Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ...

Απαξιωμένο από όλους το Κέντρο της Αίγινας

«Το Κέντρο Περίθαλψης της Αίγινας πρέπει να πάψει να είναι κάτι για το οποίο ντρεπόμαστε και να μετατραπεί σε μια δραστηριότητα - καύχημα για τον νομό μας» σημειώνει η νομαρχιακή σύμβουλος Πειραιά κ. Εύη Καρακώστα, που είναι και μέλος του Οργανισμού Περιβάλλοντος της νομαρχίας.

Η εμπλοκή της κ. Καρακώστα έχει ένα αξιοσημείωτο «βάρος», καθώς τα κτίρια στα οποία στεγάζεται σήμερα το ΕΚΠΑΖ, του έχουν παραχωρηθεί με χρησιδάνειο από τη Νομαρχία, η οποία κατέχει την κυριότητά τους.

Η κ. Καρακώστα ζητάει να υλοποιηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση οι δυο ομόφωνες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τη σύσταση ενός νέου φορέα διαχείρισης του Κέντρου, που θα αντικαταστήσει το ΕΚΠΑΖ με τη μορφή που το ξέρουμε σήμερα...

Το Κέντρο της Αίγινας υπό τη σημερινή του μορφή αποτελεί ένα «αγκάθι» για τη Νομαρχία Πειραιά, καθώς -όπως σημειώνει η κ. Καρακώστα- υπάρχουν καταγγελίες από διεθνείς οργανισμούς ως προς την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κτίριο, όπου οι νυν διαχειριστές δέχονται επισκέψεις σχολείων και η υγεία των παιδιών τίθεται σε κίνδυνο.

Ως υπεύθυνο των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην... «έξωση» των σημερινών διαχειριστών του ΕΚΠΑΖ, η κ. Καρακώστα κατονομάζει τον νομάρχη Πειραιά κ. Μίχα, ο οποίος αναβάλλει συνεχώς τη λύση για μετά τις εκλογές, ώστε να μην αναγκαστεί ο ίδιος να διαχειριστεί «πολιτικά» το πρόβλημα...

Δεν είμαστε... μπούφοι!

Το «Εθνος - Κυνήγι» έχει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια αποκαλύψει τόσο την έλλειψη επιστημοσύνης και τεχνικής κατάρτισης του ΕΚΠΑΖ, όσο και την ιδεολογική του μονομέρεια...

Κι όμως, από ένα κέντρο περίθαλψης που απουσιάζει η υπογραφή έστω και ενός ειδικευμένου κτηνιάτρου, διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις συνεχίζουν να αντλούν στοιχεία που παρουσιάζουν στην κοινή γνώμη... ως έγκυρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τραυματισμένος μπούφος της φωτογραφίας, που το ΕΚΠΑΖ παρουσιάζει... ως πυροβολημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Κι όμως, ακόμα και ένα μικρό παιδί θα μπορούσε να αντιληφθεί ότι πρόκειται για την τυπική εικόνα ενός τραύματος από ηλεκτροπληξία!

Φαίνεται τελείως ξεκάθαρα ότι η φτερούγα του πουλιού έχει νεκρωθεί, ενώ έχουν αποκαλυφθεί οι ιστοί και οι τένοντες... Αυτό δεν γίνεται ΠΟΤΕ σε ένα τραύμα από πυροβόλο όπλο.

Τους διαχειριστές του ΕΚΠΑΖ όμως, ουδόλως τους απασχολεί η αλήθεια...

Σε μια πολωτική και κινδυνολογική «ρητορική» εξαντλούνται, είτε ξέρουν είτε δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν τα τραύματα...

Πηγή www.diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου