Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Υδρόβια – Παρυδάτια...

Ιδιαίτερα αγαπητό από χιλιάδες Έλληνες κυνηγούς, το κυνήγι των υδροβίων στις λίμνες και τα ποτάμια αποτελεί μια κυνηγετική ιεροτελεστία. Οι αγριόπαπιες μαζί με τα άλλα υδρόβια θηράματα, θαρρείς και μαγεύουν τους κυνηγούς, που παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες κυνηγίου, αισθάνονται ιδιαίτερη ευχαρίστηση να αντιμετωπίζουν τους φτερωτούς κατοίκους του νερού.
Ωστόσο, το κυνήγι των υδροβίων απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στις τοπικές και γενικές απαγορεύσεις που ισχύουν. Μια φρόνιμη λύση είναι να επικοινωνούμε με τα κατά τόπους Δασαρχεία ή Κυνηγετικούς Συλλόγους που μπορούν να μας δώσουν τις σαφείς οδηγίες που αφορούν το κυνήγι στην περιφέρεια ευθύνης τους. Τα θηρεύσιμα είδη στη χώρα μας είναι η Πρασινοκέφαλη, το Σφυριχτάρι, η Σουβλόπαπια, η Σαρσέλα, η Χουλιαρόπαπια, το Κιρκίρι, η Κυνηγόπαπια, η Τσικνόπαπια, η Φαλαρίδα, η Νερόκοτα, το Μπεκατσίνι, η Καλημάνα, Ασπρομετωπόχηνα και η Φλυαρόπαπια.

Πότε

Το κυνήγι για το Σφυριχτάρι, τη Σουβλόπαπια, τη Σαρσέλα, τη Χουλιαρόπαπια, την Τσικνόπαπια, τη Φαλαρίδα, τη Νερόκοτα, το Μπεκατσίνι και την Ασπρομετωπόχηνα επιτρέπεται από 15/9 ως 10/2, όλες τις ημέρες, με επιτρεπόμενο αριθμό 12, εκτός από το Μπεκατσίνι, του οποίου ο επιτρεπόμενος αριθμός φτάνει τα 10.
Από 15/9 ως 31/1 επιτρέπεται η θήρα για το Κιρκίρι, την Πρασινοκέφαλη, την Κυνηγόπαπια και τη Φλυαρόπαπια, όλες τις ημέρες με επιτρεπόμενο αριθμό 12. Την ίδια περίοδο επιτρέπεται και το κυνήγι της Καλημάνας, με επιτρεπόμενο αριθμό 10.

Για ολόκληρο το άρθρο πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου