Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

«Καμπάνα» για παράνομο καρτέρι...

Με ποινή φυλάκισης 6 μηνών και πρόστιμο 1.500 ευρώ τιμώρησε δικαστήριο της Ηπείρου ένα άτομο που είχε συλληφθεί από ομοσπονδιακούς θηροφύλακες, γιατί επιδιδόταν σε παράνομο καρτέρι μπεκάτσας.
Η δίκη έγινε στις 15 Ιανουαρίου και η κατάληξή της αποτελεί μια καλή «είδηση» από τον δικαστικό χώρο, που έως τώρα μας έχει συνηθίσει σε μια στάση... ανοχής και συγκατάβασης απέναντι σε περιστατικά λαθροθηρίας.
Η απόφαση του δικαστηρίου αποκτά και περαιτέρω αξία, αν ληφθεί υπόψη ότι το παράνομο καρτέρι της μπεκάτσας αποτελεί μια «πληγή» για το κυνήγι στη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα είναι και ένα αδίκημα που δύσκολα στοιχειοθετείται νομικά...
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου πάντως έχει σημάνει «συναγερμό» στους θηροφύλακές της, προκειμένου να αντιμετωπισθούν ενδεχόμενα κρούσματα λαθροθηρίας σε λαγό και αγριόχοιρο που οι περίοδοι θήρας τους έχουν πλέον λήξει.
Ετσι, εντός του καταφυγίου των Κουπακίων συνελήφθη ήδη ένα άτομο που κυνηγούσε παράνομα (δεν είχε καν άδεια θήρας) και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, με την επιπλέον κατηγορία της απείθειας εναντίον των θηροφυλάκων.
- «Οι λαθροθήρες είναι κλέφτες της φύσης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κ.Σ. Ιωαννίνων Ε. Λύτρας, ενώ η Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι ο κόσμος των κυνηγών της Ηπείρου δεν θα φανεί καθόλου ανεκτικός απέναντι σε όσους τον προσβάλλουν με τις πράξεις τους ή βεβηλώνουν την άγρια ζωή...

Πηγή www.diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου