Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Τα 6 ναι και τα 8 όχι...

Τα ερωτηματικά πολλά κάθε φορά που μεγαλώνουμε ένα κουτάβι για το τι πρέπει να προσέξουμε, τι πρέπει να αποφύγουμε και γενικά όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να φτιάξουμε ένα καλοστημένο
μπροστά μας σκυλί, που θα μας συνοδεύει και θα μας εξυπηρετεί στο κυνήγι.

Κακά τα ψέματα, ένα καλοστρωμένο κυνηγόσκυλο το θαυμάζουν όλοι, τα διάφορα σφάλματα που ίσως κάνουμε ή διάφορες παραλείψεις, χαρακτηρίζουν τις περισσότερες φορές την απόδοση του σκύλου στο μέλλον. Εκπαίδευση λοιπόν σήμερα, στη σύγχρονη εποχή που ζούμε δεν είναι ούτε τυχαίο γεγονός, ούτε κάτι που γίνεται από οποιονδήποτε. Ο κάθε κυνηγός που ασχολείται αρκετή ώρα με το σκυλί μπορεί να το βοηθήσει πολύ, έχοντας γνώση ότι χρειάζεται κόπος - χρόνος - υπομονή και ιδιαίτερα επιμονή.

Εάν έχουμε περισσότερες απαιτήσεις ή δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε μόνοι μας κάποια πράγματα, τότε σίγουρα χρειάζεται η δουλειά κάποιου που ασχολείται συστηματικά με την εκπαίδευση.

Στο άγριο θήραμα δεν μπορώ - μιλώντας για εκπαίδευση - να μην αναφέρω την αξία και σημασία της πεδινής πέρδικας, η οποία είναι το κατεξοχήν θήραμα, που βοηθάει όλα τα σκυλιά να ξεκινήσουν πιο εύκολα να ξυπνήσουν, να παθιάσουν έως και να τελειοποιηθούν.

Για ολόκληρο το άρθρο πατήστε ΕΔΩ

Πηγή canensis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου