Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η ακόμα ελαφρύτερη Beretta...

Η Beretta, πιστή στην προσπάθεια εξέλιξης, παρουσίασε πρόσφατα την ελαφριά έκδοση της A400 XPLOR, σε μια εντυπωσιακή πρεμιέρα στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο του Lonato.

Η σειρά Α400 XPLOR, αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας των μηχανικών της εταιρείας, απέκτησε πλέον νέο μοντέλο, προορισμένο για τους κυνηγούς που περπατάνε πολύ... Ετσι, τα 150 γραμμάρια που φαντάζουν ελάχιστα σαν διαφορά στα σκοπευτήρια, αποκτούν «ειδικό» βάρος στο περπατητό κυνήγι. Με βάρος 2,85 κιλά και κάννη 66 εκατοστών, με μικρότερη θαλάμη 3 ιντσών, αλλά πάντα με τη νέα μικρότερη βάση σε σχέση με τη σειρά Α391, η XPLOR Light είναι ακόμη πιο εργονομική στον κυνηγότοπο, λόγω μείωσης του όγκου.

Δεκάδες εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο, παρακολούθησαν την ειδική παρουσίαση της Beretta σ’ ένα ειδικά διασκευασμένο «κύβος», μέσα στο σκοπευτήριο του Lonato. Αλλωστε, αυτό ακριβώς είναι και το σύνθημα της Beretta: ότι όλα όσα αφορούν το κυνήγι βρίσκονται στο «κύβος» της Beretta. Ο ίδιος ο πρόεδρος της μεγάλης ιταλικής εταιρείας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Beretta να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής για πιο πρακτικά και πιο οικονομικά προϊόντα, λόγω της κρίσης.
Η νέα XPLOR, ακολουθεί την παράδοση της 391 Light και έχει λευκή βάση με επεξεργασία ανωδίωσης στο κράμα αλουμινίου, για πολυετή προστασία από τη σκουριά.
Η νέα XPLOR, ακολουθεί την παράδοση της 391 Light και έχει λευκή βάση με επεξεργασία ανωδίωσης στο κράμα αλουμινίου, για πολυετή προστασία από τη σκουριά.

Ο «κύβος»...
Η Beretta παρουσίασε δυο νέα όπλα, μια μεγάλη γκάμα ρούχων παραλλαγής, νέα κιάλια της STEINER και μια ατελείωτη σειρά χρήσιμων αξεσουάρ για το κυνήγι. Οπως ειπώθηκε, πιστεύουν στην αύξηση των νέων κυνηγών σ’ ολόκληρο τον κόσμο και με βάση αυτή τη στατιστική επενδύουν σε νέα ποιοτικά αλλά και φθηνότερα προϊόντα...

Η νέα XPLOR ανήκει στην κατηγορία των χρηστικών όπλων για όσους περπατάνε πολύ, όπως το νέο superpose της Perennia, ανήκει στη νέα γενιά πιο προσιτών και ποιοτικών δίκαννων για όλους. Φέτος, η Beretta θα παρουσιάσει άλλο ένα ακόμη όπλο, που αποτελεί μέρος της προσπάθειας ανάπτυξης κυνηγετικών όπλων για όλο τον κόσμο. Ρούχα, άρβυλα, τσάντες, φυσιγγιοθήκες, θήκες μεταφοράς όπλων, έκλεψαν την παράσταση στη μεγάλη οθόνη όπου παρουσιάστηκε η νέα γενιά προϊόντων.

«Η κρίση στην Ιταλία, τελείωσε φέτος», είπε ο πρόεδρος της Beretta. «Σύντομα θα τελειώσει σε όλες τις χώρες και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το κυνήγι στο μέλλον», είπε ο Ugo Gussalli Beretta και μακάρι να βγει σύντομα αληθινός και για την Ελλάδα. Η νέα XPLOR Light, αφού παρουσιάστηκε στους προσκεκλημένους, δόθηκε για περισσότερο «ψάξιμο» στους ιδιαίτερα περίεργους Ελληνες της αποστολής.

Οπως διαπιστώσαμε, η Α400 λειτουργεί με το σύστημα αερίων πατενταρισμένο ως BLINK. Είναι τόσο σίγουροι οι μηχανικοί της Beretta για την αξιοπιστία του, που έχει δοκιμαστεί με 10.000 φυσίγγια των 64 γραμμαρίων, χωρίς εμπλοκή και χωρίς να χρειαστεί καθάρισμα!

Φανταστείτε τώρα το BLINK, στην XPLOR Light, και σε πολύ ελαφρύτερα φυσίγγια. Ολα οφείλονται στο νέο πιστόνι που εφάπτεται στα τοιχώματα του κυλίνδρου, με αποτέλεσμα τον πλήρη καθαρισμό του. Οπως συμβαίνει και στους κινητήρες των αυτοκινήτων, η εισαγωγή του αέρα στη βαλβίδα ανεβάζει αμέσως τις πιέσεις και το πιστόνι αρχίζει να μετακινείται.

Το πιστόνι...
Ο Πάολο Μπουρόλι μας διευκρίνισε: -«Το σχήμα του νέου πιστονιού, προέρχεται ξεκάθαρα από την αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτό προσφέρει τη βέλτιστη απόδοση της ενέργειας, αλλά και μεγαλύτερη ταχύτητα, κάτι που οι μηχανικοί... αυτοκινήτων γνωρίζουν καλά.

Η καινοτομία του νέου συστήματος είναι η κατάργηση των δύο θυρίδων των αερίων στη σειρά Α391 και η αντικατάστασή τους από μια πλέον θυρίδα και μάλιστα μικρότερη (3 χιλιοστά)».

Θυρίδα εξαγωγής αερίων δεν υπάρχει εξωτερικά και η διαφυγή γίνεται μέσω της κάννης, ελαχιστοποιώντας τα κατάλοιπα κατά πολύ. Οι κάννες είναι της Beretta, γνωστές για την ποιότητά τους, κατασκευασμένες πάντα στην Ιταλία. Κάννες και τσοκ, δέχονται ατσάλινα σκάγια και έχουν διευρυμένο αυλό 8,6 και επιμηκυμένο κώνο προσαρμογής.

Βλητική συμπεριφορά...
Με το σύστημα optima σε κάννες και τσοκ, η Beretta βελτίωσε τη βλητική συμπεριφορά του όπλου, ελαχιστοποιώντας την παραμόρφωση του σμήνους των σκαγιών, ώστε να πετύχει καλύτερη συγκέντρωση αλλά και κατανομή της βολής. Τα ξύλα είναι ανώτερης ποιότητας για καραμπίνα, με πολύ καλό φινίρισμα και ένα στρώμα από αδιάβροχο υλικό, που προστατεύει πάπια και κοντάκι από υγρασίες.

Οπως διαπιστώσαμε η μακριά και λεπτή πάπια προσφέρει καλύτερο κράτημα, ενώ το αφαιρετικό λογότυπο με το σήμα της Beretta και το πολυμερές πλαστικό στο τελείωμα, προσφέρει άλλη αισθητική...

Η Α400, δείχνει να έχει σχεδιαστεί με στόχο μια νέα αισθητική για καραμπίνα.

Η διάδοχος της 391, έδειξε τις πολύπλευρες αρετές της και στο σκοπευτήριο του Lonato. Η ανάμειξη φυσιγγίων στην ίδια αποθήκη, ήταν υποχρεωτική στη δοκιμή που αποτελούσε ένα τεστ καλής λειτουργίας από μόνο του.

Η XPLOR Light, δίνει γρήγορο και καλύτερο κράτημα με ικανοποιητικό λάκτισμα, ακόμη και χωρίς τη χρήση του kick off. Μια καραμπίνα ιδανική για τα ελληνικά κυνήγια, που θα τη δοκιμάσουμε σύντομα στο ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ, μόλις έρθει το πρώτο όπλο στην ελληνική αντιπροσωπεία. Η τιμή θα είναι σαφώς μικρότερη από τη μεγαλύτερη αδερφή της και θα ανακοινωθεί σύντομα από την Beretta Hellas...

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;
Η Α400 δεν δέχεται πλέον παπιοφύσιγγα (άλλωστε γι’ αυτό υπάρχει η XPLOR), απέκτησε όμως λιγότερο βάρος και προσφέρει καλύτερη αίσθηση στο κράτημα.

Χωρίς ίχνος οπισθοβαρύτητας, ενώ απλουστεύει τη συντήρησή του.

Το νέο σύστημα λειτουργίας, διαχώρισε το κέλυφος του κλείστρου, που πλέον είναι ενσωματωμένο στις δύο ράγες λειτουργίας. Ετσι ενεργοποιείται συμμετρικά και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Και αυτό, γιατί το περιστροφικό κλείστρο κλειδώνει σε δυο σημεία στην ουρά της κάννης, όπου η μεγάλη επιφάνεια του μηχανισμού στην επαφή με την ουρά περιορίζει την κίνηση της κάννης στην εκπυρσοκρότηση και αυξάνει την ακρίβεια της σκόπευσης.

Αντώνης Μπληζιώτης

Πηγή www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου