Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απέστειλε σήμερα στην Υπουργό Περιβάλλοντος την παρακάτω επιστολή:

Η Νομαρχιακή Αρχή Ιωαννίνων έχει γίνει κοινωνός του προβληματισμού και των διαμαρτυριών των κυνηγετικών οργανώσεων του Νομού και της Ηπείρου γενικότερα, για τις ρυθμίσεις που προωθούνται από την Πολιτεία, με τις οποίες εκτιμούν ότι επιχειρείται απαξίωση της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Σαφώς και είμαστε υπέρμαχοι του αυστηρού ελέγχου του κυνηγιού και της τήρησης της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας. Επ΄ ουδενί όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ρυθμίσεις οι οποίες λειτουργούν μονόπλευρα σε βάρος των κυνηγών, κυρίως όμως σε βάρος της κοινωνίας μας. Οι περίπου 10.000 κυνηγοί του Νομού μας, έχουν αποδείξει άλλωστε με πράξεις, το σεβασμό τους στο περιβάλλον και αποδεδειγμένα συνεισφέρουν στην τοπική οικονομία.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Νομός μας και ιδιαίτερα οι ακριτικές και ορεινές του περιοχές, στηρίζουν ακόμη την όποια ύπαρξή τους σε μεγάλο βαθμό στην άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας, η οποία γίνεται με την συνδρομή των κυνηγετικών οργανώσεων που προβαίνουν σε εμπλουτισμό της φύσης με θηράματα, αλλά και με τη λειτουργία της Θηροφυλακής, η οποία έχει καταφέρει να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τη λαθροθηρία.

Η κυνηγετική δραστηριότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγροτική ζωή και την επαφή με τη φύση, και εκτός των άλλων συμβάλλει ουσιαστικά στην πυροπροστασία κατά τη θερινή περίοδο. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω θεωρούμε ότι οποιαδήποτε σκέψη για μείωση της κυνηγετικής δραστηριότητας θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να έχετε υπόψη σας ότι σε αντίθετη περίπτωση οι αρνητικές επιπτώσεις, θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερες, των όποιων κερδών επιδιώκονται. Καταληκτικά, θέλουμε να επαναλάβουμε δήλωση ενός εκ των πλέον δραστήριων Ελλήνων πολιτών σε θέματα οικολογίας, όπως ειπώθηκε σε επίσκεψή του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων: Είμαστε με τους κυνηγούς και όχι με τους λαθροκυνηγούς.

Πηγή www.diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου