Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ...

Απάντηση στο "ΒΗΜΑ"


Κύριε Διευθυντά

Έχει ένα πολύ πλούσιο ιστορικό σοβαρότητας και εγκυρότητας το ΄΄ΒΗΜΑ΄΄ για να υποπίπτει σε σκόπιμες παραποιήσεις της πραγματικότητας, όπως αυτές που προέβαλε το ρεπορτάζ για τη λαθροθηρία στο φύλλο της 18ης Σεπτεμβρίου.

Η συνεργάτης σας κ Μ.Τράτσα δεν χρειαζόταν να ΄΄παραποιήσει΄΄ στοιχεία και αριθμούς για να θίξει ένα πρόβλημα όντως υπαρκτό στην ελληνική περιφέρεια, ούτε και να αποκρύψει το γεγονός ότι, το μόνο οργανωμένο σώμα που αυτή τη στιγμή μάχεται και ΄΄ματώνει΄΄ για τον έλεγχο της λαθροθηρίας είναι η Ομοσπονδιακή θηροφυλακή που ίδρυσαν και χρηματοδοτούν εξ΄ ιδίων πόρων οι κυνηγετικές οργανώσεις.

Το ρεπορτάζ της κ Τράτσα είναι εν ολίγοις τόσο μονόπλευρο και προσχηματικό, που διαστρέφει ακόμα και τα στοιχεία ή τις δηλώσεις των ιδίων των περιβαλλοντικών οργανώσεων!

Είναι χαρακτηριστικό ότι, εμφανίζει ως ΄΄πυροβολημένα΄΄ από λαθροθήρες ένα ποσοστό 97% από τα πτηνά που φτάνουν στο κέντρο περίθαλψης της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΑΝΙΜΑ, όταν η ίδια οργάνωση έχει εμφανίσει πλήρη και επίσημο ετήσιο απολογισμό που προσδιορίζει αυτό το ποσοστό σε 23% μόνο.

Γιατί το 23% έπρεπε να εμφανιστεί... ως 97%, μόνο η κ Τράτσα το γνωρίζει!

Γιατί άραγε στο φαινόμενο της λαθροθηρίας θα έπρεπε να... συναθροιστούν όλες οι άλλες σοβαρότερες αιτίες τραυματισμού πουλιών (δηλητηριάσεις, προσκρούσεις σε κτίρια και καλώδια, ατυχήματα κατά τη μετανάστευση κλπ), είναι κάτι που το ΄΄ΒΗΜΑ΄΄ θα πρέπει να εξηγήσει, αν βέβαια συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τη σοβαρότητά του.

Και γιατί άραγε σε ένα ολοσέλιδο ρεπορτάζ, δεν αναφέρεται και δεν διευκρινίζεται πουθενά ότι, το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής΄΄ είναι αποκλειστικό δημιούργημα των κυνηγετικών οργανώσεων και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από αυτές;

Οι δυο δολοφονημένοι...από λαθροθήρες - Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες, αναφέρονται στο ρεπορτάζ της κ Κράτσα...

Γιατί όμως δεν αναφέρεται πουθενά ότι και οι δυο...ήταν ΚΥΝΗΓΟΙ και υπάλληλοι των κυνηγετικών οργανώσεων;

Εμείς κατανοούμε απολύτως το γιατί...

Το ζήτημα είναι να κατανοήσετε και εσείς ότι τα ρεπορτάζ σκοπιμότητας, γίνονται εύκολα προφανή!



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΦΩΤΗΣ ΤΡΑΚΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου