Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ο άνθρωπος που ζεί με τους λύκους...

O Shaun Ellis είναι ένας εμπειρογνώμονας στην συμπεριφορά των λύκων που διεξάγει μία έρευνα με ένα μοναδικό και ενίοτε αμφιλεγόμενο τρόπο ζώντας με τους λύκος σαν λύκος και ο ίδιος ώστε να γίνει μέρος του κόσμου τους.

Καθ 'όλη τη ζωή του, έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του χρόνου του στη μελέτη και την έρευνα της συμπεριφοράς των άγριων λύκων ζώντας ανάμεσά τους, η οποία του έχει δώσει μία πολύ καλή εικόνα για την συγκρότηση της κοινωνίας του λύκου.

Με το να είναι πιο κοντά στους λύκους από σχεδόν οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο, έχει μάθει μια γλώσσα μοιάζει που δεν μοιάζει με καμία άλλη .

Πιστεύοντας ότι ζώντας μαζί με τους λύκους αυτό θα το βοηθούσε σαν ο καλύτερος τρόπος για να τους κατανοήσουμε,

Ο Ellis βυθίζει τον εαυτό του στην κοινωνία των λύκων. Ζει και συμπεριφέρεται σαν και αυτούς - ουρλιάζει, γλείφει και αγριεύει - ακόμη τρώει και παίζει όπως οι λύκοι.

Η έρευνα του ξεκίνησε με αγέλη λύκων που ζούσαν σε αιχμαλωσία στην Αγγλία μετά πήγε στο Nez Perce στο Idaho μελετώντας τους άγριους λύκους και πέρασε επτά χρόνια μαζί τους . Είναι ο πρώτος άνθρωπος που τόλμησε κάτι τέτοιο και ο πρώτος που πήρε μέσα σε μια αγέλη λύκων και ζει μεταξύ τους.

Η μελέτη ξεκίνησε με το να ηχογραφεί τα άγρια ουρλιαχτά λύκου στο δάσος, με τη χρήση ειδικής συσκευής ελέγχου το βράδυ σε θερμοκρασίες ψύξης και με πολύ χιόνι κάποιες φορές ,.

Με το άκουσμα των ουρλιαχτών και των ήχων επικοινωνίας των λύκων της αγέλης , έμαθε πώς να ξεχωρίσω μεμονωμένα μέλη από το συγκεκριμένο διακριτικό ήχος τους.

Πρόσφατα πέρασε 18 μήνες με τα νεογνά μία αγέλης σε αιχμαλωσία που είχαν εγκαταλειφθεί από τη μητέρα τους κατά τη γέννηση.

Ανάλαβε την εκπαίδευση τους, όπως θα έκαναν οι άγριοι λύκοι τους σε δικά τους λυκάκια με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να επιβιώσουν στην άγρια φύση μετά την επαναφορά τους εκεί .

Μέσα από την άμεση αυτή τη μελέτη, έχει μάθει πώς να επικοινωνεί με τους λύκους και να υπερασπιστεί τον εαυτό του μέσω της μυρωδιάς και ήχους.

Καταλαβαίνει το άρωμα σήμανσης της περιοχής καθώς και τις διάφορες στο να ουρλιάζει για την υπεράσπιση του χώρου του η την κλήση των υπολοίπων μελών της αγέλης.

Πιστεύει ότι οι λύκοι είναι ιδιαίτερα ευφυής, εξαιρετικά ενστικτώδη ζώα που συμπεριφέρονται με εμπιστοσύνη και ισορροπία και άλλα χαρακτηριστικά, τα οποία συχνά παρεξηγούνται από τον άνθρωπο.

O Ellis Είναι επίσης ο ιδρυτής και επικεφαλής του Wolf Pack Management, μια αυτοχρηματοδοτούμενη οργάνωση που βρίσκεται στο Combe Martin πάρκο άγριας ζωής στο North Devon, Αγγλία. Δουλεύει με 13 αιχμαλωσίας λύκων στο πάρκο.

Το έργο του είναι αφιερωμένο στην προώθηση της καλής διαβίωσης των άγριων λύκων σε αιχμαλωσία και, προώθηση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης για την τύχη του άγριου λύκου και την προαγωγή της γνώσης της συμπεριφοράς των λύκων μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση.

Ασχολείται με μια σειρά από ερευνητικά έργα τόσο στην Πολωνία όσο και στο εθνικό πάρκο Yellowstone με στόχο την ανάπτυξη μην βάναυσων μεθόδων που θα αποθαρρύνουν τους άγριους λύκους από την είσοδο πεδία πιθανής σύγκρουσης με τον άνθρωπο.

Ellis είναι ο συγγραφέας του "Το Talk Λύκος" (Rainbow Publishing, 2003), και το "Πνεύμα του Wolf" (Parragon Publishing, 2006). Μιλάει συχνά για τη δουλειά του στην τηλεόραση και σε δημόσιες εκδηλώσεις. Συμβουλεύει, επίσης, άλλα κέντρα άγριας ζωής που διατηρούν λύκους.

Ellis είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να συνυπάρχει με τους λύκους.

Αυτό του έχει κοστίσει την οικογένεια και το σπίτι του – η γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά, τον εγκατέλειψαν λόγω της μεγάλης αφοσίωσής του σε λύκους και στις μελέτες του .

Αλλά ό ίδιος πιστεύει πραγματικά ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και συνεχίζει.

Δείτε τα σχετικά video

Πηγή www.gpeppas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου