Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Πενήντα τέσσερις και σήμερα....

Σήμερα υφίσταται ένα κλίμα έντονης & πρωτόγνωρης αβεβαιότητας για το μέλλον του κυνηγιού στον ελλαδικό χώρο.

Το θέμα είναι πως οδηγηθήκαμε έως εδώ και κάτω από ποιες συνθήκες.

Όπως πάντα φταίνε οι άλλοι, οικολόγοι, γραφειοκράτες κλπ.

Προσωπικά έχω διαφορετική άποψη

Την αποκλειστική ευθύνη για το μέλλον του κυνηγιού την έχει αποκλειστικά η κυνηγετική ηγεσία, το σωματείο της ΚΣΕ και των Ομοσπονδιών για τους κάτωθι λόγους:

1.Τις τελευταίες δεκαετίες γίνεται εναλλαγή προσώπων στην ηγεσία, είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι διαχειρίστηκαν τα κυνηγετικά δρώμενα. συνεχώς και ανελλιπώς.

2.Λειτουργησαν πυροσβεστικά με νοοτροπία «τσοπάνη προς αμνούς» υπενθυμίζοντας μας πάντα τον ρόλο τους στην έκδοση υπουργικής ρυθμιστικής απόφασης.

3.Ουσιαστικά και πραγματικά δεν βοηθήσαν το κυνήγι διότι ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν να του δώσουν νομοθετική διάσταση (εάν κάνω λάθος ας μας ενημερώσουν τι έχουν κάνει προς αυτή την κατεύθυνση), ίσως φοβούμενοι ότι θα έχαναν το παραδοσιακό τους ρόλο στην έκδοση ρυθμιστικής απόφασης. Κατάντησαν έρμαιο το κυνήγι προσωπικών απόψεων και συμφερόντων, κινδυνολογώντας πάντα με πρόσχημα τους οικολόγους. Και απ΄ ότι φαίνεται δεν έκαναν ποτέ καλά της δουλειά τους, απλά ο τροχός βρισκόταν στο πάνω μέρος.

4.Σημερα όμως που τα πράγματα έχουν αλλάξει, διότι ο τροχός έχει γυρίσει, τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Όταν τα υπουργικά γραφεία ήταν πάντα ανοιχτά με φιλοκυνηγετικές ηγεσίες «κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου» μη διασφαλίζοντας ουσιαστικά και αποτελεσματικά το κυνήγι.

Για οποιαδήποτε συρρίκνωση και περιορισμό του κυνηγιού ευθύνονται αποκλειστικά και προσωπικά. Όταν ένας υπουργός δεν δέχεται ούτε καν να συνομιλήσει με την κυνηγετική ηγεσία, τότε έστω για λόγους ευθιξίας αυτοί παραιτούνται .

Κύριοι κυνηγοπατέρες είναι καιρός να μας πείτε ποια η ουσιαστική σας συμβολή σας στο κυνήγι και το μερίδιο της ευθύνης σας. Η αυτοκριτική ποτέ δεν βλάπτει.

ΟΙ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ που πάντα επικαλείστε ως επιχείρημα δεν ευθύνονται για τις δικές σας πράξεις και παραλείψεις.

Είναι καιρός να πάτε σπίτια σας.

Του Σκιαθίτη Γιάννη

Πηγή www.kinigotopos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου