Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί το "ΕΘΝΟΣ - ΚΥΝΗΓΙ"...

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ» ΥΠΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ Το παρασκήνιο της νέας ρυθμιστικής και η «ρεβάνς» που προετοιμάζει η κ. Μπιρμπίλη.

Η ΑΡΧΑΙΑ «ΜΑΧΗ» ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ Το «Εθνος - Κυνήγι» ψάχνει... λύκους έξω από τις στάνες και τα μαντριά της Φωκίδας!

ΠΟΪΝΤΕΡ ΚΑΙ ΣΕΤΤΕΡ ΣΕ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ Ρεπορτάζ από τους πρόσφατους αγώνες στον Λαγκαδά.

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ «ΜΑΓΟΣ» Το κούρτσχααρ... όπως θα έπρεπε να είναι.

«ΨΕΜΑΤΑ» ΚΑΙ ΠΕΔΙΝΟΙ ΝΤΟΡΟΙ Οι ιδιαιτερότητες της αναζήτησης του λαγού στις χωραφιές του κάμπου...

ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ ΦΑΣΙΑΝΟΙ Η εγκατάσταση των φασιανών στα ορεινά και ημιορεινά εδάφη, σύμφωνα με την ιταλική εμπειρία.

Η ΑΣΤΟΧΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΕΡΜΑ Προσέγγιση στους συνήθεις λόγους αστοχίας στην μπεκάτσα.

Ο ΕΠΙΜΟΝΟΣ... ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ Ανοιχτή καταγγελία του Ν. Κράλλη για τα «έργα» του Δ. Στριλάκου!

ΕΙΣ ΤΟ ΕΡΗΜΟΝΗΣΟ ΣΑΝ ΤΖΩΡΤΖΗΣ Μια ριψοκίνδυνη εξόρμηση για πέρδικες τσούκαρ.

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ...

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΚΑ σχετικά με το κυνήγι και αποκαθιστά την αλήθεια


Η νέα Ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι (ΦΕΚ 2515 Τεύχος Β΄ 17-12-09) επιτρέπει την συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας έως το τέλος Φεβρουαρίου, χωρίς αλλαγές ως προς τα είδη και τις χρονικές περιόδους. Περιλαμβάνει δε όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία έκρινε ως απαραίτητα το Συμβούλιο της Επικρατείας στη σχετική Απόφασή του (1337/2009 Ε΄ Τμήμα, Επιτροπή Αναστολών) προκειμένου να είναι έγκυρη η νέα Απόφαση και να διασφαλίζεται η προστασία της πανίδας - πράγμα που έγινε στην Απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνος Μωραΐτης, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την συνεργασία. Επίσης ευχαριστούμε την υπηρεσία θήρας της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών & Φ.Π. για την σχετική με το θέμα αυτό συνεργασία.

Θεωρούμε όμως απαραίτητο να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της 17ης-12-2009 αντιμετωπίζει την απόλυτα νόμιμη δραστηριότητα 230.000 Ελλήνων πολιτών.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την ευκολία με την οποία ο συντάκτης ή οι συντάκτες του δελτίου Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος υιοθετούν τις ασύστολες, ατεκμηρίωτες και ανακριβέστατες κατηγορίες αντικυνηγετικών ΜΚΟ που εδώ και χρόνια έχουν θέσει ως αιτία ύπαρξής τους και ως μέσο δημόσιας προβολής το αντικυνηγετικό τους μένος.

Είναι επίσης ανήκουστο το να αγνοεί εκείνος που συνέταξε ή ενέκρινε την ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ότι ουδέποτε έχει καταδικαστεί η χώρα μας για το κυνήγι από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!!! Όπως είναι επίσης πρωτοφανές το Υπουργείο όχι μόνο να παραβλέπει και να κάνει ότι αγνοεί τη δήλωση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Σταύρου Δήμα ότι «το κυνήγι δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος του περιβάλλοντος, αλλά μέρος της λύσης του προβλήματος» αλλά και να οδηγείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Διερωτάται κανείς γιατί το Υπουργείο Περιβάλλοντος θέλει ν’ αγνοεί την τριμερή συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ευρωπαϊκών Κυνηγετικών Οργανώσεων και του Bird Life International για την «αειφορική διαχείριση των θηραματικών πληθυσμών μέσω του κυνηγίου»;;

Γιατί θέλει ν’ αγνοεί επίσης και το γεγονός ότι με ανάθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Κυνηγετικές Οργανώσεις ανέλαβαν την ευαισθητοποίηση των χρηστών για το δίκτυο NATURA 2000 και ότι η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος προέβη σε τέτοιες ενέργειες, στις οποίες συμμετείχε το ίδιο τότε Υπουργείο Περιβάλλοντος;

Είναι πράγματι παντελώς ανυπόστατο να ισχυρίζεται κανείς ότι το νομοθετικό πλαίσιο για το κυνήγι είναι αναχρονιστικό και αντιφατικό και ότι η σχετική κυνηγετική νομοθεσία δεν ακολουθεί την κοινοτική Οδηγία (79/409) όταν το θέμα αυτό έχει λήξει οριστικά με Απόφαση (C-167/03) του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Επίσης ανυπόστατο είναι ότι η κυνηγετική νομοθεσία δεν ακολουθεί τις Συμβάσεις Βέρνης, Βόννης, για την Βιοποικιλότητα κ.λ.π., όταν αυτός ο ισχυρισμός έχει απορριφθεί από το ίδιο το Σ.τ.Ε.!!

Σε μια δημοκρατία της ισονομίας θα έπρεπε να έχει κληθεί και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος των 230.000 πολιτών για να πει τη γνώμη της, να καταθέσει τα στοιχεία της για να αντικρούσει τους απίθανους ισχυρισμούς αυτών των ΜΚΟ. Το ότι αυτό δεν έγινε ανησυχεί τους 230.000 κυνηγούς και τους χιλιάδες εργαζόμενους σε σχετικές με το κυνήγι δραστηριότητες.

Εάν το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος αγνοεί όλα αυτά τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα ειλικρινά λυπούμαστε. Εάν δεν τα αγνοεί και παρ’ όλα αυτά εκδίδει τέτοια ανακοίνωση λυπούμαστε διπλά!

Η αντικειμενική εξέταση της πραγματικής σχέσης του κυνηγίου με το περιβάλλον δεν πρέπει ν’ αλλοιώνεται από τις προσωπικές προκαταλήψεις κανενός.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ομίλου Ντράτχααρ...

Ο Ελληνικός Όμιλος Ντρατχααρ ανακοινώνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το έτος 2010

9. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός – εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Θα διεξαχθούν Φραγκογιάννη 3 Παπάγου. 5 η ώρα το απόγευμα. Υποψηφιότητες έως τις 5/1/2009 fax¨ 2107516756 – email eodrahthaar@yahoo.gr

25 –28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΚΥΠΕΛΛΟ Κ.Ο.Ε. 2010
Λαγκαδάς Θεσσαλονίκη – Θα διοργανωθούν

ΕΑΡΙΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ (VJP)

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ χωρίς ιχνηλασία τριχωτού ( HZP o.s.)

14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 – ΚΩΠΑΪΔΑ

ΕΑΡΙΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ (VJP)

25 & 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ (ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ DIANA)

8-9 MAIOY 2010 – ΚΩΠΑΙΔΑ

ΕΑΡΙΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ (VJP)

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΚΥΠΕΛΛΟ Κ.Ο.Ε. 2010
Λαγκαδάς Θεσσαλονίκη – Θα διοργανωθούν

ΕΑΡΙΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ (VJP)

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ χωρίς ιχνηλασία τριχωτού ( HZP o.s.)

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ

ΑΚΙ με θήραμα μπεκάτσα (ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΕ)

Με εκτίμηση για τον Ε.Ο.Ν.

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

M. ΣΚΟΥΡΑ Π. ΤΕΡΖΗΣ

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ...

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!

Ελάχιστες μόνο μέρες μετά την απόφαση του ΣτΕ να αναστείλει την ισχύ της ρυθμιστικής απόφασης για το κυνήγι το υπουργείο περιβάλλοντος εξέδωσε την ίδια (και το ίδιο παράνομη) απόφαση ως νέα. Πρόκειται για νέο ρεκόρ της διοίκησης που κάνει τα πάντα για να μην χάσουν οι χαϊδεμένοι της κυνηγοί την ψυχαγωγία τους ούτε για ένα Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται επίσης για μια ξεκάθαρη περίπτωση άρνησης της κυβέρνησης να εφαρμόσει μια δικαστική απόφαση που εκτός από τους κινδύνους στους οποίους εκθέτει την άγρια πανίδα (η προστασία της οποία είναι συνταγματική της αποστολή) υπονομεύει την βασική συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Μετά την υπόθεση με την εκτροπή του Αχελώου η χθεσινή απόφαση αποδεικνύει για όποιον είχε ακόμα αμφιβολίες ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την οικολογία και την πράσινη πολιτική και αποτελεί συνέχεια του παλαιοκομματισμού των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι υπεύθυνοι αυτού του πραξικοπήματος να είναι σίγουροι ότι θα έχουν την ευκαιρία να εξηγήσουν την συμπεριφορά τους εκτός από την Ελληνική δικαιοσύνη που θα κρίνει και τη «νέα» απόφαση και στα Ευρωπαϊκά όργανα στα οποία θα θέσουμε το θέμα.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρία των ζωοφιλικών σωματείων στην πλατεία Συντάγματος στις 11.00 το πρωί.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

Εύκολη κόπωση ...


Πολύ συχνά ένα ζώο προσκομίζεται στον κτηνίατρο επειδή «κουράζεται γρήγορα» όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης κατά την λήψη του ιστορικού. Το ίδιο συχνά η κλινική και η εργαστηριακή διερεύνηση των περιστατικών αυτών επιφυλάσσουν … εκπλήξεις.

Με τον όρο εύκολη κόπωση περιγράφουμε το φαινόμενο να δείχνει ο σκύλος κουρασμένος χωρίς όμως να έχει εργαστεί (ασκηθεί, κυνηγήσει) για μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς να δείχνει κάποιο άλλο σύμπτωμα.. Είναι ευνόητο πως μετά από μια εξαντλητική εξόρμηση το κυνηγόσκυλο θα είναι κουρασμένο. Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσιολογικό. Η άρνηση όμως του ζώου να συνεχίσει το κυνήγι μετά από λίγη μόνο ώρα στον κυνηγότοπο και η εικόνα εξάντλησης που αυτό δείχνει (αργός βηματισμός, συχνά ασταθής, μειωμένο ενδιαφέρον για το περιβάλλον, «έκφραση κούρασης», ταχύπνοια, κατάκλιση) παραπέμπουν στην εύκολη κόπωση. Η εικόνα αυτή προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στον ιδιοκτήτη κυρίως αν το συγκεκριμένο ζώο έχει λαμπρό κυνηγετικό ιστορικό και διακρίνεται για το πάθος του. Πολλές φορές η εύκολη κόπωση παρατηρείται σε νεαρά κυνηγόσκυλα ή σε κουτάβια 6-7 μηνών κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης καθώς και σε νεοαποκτηθέντα ζώα, κουτάβια ή ξεκινημένα. Τα αίτια αυτής της κατάστασης μπορούμε να τα κατατάξουμε στις παρακάτω κατηγορίες.
1) Διατροφικά: Όπως ακριβώς το νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, έτσι και το κακοταϊσμένο κυνηγόσκυλο δεν κυνηγάει. Ακόμα και αν δείχνει ζωηρό στο κλουβί, όταν θα βγει στο βουνό και εφόσον δεν έχει επαρκείς διατροφικές εφεδρείες, σε μικρό χρονικό διάστημα θα δείξει κόπωση. Η εύκολη κόπωση είναι μερικές φορές αποτέλεσμα μιας ήπιας εκδήλωσης υπογλυκαιμίας.
2) Λοιμώδη – Παρασιτικά νοσήματα: Η λεϊσμανίαση (καλαζάρ), η διροφιλαρίωση, η ερλιχίωση, τα εντερικά παράσιτα και πλήθος άλλων μικροβίων, παρασίτων και ιών προκαλούν τέτοιες βλάβες στον οργανισμό ώστε να μην μπορεί αυτός να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του κυνηγίου. Οι ασθένειες αυτές συχνά έχουν μία μεγαλύτερη ή μικρότερη φάση επώασης. Κατά την φάση αυτή το μικρόβιο ή το παράσιτο υπάρχει μέσα στον οργανισμό, πολλαπλασιάζεται και έχει ξεκινήσει να δημιουργεί βλάβες τέτοιες που να προκαλούν μεν εύκολη κόπωση αλλά χωρίς άλλα συμπτώματα. Πολλές φορές μάλιστα η εύκολη κόπωση είναι το πρώτο και το μόνο σύμπτωμα των ασθενειών αυτών.
3) Οργανικές – Λειτουργικές παθήσεις: Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, η καρδιακή ανεπάρκεια, η αναιμία καθώς και άλλες παθήσεις μειώνουν σημαντικά τις αντοχές του οργανισμού. Τέτοιες ασθένειες στα πρώτα στάδια μπορεί να μην εκδηλώνουν τα χαρακτηριστικά για την κάθε μία από αυτές συμπτώματα αλλά η επιβάρυνση στον οργανισμό να είναι τέτοια ώστε να προκαλείται εύκολη κόπωση.
4) Ορθοπεδικά προβλήματα: Μικρού βαθμού αρθρίτιδες ή τενοντίτιδες, ή ακόμα και μικρού βαθμού μετατοπίσεις των μεσοσπονδύλιων δίσκων, λόγω του μικρού μεν, αλλά συνεχούς και ενοχλητικού πόνου που προκαλούν, αναγκάζουν το ζώο να εγκαταλείψει γρήγορα την κυνηγετική προσπάθεια.
5) Διαταραχές της συμπεριφοράς: Η κακή συμπεριφορά του ιδιοκτήτη προς το ζώο, ο κακός εγκλιματισμός ενός νεοαποκτηθέντος σκύλου στο νέο νοικοκυριό, η άσκηση βίας κατά την εκπαίδευση, οι κακές σχέσεις του ζώου με τα άλλα της ομάδας, οι πάσης αιτιολογίας φοβίες και ανασφάλειες μειώνουν σημαντικά την διάθεση του ζώου να κυνηγήσει και έτσι αυτό γρήγορα εγκαταλείπει δίνοντας στον ιδιοκτήτη την ψευδή εντύπωση ότι πρόκειται για εύκολη κόπωση.
6) Η … κόπωση: Η χρήση του σκύλου σε συνεχείς αλλεπάλληλες εξορμήσεις τον εξαντλεί. Πάντα πρέπει να δίνετε στον σκύλο το χρονικό εκείνο περιθώριο που είναι απαραίτητο για να αποκατασταθεί ο οργανισμός μετά από μια έντονη εξόρμηση. Κάθε αθλητική προσπάθεια εκτός από το «άδειασμα» του οργανισμού από θρεπτικά συστατικά, συνοδεύεται και από κάποιου βαθμού φλεγμονή. Είναι λοιπόν σημαντική η ξεκούραση του σκύλου ώστε όχι μόνο να «γεμίσει» με καύσιμα, αλλά και να μπορέσει ο οργανισμός του να αποκαταστήσει την φλεγμονή. Διαφορετικά στην επόμενη έξοδο, ο σκύλος πολύ σύντομα θα … παραιτηθεί.
Η αντιμετώπιση των παραπάνω αιτίων προϋποθέτει την σωστή διερεύνηση του περιστατικού (κλινική εξέταση, εργαστηριακές εξετάσεις, ακτινογραφίες κλπ). Όταν εντοπιστεί η αιτιολογία τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στην θεραπευτική αγωγή, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις έχει άμεσα αποτελέσματα. Πολύ πιο σημαντική όμως είναι η πρόληψη. Αρκετές από τις ασθένειες αυτές αν εντοπιστούν έγκαιρα έχουν ευνοϊκή εξέλιξη. Η συμβουλή λοιπόν είναι απλή και ευνόητη: μία φορά τον χρόνο και κατά προτίμηση από τις αρχές της κυνηγετικής περιόδου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, να γίνεται ένα πλήρες τσεκάπ στον σκύλο. Το πλήρες τσεκάπ περιλαμβάνει εκτός από την κλινική εξέταση, κάποιες αιματολογικές εξετάσεις και κάποιες άλλες εξετάσεις για την ανίχνευση της λεϊσμανίασης, της διροφιλαρίασης κλπ. Ακόμα κατά τον ετήσιο αυτό έλεγχο είναι μια καλή ευκαιρία για να συμπληρωθούν τα εμβόλια που τυχόν λείπουν και οι αποπαρασιτισμοί. Κεφαλαιώδους σημασίας είναι και η διόρθωση της διατροφής. Τέλος οι διαταραχές της συμπεριφοράς αν και είναι σχετικά δύσκολες στην αντιμετώπισή τους και απαιτούν τις εξειδικευμένες συμβουλές εκπαιδευτή, μπορούν αρχικά να αντιμετωπιστούν με τους κατάλληλους χειρισμούς του ζώου.

Π.Ε.Β.Ε.Κ.Ε. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...

Προς: Πρωθυπουργό, κ.Γ.Παπανδρέου

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Όπως είστε ενήμερος, κατόπιν απόφασης του Σ.Τ.Ε, αναστέλλεται προσωρινά το κυνήγι μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή ζωοφιλικής οργάνωσης κατά της ρυθμιστικής απόφασης για την κυνηγετική περίοδο 2009-2010. Δεν θα εισέλθουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς πιστεύουμε ότι είσαστε ήδη ενημερωμένος από τους συνεργάτες σας. Το σημαντικό είναι ότι το κυνήγι σταμάτησε.

Μαζί του, σταμάτησαν να αναπνέουν και οι χιλιάδες επιχειρήσεις του κυνηγετικού κλάδου ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι βλέπουν μπροστά τους την πόρτα της ανεργίας. Επιπλέον, αμέτρητες άλλες επιχειρήσεις που έρχονται σε καθημερινή επαφή με 250.000 κυνηγούς, έχουν ήδη αρχίσει να μετρούν απώλειες από τα έσοδά τους. Ο τζίρος γύρω από το κυνήγι είναι ένα δισεκατομμύριο (1.000.000.000,00) ευρώ και οι φόροι που αποδίδονται στο δημόσιο, διακόσια είκοσι εκατομμύρια (220.000.000,00) ευρώ.

Ο κλάδος των κυνηγετικών ειδών, όπως και οι κυνηγοί, ποτέ δεν πήραν ούτε ένα Ευρώ βοήθεια από το κράτος. Αντιθέτως πάντα έδιναν, δίνουν και θα δίνουν σε αντίθεση με πολλές φιλοζωικές ή οικολογικές οργανώσεις, αμφιβόλων προθέσεων, οι οποίες για συναισθηματικούς λόγους προσπαθούν να σταματήσουν ή να περιορίσουν το κυνήγι προβάλλοντας τις δήθεν φίλο-περιβαλλοντικές τους θέσεις.

Αυτή η καταστροφική εξέλιξη έρχεται να αποτελειώσει τους επαγγελματίες του κλάδου μας που ήδη το 2009 λόγω της παγκόσμιας κρίσης καταγράφουν σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών τους και που τόσο πολύ περίμεναν τις γιορτές και τον χειμώνα για να καλύψουν μέρος των απωλειών τους. Η κυνηγετική περίοδος, διαρκεί συνολικά μόνο έξη μήνες με τον κύριο όγκο της δουλειάς να γίνεται στο τρίμηνο Δεκεμβρίου- Φεβρουαρίου. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτή η απαγόρευση μας τσακίζει κυριολεκτικά αφού μας στερεί σχεδόν το μισό της δουλειάς μας.

Η παύση λειτουργίας των επιχειρήσεών μας, σημαίνει, πλήρη αδυναμία πληρωμής των επιταγών, δανείων, εργοδοτικών εισφορών, καταβολής μισθών, φόρων κλπ. Σε περίπτωση μη άμεσης έναρξης της κυνηγετικής δραστηριότητας ο κλάδος οδηγείται κυριολεκτικά σε κραχ. Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για μια πραγματικότητα και όχι για κινδυνολογία?.

Το κυνήγι είναι θεσμοθετημένο από την Ελληνική νομοθεσία και εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν την ορθολογική διαχείριση της πανίδας του τόπου μας μέσα από αυτή την δραστηριότητα. Η απαγόρευσή του είναι άδικη, διότι αυτές οι μελέτες αποδεικνύουν ότι το κυνήγι ασκείται ορθολογικά στην χώρα μας, κάτι που επιβεβαιώνουν και προγενέστερες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Είναι αρμοδιότητα και καθήκον της Υπουργού Περιβάλλοντος να εκδίδει μία ρυθμιστική απόφαση που να διευκολύνει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της κυνηγετικής περιόδου.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με όλον τον σεβασμό, σας ζητούμε να κάνετε κάτι που με υπευθυνότητα έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Να μεριμνήσετε όπως υπογραφεί άμεσα από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος η νέα ρυθμιστική απόφαση που θα αποκαθιστά την ομαλότητα στην λειτουργία των επιχειρήσεών μας, γιατί ξαφνικά διακόπηκε κάθε οικονομική δραστηριότητα στον κλάδο μας.

Εκατομμύρια Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων και των χιλιάδων επαγγελματιών και απασχολουμένων του κλάδου μας, καθώς και 250.000 Έλληνες κυνηγοί , εναπόθεσαν σ΄εσάς και την κυβέρνησή σας τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα τους απογοητεύσετε.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ...

Διάλογος για το κυνήγι

Στο τραπέζι του διαλόγου θα θέσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το θέμα του κυνηγιού στη χώρα μας ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, την περασμένη Παρασκευή, να «παγώσει» τη σχετική ρυθμιστική απόφαση για τη φετινή περίοδο.

Οπως έγινε γνωστό χθες, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, θα επιδιώξει να συζητήσει με όλους τους φορείς που ασχολούνται με το κυνήγι -κυνηγετική ομοσπονδία, φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις- «ώστε να βρεθεί μία μόνιμη λύση», όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το υπουργείο Περιβάλλοντος, αρμόδιο πλέον για θέματα δασών και θήρας, θα περιμένει την έκδοση της οριστικής απόφασης του ΣτΕ πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε τη ρυθμιστική του κυνηγιού, με βασικό επιχείρημα την ανεπάρκεια και παλαιότητα των μελετών που υποβλήθηκαν από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών (στηρίχθηκαν σε στοιχεία της περιόδου 2007-2008) όπως και την έλλειψη προστασίας των ειδών στις καμένες εκτάσεις. Σύμφωνα, ωστόσο, με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, οι απαιτήσεις του ανώτατου δικαστηρίου μπορούν εύκολα να καλυφθούν, ώστε να εκδοθεί αμέσως νέα απόφαση για το κυνήγι, η οποία ζητείται να μην αλλάζει τις προβλέψεις της υφιστάμενης σε ό,τι αφορά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, τα θηρεύσιμα είδη κ.λπ. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Νίκος Παπαδόδημος, εξέφρασε στο «Εθνος» την άποψη πως οποιοσδήποτε διάλογος για το σύνολο της κυνηγετικής δραστηριότητας πρέπει να γίνει μετά το τέλος του Φεβρουαρίου (τέλος κυνηγετικής περιόδου), ειδάλλως αποτελεί πρόσχημα για διακοπή του κυνηγιού.

Αντίθετοι με τη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα με τους σημερινούς όρους, είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι ζητούν τη ριζική αλλαγή του νομικού πλαισίου για το κυνήγι, έτσι ώστε να αντανακλά τις σύγχρονες προτεραιότητες της προστασίας της άγριας ζωής. Υποστηρίζουν πως οποιαδήποτε νέα απόφαση πρέπει να προσδιορίζει με ακρίβεια το πού, πότε και με ποιες προϋποθέσεις επιτρέπεται το κυνήγι, ενώ καταγγέλλουν πως με το σημερινό καθεστώς επιτρέπεται το κυνήγι ακόμα και στις προστατευόμενες περιοχές «Natura 2000».

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Με διακοπή κινδυνεύει το κυνήγι...

Τον κίνδυνο διακοπής αντιμετωπίζει η κυνηγετική περίοδος, εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας υιοθετήσει τη δικαστική εισήγηση που έγινε χθες στο Ε’ Τμήμα για ακύρωση της υπουργικής απόφασης, η οποία καθόρισε υπό ποιους όρους και για ποια είδη επιτρέπεται η θήρα από τις 20-8-09 έως τις 28-2-10.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου απέκρουσαν, πάντως, τα ομαδικά πυρά της δικαστικής εισήγησης, υποστηρίζοντας τη νομιμότητα των διαδικασιών της πολιτείας σχετικά με τις μελέτες που προηγήθηκαν, το σύστημα προστασίας των καμένων περιοχών κ.λπ. Επισήμαναν δε τη δυσκολία που υπάρχει για τις εκτεταμένες και επικαιροποιημένες μελέτες, για τις προστατευτικές και απαγορευτικές αποφάσεις σε όλες τις καμένες ζώνες.

Η σύμβουλος Επικρατείας Μ. Γκορτζολίδου πρότεινε να γίνει δεκτή η προσφυγή της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ενωσης Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι οι μελέτες δεν απεικονίζουν την πραγματική κατάσταση των θηρεύσιμων ειδών, αφού λαμβάνονται υπόψη στοιχεία της περιόδου 2007-2008, ενώ κατά τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τα επιστημονικά στοιχεία πρέπει να αντλούνται αμέσως μετά τη λήξη της προηγούμενης κυνηγετικής περιόδου. Παράλληλα υποστήριξε ότι η υπουργική απόφαση πάσχει, γιατί δεν έχουν ληφθεί απαγορευτικά μέτρα για το κυνήγι στο σύνολο των καμένων περιοχών, ούτε για την προστασία των ειδών που υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν από τις καμένες σε άλλες περιοχές. Τις επόμενες ημέρες το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί και για την αίτηση αναστολής που εκκρεμεί κατά της υπουργικής απόφασης με ισχυρισμούς για κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης στην πανίδα, κατά παράβαση του Συντάγματος. Πάνω στο ζήτημα αυτό και στην πληρότητα των σχετικών πλευρών οι δύο πλευρές «διασταύρωσαν τα ξίφη τους».

Ο εκπρόσωπος του Δημοσίου επισήμανε ότι οι κυνηγοί καταβάλλουν προσπάθεια να συνεργαστούν ώστε να διασωθούν και να μην εξαφανιστούν τα είδη, ενώ πρόσθεσε ότι η πολιτεία καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να συμμορφωθεί απολύτως στις απαιτήσεις της νομολογίας και της νομοθεσίας.

Τόνισε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες που διατυπώνονται κυρίως για τις καμένες περιοχές και ότι ψάχνονται ανά περιφέρεια, μέσω των περιφερειαρχών, οι ακριβείς ζώνες όπου υπήρξαν καταστροφικές πυρκαγιές, ώστε να συμπληρωθούν οι απαγορευτικές διατάξεις για το κυνήγι.

Επισημάνθηκε η δυσκολία αυτής της προσπάθειας, όπως και της εξασφάλισης μελέτης απολύτως πρόσφατης, όπως αξιώνει η νομολογία. Η έλλειψη πρόσφατης μελέτης πρέπει να αξιολογηθεί εν όψει των πραγματικών δυνατοτήτων, είπε ο εκπρόσωπος του Δημοσίου, τονίζοντας ότι απαιτείται σημαντικός χρόνος για μελέτη 32 ειδών σε όλη την Ελλάδα.

Το δικαστήριο ζήτησε, πάντως, να προσκομιστεί από το υπουργείο μελέτη την οποία είχε επικαλεστεί αορίστως, ενώ την προσκόμισε η ζωοφιλική οργάνωση.

Ο εκπρόσωπος του Δημοσίου σημείωσε ότι αν ακυρωθεί υπουργική απόφαση για την κυνηγετική περίοδο εξαιτίας μιας μελέτης, τότε στην πράξη θα απαγορευτεί η θήρα, ενώ ο νόμος την επιτρέπει. Κάλεσε δε το δικαστήριο (υπό την προεδρία της συμβούλου Επικρατείας Αγγ. Θεοφιλοπούλου) να μην επιτρέψει με την απόφασή του να οδηγηθούμε στο αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή να απαγορευτεί το κυνήγι.

Η απόφαση αναμένεται περίπου σε έναν μήνα (ενώ θα προηγηθεί η αναστολή) και αν είναι ακυρωτική, όπως η εισήγηση, το Δημόσιο φάνηκε χθες μάλλον πρόθυμο να δώσει λύση με νέα υπουργική απόφαση, εάν παραστεί ανάγκη.

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

Το τεύχος ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ "Κυνήγι με Κυνηγόσκυλα"...


Κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος του δημοφιλούς περιοδικού ,μαζί με τέσσερις ταινίες με κυνηγετικά ντοκιμαντέρ και δύο συλλεκτικές γκραβούρες του Αntrea Mazzoli..
Πάρτε μέρος στη μεγάλη κλήρωση και κερδίστε μια καραμπίνα BENELLI COMFORT και 500 φυσίγγια CLUB NOVA.
Το όπλο και τα φυσίγγια είναι προσφορά της Μ.Γ.ΚΥΡΓΙΑΣ Α.Ε.Β.Ε.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ :

 • Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

 • Οσα μας γράφουν

 • Ειδήσεις-νέα

 • Τεστ Γνώσεων

 • 31ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πρακτικού Κυνηγίου στις Σέρρες με θήραμα φασιανό

 • Οι αγριόχοιροι των τελευταίων εβδομάδων

 • Καταδυτικές πάπιες

 • Το κυνήγι της πεδινής πέρδικας

 • Ο τίτλος του εκτροφέα

 • Ο μοναχικός δρόμος του Ιρλανδικού Σέττερ

 • Στα «λημέρια» της Φθιώτιδας

 • Τακτικές διαφυγής του λαγού

 • Μια... φανταστική συνέντευξη του Λάβερακ

 • Μπηγκλ. Το μικρότερο «μεγάλο» λαγόσκυλο

 • Αγώνας Μπεκάτσας για Κούρτσχααρ και Επανιέλ Μπρετόν

 • Οπλα, τσοκ και φυσίγγια για την μπεκάτσα

 • Ο αθέατος κόσμος της βελουδομάτας

 • Beretta AL391 Light. Για όσους κάνουν χιλιόμετρα...

 • Λαγόσκυλα σε πέτρινους τόπους

 • Αγώνας Πόιντερ-Σέττερ σε μπεκάτσα

 • Αναδρομή στο 1954

 • Ρώτα να μαθαίνεις

“VON DER POSTSCHWAIGE”: Το εκτροφείο των πρωταθλητών...

Ο Κlaus Ulrich Werchau, κάτοχος της εκτροφής πόιντερ, με την επωνυμία “VON DER POSTSCHWAIGE’’ είναι ιδιαιτέρως γνωστός στην χώρα μας, αφού τα πόιντερ του εκτροφείου του έχουν καταφέρει να κάνουν την Ελλάδα μια από τις πρώτες δυνάμεις πανευρωπαϊκώς και να ανεβάσουν πολύ ψηλά τον πήχη της κυνοφιλίας. Το κυριότερο όμως όφελος είναι ότι τα ζώα αυτά που βρέθηκαν στην χώρα μας, κυρίως χάρη στο πάθος και την θέληση των ιδιοκτητών τους, συν την υψηλή οικονομική επιβάρυνση για την απόκτησή τους, έχουν δώσει αποτελέσματα στην εκτροφή των πόιντερ αναπαράγοντας άξια κυνηγόσκυλα καθώς και μερικά άτομα που πρωταγωνιστούν στα ευρωπαϊκά τερέν. Henry, Ira, Gero, Dario,Gigolo, Niko, Dea, Giuseppe, είναι μερικά από τα πόιντερ που έχουν βρεθεί κατά καιρούς στα χέρια Ελλήνων ιδιοκτητών και κυναγωγών και έχουν χαρίσει εκτροφικές και αγωνιστικές επιτυχίες στην χώρα μας.
Ας ελπίσουμε ότι και στο μέλλον θα συνεχίσουν να είναι το ίδιο αποδοτικά και να αναπαράγουν ικανοποιητικό αριθμό κυνηγόσκυλων, που θα χαρίζουν απλόχερα όμορφες στιγμές στους Έλληνες κυνηγούς.

Ολόκληρο το άρθρο στο Kυνηγεσία & Κυνοφιλία

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

Αποτελέσματα Α.Κ.Ι. Πρακτικού Κυνηγίου με θήραμα μπεκάτσα - Παλαιοδερλί 5-6/12/2009 ...

Τα αποτελέσματα του Α.Κ.Ι. πρακτικού κυνηγίου, με θήραμα μπεκάτσα, ο οποίος διεξήχθη στο Παλαιοδερλί Φαρσάλων, στις 5 και 6 Δεκεμβρίου και συνδιοργανώθηκε από τον Κυνοφιλικό όμιλο σκυλών εργασίας Βόλου και τον ΟΚΑΔΕ, είχαν ως εξής:

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

1ο Τερέν (Κριτές: Μαγουλάς, Λάμπρου Μιχάλης)

1ος Εξαίρετος (ECC), INKAS DE LA DRYOUSSA, Pointer, Ιδ. Κόττορας Νικόλαος, Κυναγ. Κόττορας Νικόλαος


Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

1ο Τερέν (Κριτές: Μαγουλάς, Λάμπρου Μιχάλης)

1ος Εξαίρετος (ECC), KENTAVROS, Setter Inglese, Ιδ. Γκριναφίδης Φ., Κυναγ. Γκριναφίδης Φ.

2ος Πολύ Καλός (M.B.), THISEAS, Setter Inglese, Ιδ. Αντάμης Ιωάννης, Κυναγ. Αντάμης Ιωάννης.

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

Το απρόβλεπτο στο κυνήγι της μπεκάτσας...

Το απρόβλεπτο είναι δεδομένο όταν μιλάμε για το κυνήγι της μπεκάτσας. Σε κάθε είδος λειτουργίας και μηχανισμού και κυρίως όταν πρόκειται για ζωντανούς οργανισμούς, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό απρόβλεπτου. Το κυνήγι και ιδιαίτερα αυτό της μπεκάτσας, επιφέρει πάντα μια αρκετά μεγάλη αβεβαιότητα. Χωρίς αμφιβολία, το κυνήγι της μπεκάτσας είναι τόσο ελκυστικό, ακριβώς επειδή υποσυνείδητα αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ξέρουμε τίποτα, ή σχεδόν τίποτα. Η έρευνα αυτού του θηράματος επιφέρει τόσες απρόβλεπτες καταστάσεις, ώστε να δημιουργεί την πιο ακαταμάχητη γοητεία, την πιο μεγάλη αβεβαιότητα. Και όλα αυτά, επειδή δεν έχουμε και ελπίζω να μην έχουμε ποτέ της απαραίτητες πληροφορίες για να προβλέψουμε τον τρόπο δράσης της, της επιλογές της για να το σκάσει, τους μυστικούς υπολογισμούς της, οι οποιοί είναι ενστικτώδεις και μεταβλητοί. Υπάρχει μια κάποια ανακολουθία στην συμπεριφορά αυτου του θηράματος απέναντη στον κυνηγό.

Ξέρετε, φίλοι μπεκατσοκυνηγοί, αν η κάρπωση της μπεκάτσας ήταν κάτι πολύ εύκολο, δεν θα μας ενδιέφερε πια. Είναι η όλη δυσκολία της έρευνας, αυτης της λεπτοπίλεπτης θεάς, που μας επιτρέπει να διατηρήσουμε αμετάβλητη την μαγεία του κυνηγιού της. Είναι αυτό το απρόβλεπτο θήραμα το οποίο αψηφά τους νόμους των πιθανοτήτων, που μας σπρώχνει να θέλουμε να το βρούμε κάθε κατάσταση είναι ένα ξεχωριστό γεγονός, κάθε κυνηγός, κάθε σκύλος είναι διαφορετικός, οπώς επίσης και κάθε μπεκάτσα. Στο κυνήγι της μπεκάτσας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα.

Αν είχαμε να κάνουμε με ένα ενδημικό θήραμα, θα μπορούσαμε να προβλέψουμε της εξέλιξη των γεγονότων, να καταστρώσουμε σχέδια και σε κάθε περίπτωση να δράσουμε συντεταγμένα. Όμως είναι πολύ δύσκολο να αναμετρηθείς με μια ταξιδιώτισσα, πάντα έτοιμη να ταξιδέψεί προς προορισμούς πιο σίγουρους. Με μια φευγαλέα νομάδα, ασταθή και ελαφριά, συνεχώς σε ετοιμότητα να μετακινηθεί.

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

Αποτελέσματα Α.Κ.Ι. Μεγάλη Έρευνα - Έρευνα Κυνηγίου Λαγκαδάς 30/11 - 01/12 2009 ...


Αποτελέσματα Α.Κ.Ι. Μεγάλης Έρευνας 30/11/2009

Τερέν 1 (Djorgevic Zivorac, Djorgevic Goran, Τσιόπλης Νίκος)

1ος Εξαίρετος (ECC), Ploutonas Dimitrios Kapatos, Ιδ. Καπάτος Δημήτριος, Κυναγ. Καπάτος Δημήτριος

CQN, Besinos Panthos, Ιδ. Οικονομίδης, Κυναγ. Μαυρίδης Θεόδωρος


Αποτελέσματα Α.Κ.Ι. Έρευνας Κυνηγίου 30/11/2009

Τερέν 1 (Λάμπρου Μιχάλης, Miljkovic Radivoje)

R.C.A.C.I.T., Impero Del Sargiadae, Iδ. Κλωνάρης, Κυναγ. Γονιδάκης Άγγελος

C.A.C.T., Impero Del Sargiadae, Iδ. Κλωνάρης, Κυναγ. Γονιδάκης Άγγελος

R.C.A.C.T., Gretta Del Nencovski, Ιδ. Nencovski, Κυναγ. Nencovski

R.C.A.C.T, Geronimo, Ιδ. Σακαντάνης Βασίλης, Κυναγ. Γονιδάκης Άγγελος

Εξαίρετος (ECC), Ίλις Άνεμος, Ιδ. Φωτακόπουλος, Κυναγ. Γονιδάκης Άγγελος

Εξαίρετος (ECC), Dream De La Palmosa, Ιδ. Moki Angelo, Κυναγ. Γονιδάκης Άγγελος

Τερέν 2 (Κριτές: Λάμπρου Κώστας, Θεοχάρης Νίκος)

C.A.C.I.T., Win Von De Postschwaige, Ιδ. Πέτρος Λέων, Κυναγ. Μαυρίδης Θεόδωρος

C.A.C.T., Win Von De Postschwaige, Ιδ. Πέτρος Λέων, Κυναγ. Μαυρίδης Θεόδωρος

Εξαίρετος (ECC), Arhon Dimitrios Kapatos, Ιδ. Καπάτος Δημήτριος, Κυναγ. Καπάτος Δημήτριος

Πολύ Καλός, Morgan Di Bojoglou, Ιδ. Μπόγιογλου Κώστας, Κυναγ. Μπόγιογλου ΚώσταςΑποτελέσματα Α.Κ.Ι. Μεγάλης Έρευνας 01/12/2009

Τερέν 1 (Djorgevic Goran, Βασιλακίδης Θεόδωρος, Miljkovic Radivoje)

CAC, Besinos Panthos, Ιδ. Οικονομίδης Νίκος, Κυναγ. Μαυρίδης

2ος Εξαίρετος (ECC), Raul, Ιδ. Χατζηκυριάκος, Κυναγ. Μανωλάκης

3ος Εξαίρετος (ECC), Bill San Mareta, Ιδ. Λάμπρου Μ., Κυναγ. Μανωλάκης

Εξαίρετος (ECC), Aiolos Dimitrios Kapatos, Ιδ. Καπάτος, Κυναγ. Καπάτος

Εξαίρετος (ECC), Odet Del Sargiadae, Ιδ. Φουτρής, Κυναγ. Γονιδάκης


Αποτελέσματα Α.Κ.Ι. Έρευνας Κυνηγίου 01/12/2009

Τερέν 1 (Λάμπρου Μιχάλης, Νιάνιος Γαβριήλ)

1ος Εξαίρετος (ECC), Olaf Di Bojoglou, Ιδ. Τσιακάρας, Κυναγ. Μπόγιογλου

2ος Εξαίρετος (ECC), Radentis Ampo, Ιδ. Κανίδης, Κυναγ. Κανίδης

Πολύ Καλός (MB), Astro, Ιδ. Τσιακάρας, Κυναγ. Μπόγιογλου


Τερέν 2 (Κριτές: Λάμπρου Κώστας, Djorgevic Zivorac)

CACIT, CAC, Rol De La Palmosa, Ιδ. Βουτσελάς, Κυναγ. Γονιδάκης

2η Εξαίρετη, Dream De La Palmosa, Ιδ. Μόκι Άντζελο, Κυναγ. Γονιδάκης

3η Εξαίρετη, Nely Di Ioannina, Ιδ. Παππάς Βύρων, Κυναγ. Γκράνας

Πολύ Καλός (MB), Ilis Anemos, Ιδ. Φωτακόπουλος, Κυναγ. Γονιδάκης

Πολύ Καλός (MB), Arhon Dimitrios Kapatos, Ιδ. Καπάτος, Κυναγ. Καπάτος

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ...

Με τα μάτια στραμμένα προς το Συμβούλιο Επικρατείας από τη μια και προς το υπουργείο Περιβάλλοντος από την άλλη, οι κυνηγετικές οργανώσεις της χώρας ξεκίνησαν ήδη να θέτουν τους κυνηγούς - μέλη τους σε κατάσταση συναγερμού, μπροστά σε μια διαφαινόμενη προσπάθεια περιστολής του

κυνηγιού τόσο σε χρόνο όσο και σε χώρο.

Την ερχόμενη Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου το ΣτΕ εκδικάζει την προσφυγή Αγγελέτου κατά της ισχύουσας ρυθμιστικής απόφασης για το κυνήγι, ενώ την ίδια στιγμή πληροφορίες και «διαρροές» από το υπουργείο Περιβάλλοντος συνεχίζουν να συντηρούν ένα κλίμα επερχόμενων απαγορεύσεων, με πρώτο «θύμα» των περικοπών... τον Φεβρουάριο και ίσως τον Αύγουστο.

Τις προηγούμενες ημέρες οι κυνηγετικές Ομοσπονδίες της Πελοποννήσου, της Μακεδονίας-Θράκης, της Στερεάς Ελλάδας, της Ηπείρου και του Αρχιπελάγους, συγκάλεσαν Γενικές Συνελεύσεις ενημέρωσης και προετοιμασίας του συντονισμένου «βηματισμού» που απαιτούν οι εξελίξεις...

Η Κ.Σ.Ε. από την άλλη συνεχίζει τις επαφές της με πολιτικές δυνάμεις και εκπροσώπους του δημόσιου βίου, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει το «ακροατήριό» της και να μεταδώσει στις πραγματικές του διαστάσεις το πρόβλημα, στο «πολιτικό προσωπικό» της χώρας.

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

Κι όμως σκοτώνει…

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, χάνουν τη ζωή τους από λύσσα, ενώ εκτιμάται ότι σε 10-12 εκατομμύρια ανθρώπους χορηγείται ειδική αγωγή λόγω δαγκώματος από λυσύποπτο ζώο.
Παρότι, οι τρομακτικοί αυτοί αριθμοί και τα περισσότερα κρούσματα αφορούν κυρίως χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της νότιας και κεντρικής Αμερικής, στη χώρα μας είναι υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί των κατοικίδιων, αφού στα Βαλκάνια αναφέρονται ακόμη κρούσματα λύσσας.

Η Ελλάδα θεωρείται επίσημα απαλλαγμένη χώρα, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί κρούσμα λύσσας από το 1987. Παρ' όλα αυτά, οι συστηματικοί εμβολιασμοί των σκύλων και των γάτων συνεχίζονται, και είναι υποχρεωτικοί, καθώς στις γειτονικές χώρες, όπως οι βαλκανικές και η ευρωπαϊκή Τουρκία, εξακολουθούν να αναφέρονται κρούσματα, αν και με μικρή συχνότητα.
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητή κ. Ιωάννη Βλέμμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της λύσσας.