Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τυχόν μείωση της κυνηγετικής περιόδου...

Σπύρος Μπέτσης

Αποφασισμένοι να μην δεχθούν οποιαδήποτε μείωση της κυνηγετικής περιόδου, δηλώνουν οι κυνηγοί όλης της χώρας και του νησιού. Αντιπροσωπία του τοπικού συλλόγου τους άλλωστε, συμμετείχε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Γ’ κυνηγετικής ομοσπονδίας Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Από τα έως και σήμερα γνωστά στοιχεία, η νέα περίοδος, με βάση την αναμενόμενη ρυθμιστική, θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου όπως κάθε χρόνο, όμως άγνωστο παραμένει πότε θα ολοκληρωθεί λόγω των πιέσεων που ασκούν οι οικολογικές οργανώσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το θέμα απασχόλησε και τη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, όπου για ακόμη μία φορά εκφράστηκε η έντονη αντίθεση των παριστάμενων εκπροσώπων από κάθε σύλλογο. “Ξέρουμε ότι το κυνήγι θα ξεκινήσει τον Αύγουστο, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει. Από ορισμένες πληροφορίες που έχουμε σχεδιάζεται η περικοπή του Φλεβάρη, κάτι που αν συμβεί θα συναντήσει έντονες αντιδράσεις”, σημείωσε ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου, Διονύσης Μακρής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην “Ημέρα”, ανάλογες κινήσεις των οικολογικών οργανώσεων στο παρελθόν, συνάντησαν έντονη αντίδραση, ενώ η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στήριξε τα αιτήματα των κυνηγών, ανεξάρτητα από το κόμμα που εκπροσωπούσε ο καθένας.

“Δεν υπάρχει καμιά μελέτη για να λάβουν τέτοια μέτρα. Κάθε φορά που ανακινούν το συγκεκριμένο θέμα, δεν παρουσιάζουν στοιχεία. Εμείς συζητάμε και περιμένουμε τη ρυθμιστική. Αν με την ανακοίνωσή της, δούμε ότι έχουν “κόψει” τον Φεβρουάριο, τότε οι αντιδράσεις μας, θα είναι έντονες και προς κάθε κατεύθυνση. Ήδη, από ανάλογη αντίδραση στο παρελθόν, μας υποστήριξαν όλοι οι Δήμαρχοι, ο Νομάρχης, αλλά και πολλοί φορείς της Ζακύνθου. Κάτι ανάλογο έγινε σε όλη την Ελλάδα”, τόνισε.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος, τα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση μειώνουν και τα φορολογικά έσοδα από το κυνήγι, κάτι που θα μεγεθυνθεί, από τυχόν μείωση της κυνηγετικής περιόδου. Απελευθέρωση περδικών

Εν τω μεταξύ, σε ότι αφορά τις άμεσες δράσεις του συλλόγου, έχει σταλεί έγγραφο στο δασαρχείο προκειμένου να εγκριθεί η απελευθέρωση 100 περδικών για εκπαιδευτικούς λόγους, οι οποίες θα “μοιραστούν” σε 10 διαφορετικά σημεία. Στη Ζάκυνθο απαγορεύεται η απελευθέρωση τέτοιων ειδών, λόγος για τον οποίο ζητείται άδεια.

Επίσης, από την Υπηρεσία έχει ζητηθεί η άδεια για την τοποθέτηση 3 δεξαμενών σε δασικές περιοχές, με βάση τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, στη “Σπαρτία” του Κοιλιωμένου, στο νταμάρι “Μόρφη” μεταξύ Έξω Χώρας και Μαριών και στον Άγιο Γεώργη των Κρημνών

Αναδημοσίευση από http://www.imerazante.gr

Πηγή www.gpeppas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου