Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ντροπή...

ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Βρέθηκαν σκυλιά κρεμασμένα σε δέντρο

Μπροστά σε ένα φρικιαστικό θέαμα βρέθηκαν προχθές το πρωί οι θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου που είδαν δύο μικρά κυνηγόσκυλα κρεμασμένα σε ελαιόδεντρο και άλλο ένα νεκρό από δηλητηρίαση, σε αγρόκτημα στην περιοχή Ψαλίδι Αφάντου.

Το σημείο, όπου βρέθηκαν τα θανατωμένα ζώα, είναι πολύ κοντά στη στάνη 62χρονου, ο οποίος και συνελήφθη ως ο αυτουργός της κτηνωδίας. Στη στάνη οι θηροφύλακες βρήκαν δόκανα και παγίδες για λαγούς και πέρδικες.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για θανάτωση κατά συρροή ζώων συντροφιάς και παραπέμφθηκε στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, όπου ζήτησε και πήρε αναβολή.

Στο παρελθόν, αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις στάθηκαν αφορμή να διασυρθεί η Ρόδος διεθνώς, καθώς φωτογραφίες με δηλητηριασμένα ή κακοποιημένα ζώα έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου παρακαλεί όλους τους κυνηγούς να είναι προσεκτικοί κατά την εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων στην περιοχή, καθώς ενδέχεται να έχουν διασκορπιστεί φόλες.

Πηγή www.diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου