Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Έντονη αντίδραση της ΚΣΕ για τις πιθανές απαγορεύσεις...

Έντονη αντίδραση της Κ.Σ.Ε. στην πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να απαγορεύσει οριστικά και ολοκληρωτικά το κυνήγι σε τεράστιες εκτάσεις της χώρας!

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος με Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία προετοιμάζει προκειμένου να ανταποκριθεί σε σχετική Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφορικά με την οργάνωση και λειτουργία των Ζωνών Ειδικής Προστασίας, σχεδιάζει την απαγόρευση του κυνηγίου στο σύνολο των Ζωνών αυτών. Το μέτρο αυτό το οποίο δεν επιβάλλεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία αντιθέτως έχει δηλώσει και υπογραμμίσει ότι οι Ζώνες Ειδικής Προστασίας δεν οδηγούν υποχρεωτικά σε απαγόρευση κυνηγίου, υποδηλώνει την πρόθεση του Υπουργείου για τον περιορισμό της κυνηγετικής δραστηριότητας με κίνδυνο λόγω των συνεχών απαγορεύσεων να συρρικνωθεί και τελικά να καταργηθεί στην πράξη και στην ουσία το κυνήγι!
Μπροστά σε αυτή την απειλή η Κ.Σ.Ε. εφοδιασμένη με όλα τα σχετικά έγγραφα και ντοκουμέντα έχει συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα στο Υπουργείο κατά την οποία παρουσιάζοντας τις τεκμηριωμένες της θέσεις θα καταστήσει σαφές ότι ο πολυδιαφημιζόμενος διάλογος του Υπουργείου με τους κυνηγούς δεν έχει καμία τύχη όταν βασίζεται σε τέτοιες αυθαίρετες, άδικες και αδικαιολόγητες θέσεις του Υπουργείου. Ελπίζουμε, ότι έστω την τελευταία στιγμή ο αρμόδιος για το κυνήγι Υφυπουργός θα αντιληφθεί το ανυπόστατο και παράλογο μιας τέτοιας πρότασης και θα παρέμβει για τη ματαίωσή της.

Πηγή www.e-artemis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου