Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ...

Κλέβουν αγριόχοιρους και σκυλιά

Σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο «Κυνηγοί στη Ροδόπη: Οι Ελληνες μας κλέβουν τα κυνηγόσκυλα», η εφημερίδα «ΤΡΟΥΝΤ» σημειώνει ότι «κυνηγοί από παραμεθόρια χωριά της Ροδόπης διαμαρτύρονται για τις μαζικές κλοπές των κυνηγόσκυλών τους. -«Μας παίρνουν τα αγριογούρουνα -λένε- επειδή έχουν καταστρέψει τα δάση τους και κυνήγι δεν έχουν. Εμείς κυνηγούμε το αγριογούρουνο και όταν τύχει να περάσει τα σύνορα, το παίρνουν έτοιμο. Τώρα μας κλέβουν και τα σκυλιά. Αν απαντήσουμε στο χτύπημα, τι θα γίνει; Θα σκοτωθούμε; Να μας γυρίσουν πίσω τα σκυλιά».

Μόνο σε 2-3 εβδομάδες από τον Κυνηγετικό Σύλλογο στο χωριό Αρδα εξαφανίστηκαν 11 σκυλιά με τον ίδιο τρόπο. Ξεκινούν για κυνήγι και αφήνουν τα κυνηγόσκυλα να κυνηγήσουν αγριογούρουνο που ενδέχεται να περάσει σε ελληνικό έδαφος. Κυνηγώντας το ζώο, το σκυλί δεν επιστρέφει. Ο κυνηγός Τίντσο Σεβντελίνοφ, από τον Κ.Σ. του Τάραν είπε: «Τα τελευταία χρόνια κλέβουν πολλά σκυλιά. Είναι επιχείρηση ολόκληρη. Υπάρχει οργανωμένο δίκτυο. Τα σκυλιά μας πάνε στην Ελλάδα και από κει στην Ιταλία. Κάποιος τα περιμένει από την άλλη πλευρά των συνόρων και τα μαζεύει».

Οι απώλειες είναι ακόμα μεγαλύτερες, επειδή αυτός ο κυνηγετικός σύλλογος είναι ξακουστός για τα κυνηγόσκυλά του, επειδή έχει σχολή και τα εκπαιδεύει. Οι Βούλγαροι κυνηγοί έστειλαν καταγγελία στο Προξενείο της Ελλάδας στη Φιλιππούπολη, ισχυριζόμενοι ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, διότι ένα κυνηγόσκυλο κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ, ανάλογα με την εκπαίδευσή του και την ικανότητά του στο κυνήγι».

Πηγή www.diananews.gr

1 σχόλιο: