Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Να με λέτε... Τίνα...

Η κυρία της φωτογραφίας για τους πολλούς είναι η υπεύθυνη περιβαλλοντικής πολιτικής του WWF κ. Θεοδότα Νάντσου... Για τους καλά γνωρίζοντες όμως τα τεκταινόμενα των τελευταίων μηνών, είναι... η σκιώδης υπουργός Περιβάλλοντος στην οποία η κ. Τίνα Μπιρμπίλη έχει παραχωρήσει τον σχεδιασμό θεμάτων που δεν προλαβαίνει, δεν θέλει ή δεν ξέρει να διαχειριστεί η ίδια και ο μηχανισμός του υπουργείου της.
Η πρόταση απαγόρευσης κυνηγίου στον Υμηττό από τα κεντρικά του WWF στην Αθήνα σχεδιάστηκε, με τη βεβαιότητα ότι ο «τοποτηρητής» της οργάνωσης στο υπουργείο κ. Θ. Νάντσου, θα την εντάξει στο νέο Προεδρικό Διάταγμα.
Αυτό και έγινε! Αν το ήξερε ή δεν το ήξερε η κ. Μπιρμπίλη, που αυτήν την περίοδο αντιμετωπίζει το μείζον πολιτικό (της) πρόβλημα με τους ημιυπαίθριους, είναι -εκ του αποτελέσματος- αδιάφορο...
Αυτή η εκχώρηση αρμοδιοτήτων και άτυπης εξουσίας από ένα υπουργείο σε μια ΜκΟ, δεν έχει περάσει απαρατήρητη... Δεν θα ήταν δυνατόν άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο, αφού το ίδιο WWF φροντίζει να... μεταδίδει, να εκμεταλλεύεται και να αξιοποιεί αυτήν του την προνομιακή σχέση με την ηγεσία του ΥΠ.Ε.ΚΑ, προς κάθε κατεύθυνση...
Και η όλη κατάσταση άρχισε να ενοχλεί πολύ και πολλούς! Από βουλευτές μέχρι τους υπαλλήλους του υπουργείου και από κυβερνητικούς παράγοντες μέχρι... άλλες ΜκΟ, που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι ούτε την αύξηση πολιτικής ισχύος του WWF, ούτε την τακτική «ηγεμονίας» του στον περιβαλλοντικό χώρο.
Οπως και να έχει, η υπόθεση του Υμηττού είναι πολύ σοβαρή για να αφεθεί μόνο στους «μαθητευόμενους μάγους» του Υ.ΠΕ.ΚΑ, ή στον Τομεάρχη Περιβάλλοντος Κυριάκο Μητσοτάκη που φαντασιώνεται τον Υμηττό... ως Εθνικό Δρυμό!
Εθνικός Δρυμός ήταν και η Πάρνηθα αλλά κάηκε. Το έχει πει κανείς αυτό στον Κυριάκο;

Πηγή www.diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου