Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ...

Στο «παιχνίδι» της Μεγάλης Ερευνας

Eντυπωσιακή ήταν φέτος η «ανοιξιάτική» αγωνιστική σεζόν για τον Ομιλο Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών, που έβγαλε σε πέρας με επιτυχία ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα (είκοσι και πλέον αγωνιστικές ημέρες).

Μετά την περσινή σεζόν που δεν έγιναν αγώνες λόγω των γνωστών εσωτερικών προβλημάτων, η φετινή χρονιά ήταν καλύτερη από κάθε προσδοκία. Οι συμμετοχές έφτασαν ακόμα και τους 100 σκύλους ανά ημέρα και ανάμεσα σε αυτές ήταν αρκετές από την Ιταλία, τη Γαλλία και άλλες χώρες.

Ομως αυτό που έκανε τη φετινή διαφορά ήταν οι Αγώνες Μεγάλης Ερευνας. Σε συνδυασμό με την κατάργηση (;) των Αγώνων Πρακτικού Κυνηγίου στην καμπίσια που επέβαλε φέτος η διοίκηση του ΟΚΑΔΕ, ήταν μοιραίο να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στην Ερευνα Κυνηγίου (για την οποία θα τα πούμε άλλη φορά) και στη Μεγάλη Ερευνα.

Αν πριν από 12 χρόνια έλεγες σε κάποιον ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει το επίκεντρο των Ευρωπαίων «βαρεμένων» με αυτό το ιδιαίτερο είδος των αγώνων, σίγουρα δεν θα το πίστευε. Και όμως...

Φέτος είδαμε τα κορυφαία ονόματα όπως οι G. Baldoni, S. Girantola, R. Lobardi κλπ. Να στρατοπεδεύουν στον Λαγκαδά και να παρουσιάζουν τους σούπερ σκύλους τους στα ελληνικά τερέν. Η κακοκαιρία που επικράτησε στην Ισπανία, αλλά και το μεγάλο οικονομικό κόστος, έφεραν τους κορυφαίους κυναγωγούς στην Ελλάδα, αντιμέτωπους με τους δικούς μας που πλέον τους αντιμετωπίζουν στα ίσα. Στέλιος Αποστολάκος, Θοδωρής Μαυρίδης, Αγγελος Γονιδάκης κλπ. απέδειξαν φέτος ότι αυτό το δύσκολο παιχνίδι το κατέχουμε πλέον καλά και δεν... «μασάμε» μπροστά στα μεγάλα ονόματα.

Για ολόκληρο το άρθρο πατήστε ΕΔΩ

Πηγή www.diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου