπει λοιπόν και οι νέοι που μπαίνουν στην κυνηγετική οικογένεια ή όσοι ασχολούνται μικρό χρονικό διάστημα με το κυνήγι, να περάσουν αυτήν τη δοκιμασία για να φθάσουν να τουφεκάνε απλά και αξιοπρεπώς γιατί άριστοι σκοπευτές με το ένα μάτι κλειστό σε όλα τα θηράματα δεν θα γίνουν ΠΟΤΕ! Όμως, από την άλλη, το να λέμε σε κάποιον « τουφέκα με τα δύο μάτια ανοιχτά», είναι δύσκολο να εφαρμοστεί αμέσως στην πράξη. Να μην έχουμε και περίεργες απαιτήσεις!
Τίποτα δεν μπορεί να εφαρμοστεί πειραματικά στον κυνηγότοπο κατευθείαν γιατί οι ευκαιρίες για βολή για τα θηράματα σήμερα λιγοστεύουν. Πάνε οι εποχές που υπήρχε αφθονία θηραμάτων στους κυνηγότοπους και υπήρχε η πολυτέλεια δοκιμών και αλλαγών. Σήμερα, μόνο στο σκοπευτήριο στους δίσκους μπορούμε να κάνουμε εφαρμογή της τεχνικής πειραματικά, των αλλαγών, των κακών συνηθειών και της δοκιμής του νέου όπλου ή των νέων φυσιγγίων που μας σύστησαν ως τα «πρώτα».
Εκεί, ο κυνηγός θα προσπαθήσει επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές μία συγκεκριμένη βολή να πετύχει το θετικό αποτέλεσμα με τα δύο μάτια ανοιχτά, όπως ακριβώς κάνει όταν κλείνει το μάτι. Καιροφυλαχτεί όμως ένας «αόρατος εχθρός» που είναι το κυρίαρχο μάτι του κυνηγού.


Λάθη και αστοχίες
Από τη φύση μας, ένα από τα δύο μάτια λίγο ή πολύ ξεχωρίζει, «κυριαρχεί» του άλλου. Αν έχουμε μάθει να επωμίζουμε από δεξιά και έχουμε δεξί κυρίαρχο μάτι και το αντίστροφο, δηλαδή, αριστερή επώμιση με αριστερό κυρίαρχο μάτι, είναι εύκολο να μάθει κάποιος να τουφεκάει διόφθαλμα αρκεί να προσπαθήσει λίγο και να μην έχει το μυαλό του να πετύχει το δίσκο, αλλά να προσπαθήσει να εστιάσει την προσοχή του πάνω σε αυτόν και όχι στο στόχαστρο του όπλου. Τα δύσκολα αρχίζουν όταν κάποιος αποδεδειγμένα έχει κυρίαρχο μάτι το αριστερό και επωμίζει από δεξιά, θέλοντας να τουφεκίσει διόφθαλμα και το αντίθετο, όταν έχει μάθει κάποιος να επωμίζει από αριστερά ενώ έχει δεξί κυρίαρχο μάτι. Εκεί βγαίνουν λάθη και αστοχίες που ο κυνηγός δεν μπορεί να αντιληφθεί. Χρειάζεται οπωσδήποτε τη συνεργασία ενός προπονητή σκοποβολής που θα τον βοηθήσει να μπορέσει να ξεπεράσει αυτά τα «αόρατα» λάθη.

Του Μπάμπη Αιγινήτη


Πηγή www.go-outdoor.gr

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

AKI με θήραμα απελευθερωμένο ορτύκι από τον ΚΣ Τρίπολης...

Κυνηγετικός Σύλλογος Τρίπολης διοργανώνει την Κυριακή 18 Απριλίου 2009 και ώρα 7 π.μ, αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων με θήραμα απελευθερωμένο ορτύκι.
Και αυτή τη χρονιά τον αγώνα θα κρίνουν κορυφαίοι έλληνες κριτές με χορηγό επικοινωνίας το “Έθνος Κυνήγι” και τα “Κυνηγοσκυλα”
Για δηλώσεις συμμετοχής έως το Σάββατο 17 Απριλίου στα τηλέφωνα 6945154339, 6944274678 & 6982771754.

Πηγή www.e-artemis.gr

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ "ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ"...

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:

ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Μια πλούσια συλλογή εφοδίων και εξοπλισμού, όπως εκτέθηκαν στη DIANA.

ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» ΤΗΣ ΒENELLI Το «Εθνος - Κυνήγι» λύνει, δένει, εντοπίζει και παρουσιάζει τις καινοτομίες της νέας VINCI.

ΠΟΪΝΤΕΡ ΚΑΙ ΣΕΤΤΕΡ ΣΤΗ... «ΖΥΓΑΡΙΑ» Η κατάσταση των δυο φυλών στη χώρα μας και αλλού.

ΤΑ «ΙΧΝΗ» ΣΤΟ ΝΕΡΟ Η φέρμα στα... πρασινοκέφαλα και ποιοι σκύλοι την κατορθώνουν!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΧΙΝΟΚΟΚΚΟ Αγνωστες πτυχές μιας φοβερής αρρώστιας.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ PARKERΟι βαθμίδες ποιότητας και η ιστορική αξία των πασίγνωστων αμερικανικών δίκαννων.

ΕΝΑ ΜΟΝΑΧΑ ΒΟΛΙ... Οι γκράδες και τα άλλα όπλα των Μακεδονομάχων, σε μια μοναδική παρουσίαση.

ΤΑ... ΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΑ Στέκια και κούρνιες των απριλιάτικων τρυγονιών.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ Παρουσίαση ενός... σπινθιριστή τσέπης, για άναμμα φωτιάς όπου βρεθείτε.


Σε κάθε τεύχος και ένα μοναδικό DVD-VIDEO.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Συνέντευξη του Προέδρου της ΚΣΕ...

Στα πλαίσια της κυνηγετικής έκθεσης DIANA 2010 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27/3/2010 η εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΩΡΙΩΝ, με προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Ν. Παπαδόδημα, με σκοπό, αφενός να απαντήσει ο Πρόεδρος της ΚΣΕ στις ερωτήσεις που συγκέντρωσαν οι κυνηγοί του διαδικτύου, αφετέρου δε, το σημαντικότερο, να φέρει την ΚΣΕ κοντά στις διαδικτυακές κυνηγετικές κοινότητες (φόρουμ) και στους απλούς κυνηγούς και να ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας, ενημέρωσης και συνεργασίας μεταξύ τους…

Για ολόκληρο το άρθρο πατήστε ΕΔΩ

Πηγή www.e-artemis.gr

Νεκρή αρκούδα στην περιοχή Κοζάνης...

Στην ευρύτερη περιοχή Νεάπολης Κοζάνης, στο Δ.Δ. Πολύλακου βρέθηκε νεκρή ενήλικη αρσενική αρκούδα βάρους περίπου 220 κιλών.

Την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποίησαν το Δασαρχείο Τσοτυλίου και ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Πολύλακου, που αντιλήφθηκε το νεκρό ζώο. Το Κτηνιατρικό Κέντρο Σιάτιστας εξέδωσε γνωμάτευση και συνέστησε την ταφή.

Ο χρόνος θανάτωσής του προσδιορίζεται στις 4 μέρες πριν (δηλαδή Μεγάλη Παρασκευή, 1η Απριλίου). Η αιτία θανάτου δεν προσδιορίζεται με ακρίβεια (λόγω της κατάστασης αποσύνθεσης στην οποία βρέθηκε το ζώο), ωστόσο τόσο η στάση του σώματος υποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για φυσικό θάνατο, όσο και το τραύμα στο πίσω πόδι του ζώου μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η απώλεια του ζώου οφείλεται σε ανθρωπογενή αιτία.

Η τοποθεσία αποτελεί τυπικό βιότοπο αρκούδας με δρυς και αγροτικές καλλιέργειες, όπου η αρκούδα αυτή την εποχή βρίσκει περσινά βελανίδια για να τραφεί. Στην περιοχή δεν έχει σημειωθεί περιστατικό ενόχλησης ή ζημιάς από αρκούδα στο άμεσο παρελθόν.

Το σημείο θανάτου του ζώου απέχει μόλις 1 χλμ. από τον κάθετο άξονα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή στον οποίο σημειώθηκαν τα περισσότερα από τα τροχαία ατυχήματα της προηγούμενης χρονιάς. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με ίδιους πόρους και την ευγενική χορηγία της εταιρίας κινητής επικοινωνίας VODAFONE, διεξάγει στην περιοχή Πρόγραμμα Παρακολούθησης του τοπικού πληθυσμού αρκούδας με τις μεθόδους ραδιοπαρακολούθησης, ανάλυσης γενετικού υλικού καθώς και καταγραφής ιχνών για την ελαχιστοποίηση της επίδρασης του αυτοκινητοδρόμου στην οικολογία και την επιβίωση της καφέ αρκούδας στην περιοχή.


Η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο φόνος και η δημόσια έκθεσή της από τον άνθρωπο, τιμωρούνται από το νόμο, με ποινή φυλάκισης.

Ο πληθυσμός της αρκούδας στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 250 άτομα.
Μοναδική απειλή για την αρκούδα είναι ο άνθρωπος.

Πηγή www.diananews.gr

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 22-26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010...

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/2/2010-ΛΑΓΚΑΔΑΣ.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ -ΤΕΡΕΝ 1.
Κριτές: Φαϊτάς-Djorjevic-Ristic.
1ος Εξ.CACT.CACIT Hellenik Bill Poin. Καμπέρης Κατσαρός
2ος Εξ.RCACT.RCACIT Uruba di monte darma Poin. Amentola Eschini
3ος Πολύ Καλός As Sirtouf E.S. Φουτρής Μαυρίδης

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ -ΤΕΡΕΝ 2.
Κριτές: Πονηρέας-Niketic-Stanojevic.
1ος Εξαίρετος Adagio of glen Sheallag Poin. Bloc Girandola
2ος Εξαίρετος Odet del Sargiadae Poin. Φουτρής Γονιδάκης
3ος Εξαίρετος Ava dia Pernice Rossa Poin. Albertini Lanne
4ος Πολύ Καλός Frek de la Passee de l'eper E.S.Boucher Lanne

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ -ΤΕΡΕΝ 3.
Κριτές: Αυλωνίτης-Ralic-Toniotti.
1ος Εξαίρετος Palaziensis Bea E.S. Sergio Bruni
2ος Εξαίρετος Morgan Sandrisana Poin. Parpajola Simeons
3ος Εξαίρετος Argo Poin. Μπόγιογλου
Εξαίρετος Akariensis Maikol Poin. Σωτηρίου Αποστολάκος
Πολύ Καλός Zano Peanias E.S. Βράιλας Αποστολάκος
Πολύ Καλός Hecrtore del Zagnis E.S. Pedrazzetti Simeons
Πολύ Καλός Kos del Zagnis E.S. Zagni Simeons
Πολύ Καλός Zanna dell'Arciere Poin. Bratta Simeons


ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ-ΤΕΡΕΝ 1.
Κριτές: Djorjevic G.-Λάμπρου Μ.
1ος Εξαίρετος Dream de la Palmosa Poin. Γονιδάκης
2ος Εξαίρετος Radentis Ampo E.S. Παρασκευαίδης Κανίδης
3ος Εξαίρετος Canensis Ringo E.S. Μπανακάκης Κανίδης

ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ-ΤΕΡΕΝ 2.
Κριτές:Λάμπρου Κ.-Σκούρα Μ.
1ος Εξαίρετος Rea E.S. Σούρδος Μανωλάκης
2ος Πολύ Καλός Alex Afidnai Kora E.S. Δέδες
3ος Πολύ Καλός Olaf di casa eirexa E.S. Requeva Bellver

ΤΡΙΤΗ 23/2/2010-ΛΑΓΚΑΔΑΣ.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ -ΤΕΡΕΝ 1.
Κριτές: Χήνος-Djorgevic G.-Niketic.
1ος Εξ.CACT.CACIT. Urio delle Vedute Poin. Minazzi Girandola
2ος Εξ.RCACT Emilia di montale Ragone Poin. Daniela Girandola
3ος Εξαίρετος Quark E.S. Σακαντάνης Eschini
Εξαίρετος Adagio of glen Sheallag Poin. Bloc Girandola

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ -ΤΕΡΕΝ 2.
Κριτές:Πονηρέας-Djorgevic-Ralic.
1ος Εξ.CACT.RCACIT Besinos Panthos E.S. Οικονομίδης Μαυρίδης
2ος Εξαίρετος Galeniko of Mathiopoulos Poin. Μαθιόπουλος Μαυρίδης
3ος Πολύ Καλός Argo Poin. Μπόγιογλου



ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ-ΤΕΡΕΝ 1.
Κριτές: Θεοχάρης-Stanojevic.
1ος Εξαίρετος Rea E.S. Σούρδος Μανωλάκης
2ος Εξαίρετος Rol de la Palmosa Poin. Βουτσελάς Γονιδάκης
3ος Εξαίρετος Olaf di casa eirexa E.S. Requeva Bellver

ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ-ΤΕΡΕΝ 2.
Κριτές: Ristic- Βαλασόπουλος.
1ος Εξ.CACT.CACIT. Olaf di Bojioglou E.S. Σιακάρας Μπόγιογλου
2ος Πολύ Καλός Voda della Vechia Irlanda E.S. Fabri Κανίδης
3ος Πολύ ΚΑλός Astro E.S. Σιακάρας Μπόγιογλου
Πολύ Καλός Valley's King Stinger Poin. Χάβος
Πολύ Καλός Rif del Sargiadae Poin. Ζάγκλας Σταματόπουλος


ΤΕΤΑΡΤΗ 24/2/2010-ΛΑΓΚΑΔΑΣ.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ -ΤΕΡΕΝ 1.
Κριτές: Djorgevic G.-Καββαδίας- Niketic.
1ος Εξ.CACT.CACIT Notala vecchia Irlanda E.S. Facchinetti Baldoni
2ος Πολύ Καλός Capo du val du Ruth E.S. Fradet Lanne

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ -ΤΕΡΕΝ 2.
Κριτές:Zanetti-Djorgevic Z.-Stanojevic.
1ος Εξ.CACT Kos del Zagnis E.S. Zagni Simeons
2ος Εξ.RCACT Picenium Ronni e Poin. Silvestri Bruni
3ος Εξαίρετος Lord del Zagnis E.S. Pedrazzetti-Turriziani Simeons
Εξαίρετος Ursina von der Postschwaige Poin. Μαθιόπουλος Μαυρίδης
Εξαίρετος Morgan Sandrisana Poin. Parpajola Simeons
Πολύ Καλός Alex Afidnai Crispa E.S. Δέδες

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ -ΤΕΡΕΝ 3.
Κριτές: Toniotti-Ristic-Χήνος.
1ος Εξ.CACT Admiral del Sargiadae Poin. Parpajola Girandola
2ος Εξ.RCACT Quark E.S. Σακαντάνης Eschini
3ος Εξαίρετος Palaziensis Brio Poin. Zaccello Girandola
Εξαίρετος Uruba di monte darma Poin. Amentola Eschini

ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ-ΤΕΡΕΝ 1.
Κριτές: Ralic-Βαλασόπουλος.
1ος Εξαίρετος Dream de la Palmosa Poin. Γονιδάκης
2ος Πολύ Καλός Leonardo tou Anemou E.S. Ρουφάνης Λιάσκος
3ος Πολύ Καλός Geronimo Poin. Σακαντάνης Γονιδάκης

ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ-ΤΕΡΕΝ 2.
Κριτές:Θεοχάρης -Λάμπρου Μ.
1ος Εξ.CACT.CACIT Olaf di Bojioglou E.S. Σιακάρας Μπόγιογλου
2ος Εξ.RCACT.RCACIT Canensis Ringo E.S. Μπανακάκης Κανίδης
3ος Πολύ Καλός Timi E.S. Δήμου Maka



ΠΕΜΠΤΗ 25/2/2010-ΛΑΓΚΑΔΑΣ.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ -ΤΕΡΕΝ 1.
Κριτές: Χήνος-Djorgevic-Niketic.
1ος Εξ.CACT.RCACIT Garcia E.S. Bratta Simeons
2ος Εξ.RCACT. Raul Rajkal E.S. Χατζικυριάκος Μανωλάκης
3ος Εξαίρετος Radentis Igor E.S. Fabbri Baldoni
Εξαίρετος Hectore del Zagnis E.S. Pedrazzetti Simeons
Εξαίρετος Lord del Zagnis E.S.Pedrazzetti-Turriziani Simeons

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ -ΤΕΡΕΝ 2.
Κριτές: Μολφέτας-Ralic-Stanojevic.
1ος Εξ.CACT.CACIT Giada del Sargiadae Poin. Machiavelli Girandola
2ος Εξ.RCACT. Picenium Ronnie Poin. Silvestri Bruni
3ος Εξαίρετος Ploutonas dimitrios Kapatos Poin. Καπάτος Καπάτος

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ -ΤΕΡΕΝ 3.
Κριτές: Zannetti-Djorgevic-Ristic.
1ος Εξαίρετος Palaziensis Zorro Poin. Χρήστου Αποστολάκος
2ος Εξαίρετος Mark Poin. Ηλιόπουλος Ηλιόπουλος
3ος Πολύ Καλός Coppi de saint Guillem de losac Poin. Deguizllaume Ulhart
Πολύ Καλός Morgan di Bojioglou E.S. Μπόγιογλου Μπόγιογλου
Πολύ Καλός Gibeltarik Haley E.S. Requena Bellver

ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ-ΤΕΡΕΝ 1.
Κριτές: Λάμπρου Κ.-Καββαδίας
1ος Εξ.CACT.RCACIT Jurdo E.S. Γκούφας-Κοτζιάς Λιάσκος
2ος Εξαίρετος Athos du Haur de Coublueq E.S. Bourgeot Lanne
3ος Πολύ Καλός Dea E.S. Γκρανάς
Πολύ Καλός Kastro Poin. Ματεντζίδης Μπόγιογλου
Πολύ Καλός Win von der Postschwaige Poin. Λέων Μαυρίδης

ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ-ΤΕΡΕΝ 2.
Κριτές: Toniotti-Θεοχάρης.
1ος Εξ.CACT.CACIT Impero del Sargiadae Poin. Κλωνάρης Γονιδάκης
2ος Εξαίρετος Raf E.S. Σούρδος Μανωλάκης
3ος Εξαίρετος Rapakoulias Genesis Orfeas E.S. Ραπακούλιας
Εξαίρετος Rea E.S. Σούρδος Μανωλάκης


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/2/2010-ΛΑΓΚΑΔΑΣ.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ -ΤΕΡΕΝ 1.
Κριτές: Zanetti-Toniotti-Niketic.
1ος Εξαίρετος Condor del Sargiadae Poin. Zacchello Girandola


ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ -ΤΕΡΕΝ 2.
Κριτές: Djorgevic-Μολφέτας.
1ος Εξαίρετος Frek de la Passee de l'eper E.S.Boucher Lanne
2ος Εξαίρετος Kos del Zagnis E.S. Zagni Simeons


ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ -ΤΕΡΕΝ 3.
Κριτές: Χήνος-Stanojevic-Τσιόπλης.
1ος Εξ.CACT.CACIT Palaziensis Bea E.S. Sergio Bruni
2ος Εξ.RCACT.RCACIT Argo Poin. Μπόγιογλου
3ος Εξαίρετος Quark E.S. Σακαντάνης Eschini
Εξαίρετος Picenium Ronnie Poin. Silvestri Bruni
Εξαίρετος Uruba di monte darma Poin. Amentola Eschini
Πολύ Καλός Capo E.S. Paneoni Eschini

ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ-ΤΕΡΕΝ 1.
Κριτές: Ralic- Σκούρα- Θεοχάρης.
1ος Εξαίρετος Dream de la Palmosa Poin. Γονιδάκης
2ος Πολύ Καλός Ilis Anemos E.S. Φωτακόπουλος Γονιδάκης
3ος Πολύ Καλός Geronimo Poin. Σακαντάνης Γονιδάκης


ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ-ΤΕΡΕΝ 1.
Κριτές: Λάμπρου Κ.-Djorgevic Z.
1ος Εξ.CACT.CACIT Rapakoulias Genesis Orfeas E.S. Ραπακούλιας
2ος Εξαίρετος Olaf di Bojioglou E.S. Σιακάρας Μπόγιογλου
3ος Πολύ Καλός Dea E.S. Γκρανάς

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ "ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ"...

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:

ΟΙ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΩΝ Η προσφορά και η ζήτηση που διαμορφώνουν το χρηματιστήριο των αξιών στην αγορά των κυνηγετικών σκύλων.

ΑΓΡΙΟΙ... ΟΡΓΑΣΜΟΙ Τα θηλυκά και τα αρσενικά αγριογούρουνα από τον Φεβρουάριο και μετά...

ΤΑ ΚΥΝΗΓΙΑΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ Παρατηρήσεις, νίκες και ελλείψεις των φυλών από τις εκθέσεις μορφολογίας που έγιναν στα πλαίσια της DIANA.

ΟΙ «ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» ΤΗΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ Τα διαλεχτά άλογα και οι ξεχωριστοί ιππείς της Πελοποννήσου.

ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ «ΓΚΟΥΡΟΥ» Ο Ν. Κυπρίδημος εντοπίζει όπλα και λοιπά ενδιαφέροντα από της προθήκες της έκθεσης...

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙ Μια ανασκόπηση από τον κόσμο των προϊόντων της DIANA.

ΤΑ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ ΔΙΚΑΝΝΑ Η «οικογένεια» των ιταλικών δίκαννων, με τα οποία μεγάλωσε και κυνήγησε στον τόπο μας μια ολόκληρη γενιά.

ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ... ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΓΟ Δυο βετεράνοι... εξιχνιάζουν πτυχές της ζωής του λαγού, καταθέτοντας τις εμπειρίες τους.

ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΜΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ Πλούσιο ρεπορτάζ από τους αγώνες των derby των νεαρών πόιντερ και σέττερ.

ΚΑΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΑ... Τα απλά «θέλω» ενός κυνηγού, μέσα από τις εξορμήσεις του.

Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΣ Μια ευρεσιτεχνία έξυπνων λύσεων.

Σε κάθε τεύχος και ένα μοναδικό DVD-VIDEO.