Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες της Κ. Ο. Πελοποννήσου...

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30-5-2010 στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων όλης της Πελοποννήσου και των νήσων Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Ιθάκης.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα πρόσφατα θέματα που ανέκυψαν από τις ετσιθελιστικές προθέσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος όπως η πλήρη απαγόρευση της θήρας στον Υμηττό και η αύξηση των Ζωνών Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ). Έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι ουδέποτε ζητήθηκε η άποψη των Κυνηγετικών Οργανώσεων καθώς επίσης ότι έντεχνα όλοι οι «ενδιαφερόμενοι» παραπέμφθηκαν στην διαβούλευση για να εκφράσουν την γνώμη τους. Ο πρόεδρος κος Μαρκόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι κυνηγετικές οργανώσεις και οι κυνηγοί δεν πρόκειται να είναι συμμέτοχοι σε μια πολιτική που θυσιάζει το περιβάλλον στον βωμό του κέρδους κάποιων, στο βωμό της αναπτυσσόμενης βιομηχανίας των μελετών και των μελετητών των παχυλών αμοιβών και επιδοτήσεων. Αντίθετα, εάν η Υπουργός θέλει την πραγματική και ουσιαστική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από την ορθολογική και αειφορική του διαχείριση, τότε θα έχει στο πλευρό της άοκνο συνεργάτη την κυνηγετική οικογένεια να την στηρίξει σε ένα πραγματικά δύσκολο αλλά αναγκαίο και επιβεβλημένο έργο για το μέλλον της φύσης και των παιδιών μας».

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν θέματα φιλοθηραματικής πολιτικής ενόψει της νέας κυνηγετικής περιόδου καθώς επίσης παρουσιάστηκε το δεκαετές έργο προσφοράς της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής σε όλους τους τομείς, όπως η πρόληψη και καταστολή παράνομων πράξεων ενάντια του φυσικού περιβάλλοντος (105.000 έλεγχοι!!! και 1676 βεβαιώσεις παραβάσεων!!!), η διάσωση ειδών της άγριας πανίδας μας, ο εντοπισμός και η κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, η συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία, η ένταξή της στην πολιτική προστασία κ.α. Το σώμα της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων (Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή) αποτελεί θεσμό και ατράνταχτη απόδειξη των όσων εθελοντικά έχουν προσφέρει οι κυνηγοί στην ουσιαστική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και μάλιστα με αποκλειστική χρηματοδότηση από τις ίδιες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις και Δαπάνες που ξεπερνούν τα 18.000.000 ευρώ ετησίως, χωρίς καμία κρατική ή Ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες που περιπολούν νυχθημερόν για την διαφύλαξη των δασικών μας οικοσυστημάτων ασκούν ένα αρκετά δύσκολο και επικίνδυνο έργο ιδιαίτερα όταν έρχονται αντιμέτωποι με οπλοφόρους παράνομους. Ιδιαίτερη μνεία, έγινε στον δολοφονημένο Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Παπασπυρόπουλο Θεόδωρο ο οποίος κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του έχασε την ζωή του από έναν αδίστακτο λαθροθήρα, καθώς και στον συνάδελφό του Λάττα Γεώργιο ο οποίος από θαύμα γλύτωσε την ζωή του, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντα.

Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης βραβεύθηκαν οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Μεγαλόπολης και Κλειτορίας για την προσπάθεια εγκατάστασης του αγριόχοιρου στην Πελοπόννησο, που αποτελεί ακόμη μία απόδειξη του τι μπορεί να επιτευχθεί από την εθελοντική δράση των κυνηγετικών οργανώσεων με στόχο την αειφορική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος. Εξάλλου, είναι γνωστό σε όλους ότι πλέον ο αγριόχοιρος που είχε εξαφανισθεί από την Πελοπόννησο αποτελεί πλέον πλούσιο θήραμα που ζει και αναπαράγεται στους ιδανικούς βιοτόπους της. Επίσης, τιμήθηκε το περιοδικό «Θηρευτής & Φύση» για την παραγωγική και έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών του σε ότι αφορά τα κυνηγετικά – κυνοφιλικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Τέλος πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας καθώς και της νέας εξελεγκτικής επιτροπής. Το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε κατά σειρά εκλογής αποτελείται από τους: Μαρκόπουλο Κωνσταντίνο, Αποστολίδη Γεώργιο, Κανελλόπουλο Νικόλαο, Πλούμπη Ανδρέα, Ρουμελιώτη Γεώργιο, Κατσίκα Γεώργιο, και Χριστοφόρου Ευάγγελο. Ο πρόεδρος κος Μαρκόπουλος ο οποίος ψηφίστηκε από το 100% των συμμετεχόντων, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό του με την καθολική αποδοχή του έργου του και επανεκλογή του στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο τονίζοντας ότι το έργο και οι δράσεις της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου αντανακλούν τον σύγχρονο ρόλο του κυνηγού διαχειριστή του φυσικού περιβάλλοντος. Το κυνήγι αποτελεί μια νόμιμη και συμβατή με το φυσικό περιβάλλον δραστηριότητα, διεθνώς αποδεκτή. Διέπεται από νόμους και διεθνείς διατάξεις και σημείωσε ότι στην Ελλάδα επικρατούν οι αυστηρότερες. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την προάσπιση όλων των δράσεων της υπαίθρου, την ορθολογική διαχείριση του φυσικού μας πλούτου και την αειφορία των ειδών του. Θα είμαστε κάθετα αντίθετοι με όλους εκείνους που ατεκμηρίωτα και αυθαίρετα επιβουλεύονται τις δράσεις μας και επιχειρούν να θεσμοθετήσουν στην Ελλάδα το Αγγλοσαξονικό μοντέλο διαχείρισης του περιβάλλοντος. Ένα μοντέλο για μεγαλοαστούς και πρίγκιπες… Ένα μοντέλο μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες… Ένα μοντέλο που κλείνοντας την φύση σε μια γυάλα νομίζουν ότι την προστατεύουν.

Η ΦΥΣΗ ΒΙΩΝΕΤΑΙ… ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΕΤΑΙ… τόνισε ο κος Μαρκόπουλος.

Για την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Το Γραφείο Τύπου

Πηγή www.e-artemis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου