Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΕΤΗΣΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ 2010...

Οδηγός για χρήση... και απόλαυση!

Εδώ και 10 χρόνια, ο ετήσιος οδηγός του «Εθνος- Κυνήγι» έχει χαράξει τη δική του πορεία στη «μάχη» της ενημέρωσης των κυνηγών για τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, χωρίς να περιορίζεται στην «ξερή» αναφορά τιμών και προδιαγραφών.
Με μοναδικό στόχο την ενημέρωση των κυνηγών για ό,τι πιο νέο και χρήσιμο θα παρουσιαστεί στην ελληνική αγορά, κυκλοφορεί στα περίπτερα ο ετήσιος οδηγός «ΚΥΝΗΓΙ 2010». Η νέα φουρνιά κυνηγετικών όπλων είναι αποκαλυπτική για την κατεύθυνση που παίρνει η τεχνολογία σε αυτόν τον τομέα. Η χρήση «έξυπνων» μηχανών είναι πια καθιερωμένη στην κατασκευή όπλων, από τα πιο φθηνά στο πιο ακριβά και «χειροποίητα». Και αυτή η τεχνολογική εξέλιξη διακρίνεται στην ποιότητα των όπλων, ειδικά των φθηνών - τα φθηνά σημερινά όπλα είναι πιο καλοκατασκευασμένα από τα φθηνά του παρελθόντος. Ομως πιο σημαδιακή είναι η έμφαση στην εργονομία και τη βελτίωση μέσα από την απλούστευση. Νέα μοντέλα όπως η Maxus και η Vinci προχωρούν την τεχνολογία ένα βήμα πιο πέρα, καταργώντας περίπλοκα τμήματα του όπλου και κάνοντας τη χρήση του πιο απλή και εργονομική. Επίσης η νέα αντίληψη θέλει όπλα που είναι ανθεκτικά σε κάθε καιρό και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση, όπως βλέπουμε από τα ανθεκτικά φινιρίσματα και επικαλύψεις με συνθετικό υλικό από τις Remington και Stoeger. Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές προχωρούν στην εξέλιξη ανθεκτικών φινιρισμάτων ξύλου και μετάλλου για να αυξηθεί η αντοχή των όπλων τους και να μειωθεί η ανάγκη για φροντίδα από τον κάτοχο. Παρόμοια βελτίωση φαίνεται και στα υπόλοιπα σύνεργα του κυνηγίου. Βελτιώσεις βλέπουμε στα αεροβόλα, τα κυνηγετικά μαχαίρια, σε ρουχισμό και υπόδηση και σε άλλα αξεσουάρ. Συνολικά φαίνεται ότι η τεχνολογία προχωρά, προσφέροντας βελτιωμένη εργονομία, αντοχή και ευχρηστία, αλλά διατηρώντας την παραδοσιακή όψη του κυνηγετικού όπλου και των λοιπών αξεσουάρ. Αυτές και άλλες εξελίξεις θα διαβάσετε στον Οδηγό του 2010. Και όπως πάντα, η έκδοση συνοδεύεται από πολλά και χρήσιμα δώρα.

ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ «ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ»

ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
Το αντιανεμικό αδιάβροχο είναι από αυτά τα μικρά αλλά χρήσιμα αντικείμενα, που όλοι πρέπει να έχουν μαζί τους όταν πάνε στην ύπαιθρο. Το αδιάβροχο διπλώνει και μπαίνει στη δική του τσέπη, ενώ έχει και ιμάντα για να φοριέται στη μέση. Διπλωμένο το αδιάβροχο έχει μικρό όγκο, όσο ένα μεγάλο πορτοκάλι, και ελάχιστο βάρος, περίπου όσο ένα φυσίγγι. Οταν ξεδιπλωθεί το αντιανεμικό, καλύπτει όλο τον κορμό και το κεφάλι και προσφέρει προστασία από τη βροχή και τον άνεμο. Το χρώμα του είναι έντονο πορτοκαλί, για να είναι ορατό από μακριά, κάτι σημαντικό όταν χαθούμε στο βουνό και μας ψάχνουν. Το αδιάβροχο φέρει το λογότυπο του «Εθνος-Κυνήγι» στο στήθος. Μην πάτε στο βουνό χωρίς αυτό, μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο όταν ο καιρός αλλάξει απότομα.

ΧΡΗΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ
Δέκα εργαλεία και χιλιάδες εφαρμογές προσφέρει το πολυεργαλείο δώρο του Οδηγου για το 2010. Τα εργαλεία που ενσωματώνει το πολυεργαλείο είναι: Μαχαίρι με λεία κόψη, κατσαβίδι επίπεδο με εγκοπές για καθάρισμα καλωδίων, λίμα με χάρακα, σταυρωτό κατσαβίδι, μαχαίρι με πριονοτή λάμα, πριόνι, τρυπάνι, κλειδί άλλεν, κατσαβίδι επίπεδο με ανοικτήρι κονσέρβας, κατσαβίδι με τρία κλειδιά εξάγωνα. Τα εργαλεία στεγάζονται στις ανοξείδωτες λαβές του εργαλείου στις οποίες ενωσματώνεται πένσα με κοφτη. Το σύνολο της κατασκευής είναι ανοξείδωτο και για μεγαλύτερη άνεση στη χρήση έχει επικάλυμμα λαβής από μαλακό πλαστικό. Το πολυεργαλείο μεταφέρεται εύκολα σε ειδική θήκη ζώνης και είναι από αυτά τα εργαλεία που κυριολεκτικά μπορούν να αποβούν σωτήρια σε περιπτώσεις ανάγκης. Επίσης το πολυεργαλείο μπορεί να χρησιμεύσει σε μικρές οπλουργικές επεμβάσεις ή σε μικροεπισκευές αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου