Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Λαθροθήρες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θηροφύλακα...

Θηροφύλακας τραυματίστηκε, ελαφρά, στο αριστερό του χέρι από πυροβολισμό λαθροθήρα στην περιοχή του Ψυχικού, του δήμου Στρυμόνα.
Το περιστατικό συνέβη όταν δύο θηροφύλακες κατά την περιπολία τους στην περιοχή, εντόπισαν δύο λαθροθήρες που κυνηγούσαν στο ποτάμι με μηχανοκίνητο πλωτό μέσο και τον συνεργό τους που κυνηγούσε από τη στεριά.
Στην προσπάθειά τους οι δύο θηροφύλακες να συλλάβουν τους παράνομους κυνηγούς, ενεπλάκησαν μαζί τους με αποτέλεσμα ο ένας εκ των τριών λαθροθηρών να πυροβολήσει και να τραυματίσει ελαφρά τον ένα θηροφύλακα.

Μετά το συμβάν οι δύο δράστες, 20 και 40 ετών αντίστοιχα, κατάφεραν να τραπούν σε φυγή, ενώ συνελήφθη ο 20χρονος συνεργός τους.

Οι δράστες προέβαιναν σε λάθρα θήρα με χρήση μηχανοκίνητου πλωτού μέσου, πηγή νυχτερινής σκόπευσης και κυνηγετικού όπλου άνω των τριών φυσιγγίων ενώ ο 20χρονος που ανέμενε στη στεριά θήρευε μη επιτρεπόμενα πτηνά. Εγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες θηροφύλακες και κατά την προσπάθεια σύλληψής τους, χρησιμοποίησαν βία προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη. Επιπλέον ο 40χρονος πυροβόλησε με την καραμπίνα του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο ένας από τους δυο θηροφύλακες στο χέρι και στη συνέχεια να τραπούν σε φυγή. Κατασχέθηκαν 356 φυσίγγια, δύο ηλεκτρονικές πηγές νυχτερινής σκόπευσης, 18 σκοτωμένες πάπιες και 1 κυνηγετική καραμπίνα.

Οι δύο άνδρες που διέφυγαν της σύλληψης αναζητούνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και αντίσταση κατά της αρχής. Με τις ίδιες κατηγορίες ο 20χρονος συνεργός τους, που συνελήφθη, θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Σερρών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κυνηγετικού συλλόγου Σερρών, Κώστα Σιαπαρδάνη, οι δράστες δεν είχαν άδεια κυνηγιού και οι καραμπίνες τους ήταν αδήλωτες.

Πηγή www.e-artemis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου