Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Φόβοι για μείωση της κυνηγετικής περιόδου...

Νέο γύρο επαφών με τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών (Βουλευτή, Νομάρχη, Δημάρχους), θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα το διοικητικό συμβούλιο του κυνηγετικού συλλόγου Ζακύνθου, με αφορμή όσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας για μείωση της κυνηγετικής περιόδου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στα “χέρια” τους οι κυνηγετικές Ομοσπονδίες, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ασκούνται μεγάλες πιέσεις από τις οικολογικές Οργανώσεις, προκειμένου το κυνήγι να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, λήγοντας στις 31 Ιανουαρίου του 2011.
Κάτι τέτοιο, αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, αφού ως γνωστών κανένας σύλλογος ή Ομοσπονδία δεν δέχεται μείωση της περιόδου, ενώ και τους προηγούμενους μήνες, όταν το θέμα ήταν ξανά στην επικαιρότητα, οι κυνηγοί στράφηκαν προς όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τους πολιτικούς φορείς, ζητώντας τους να μην ψηφιστεί καμιά νέα απαγόρευση.
“Συντάσσουμε έγγραφο από τώρα, με το οποίο θα απευθυνθούμε στους πάντες, ζητώντας τη γνώμη τους. Δεν είναι δυνατόν, αυθαίρετα και χωρίς καμία μελέτη, να μειώνουν για δύο μήνες το κυνήγι. Οι παρεμβάσεις των Οικολόγων, είναι αυθαίρετες”, σημείωσε με δηλώσεις του στην “Ημέρα”, ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου, Διονύσης Μακρής.
Όπως εξήγησε, αν οι προτάσεις που ακούγονται από τώρα ισχύσουν, τότε εκτός των κυνηγών θα πληγεί και ένα μεγάλο μέρος από τον εγχώριο τουρισμό, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, όπου πολλές επιχειρήσεις αναμένουν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου από τα μέσα Αυγούστου. “Περιμένουμε τη νέα ρυθμιστική και τα μέτρα που θα ισχύσουν για την έκδοση των αδειών και ανάλογα θα κινηθούμε”, επεσήμανε.

Δεξαμενές νερού στα δάση

Εν τω μεταξύ, με χρηματοδότηση του συλλόγου και της κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα αγοραστούν τρεις πλαστικές δεξαμενές νερού, που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της ορεινής Ζακύνθου.
Κάθε δεξαμενή θα είναι χωρητικότητας 1.000 λίτρων και θα είναι πάντα γεμάτες με νερό, ώστε, αν παραστεί ανάγκη, να γεμίζουν από εκεί τα οχήματα της πυροσβεστικής. Η μία θα τοποθετηθεί στην περιοχή Σπαρτία του Κοιλιωμένου, η άλλη μεταξύ Μαριών και Έξω Χώρας και η τρίτη στον Άγιο Γεώργη των Κρημνών. Εντός των ημερών αναμένεται να δοθεί από την Ομοσπονδία και η τελική έγκριση αγοράς τους.
“Είναι μια προσφορά του συλλόγου στη φύση και στο περιβάλλον. Έμπρακτα προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τον δασικό μας πλούτο. Αυτό το στόχο έχουμε”, κατέληξε ο κ. Μακρής.

http://www.imerazante.gr
Σπύρος Μπέτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου